Ohjaaja vastaanottoperhetoimintaan
Espoon kaupunki

Hae työpaikkaa
Alkuperäinen julkaisupäivä 13.11.2020

Haemme ohjaajaa lastensuojelun erityispalveluihin, vastaanottoperhetoimintaan.

Vastaanottoperhetoiminta on vastaanottoperheisiin sijoitettujen lasten ja heidän perheidensä tilanteen arviointia ja sijoituksen aikaista tukityötä sekä laaja-alaista yhteistyötä vastaanottoperheiden kanssa. Toimintaan kuuluu myös perhehoitoon sijoitettujen lasten ja heidän läheistensä tapaamisten tukeminen tai valvonta. Palvelu on tarkoitettu 0-17-vuotiaille lapsille ja heidän perheilleen.

Vastaanottoperhetoiminta on osa Espoon lastensuojelun vastaanottopalveluita, joihin kuuluu lisäksi Auroran ja Poijupuiston vastaanottokotien neljä osastoa.

Haettavana olevan ohjaajan tehtäviin kuuluu ensisijaisesti koordinoida ja toteuttaa pitkäaikaisessa perhesijoituksessa olevien lasten ja heidän läheistensä tapaamisia yhdessä muun työryhmän kanssa. Tapaamiset ovat luonteeltaan tuettuja tai valvottuja tapaamisia ja niitä toteutetaan yksikön tapaamistiloissa sekä mahdollisesti muissa ympäristöissä. Tapaamisia järjestetään asiakkaiden tarpeet huomioiden arkena tai viikonloppuisin, myös iltaisin. Tapaamisten tavoitteet ja yksityiskohdat sovitaan yhdessä perhehoidon sosiaalityöntekijän, sijaisperheen ja läheisten kanssa.
Vastaanottoperhetoiminnan työryhmän muodostavat kymmenen ohjaajaa, toimintaterapeutti ja vastaava ohjaaja. Tuettujen ja valvottujen tapaamisten toteuttamisesta vastaa ensisijaisesti kolme ohjaajaa ja tarvittaessa muu työryhmä tukee tätä työtä.

Yksikön tilat sijaitsevat tällä hetkellä Leppävaarassa Veräjäkallionkadulla, mutta tulevat muuttamaan Leppävaaraan Armas Launiksen kadulle uusiin tiloihin niiden valmistuttua loppuvuodesta 2020.

Työpaikan nimi: Vastaanottoperhetoiminta, lastensuojelun erityispalvelut, Veräjäkallionkatu 3, 02650.

Työaika: 38h 15min / vko

Sopimusala: KVTES Kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus

Kelpoisuusvaatimukset: Tehtävään soveltuva ammattikorkeakoulututkinto tai aikaisempi vastaava opistoasteinen tutkinto.

Tehtävässä edellytetään:

- kokemusta lasten ja perheiden parissa tehtävästä työstä
- hyviä vuorovaikutus- ja työyhteisötaitoja
- kykyä vaativaan asiakastyöhön ja reflektioon
- hyvää oman työn johtamista
- hyvää kirjaamistaitoa
- ajokorttia

Tehtävään valittavan on esitettävä nähtäväksi rikosrekisterilain 6.2 §:n tarkoittama rikosrekisteriote.

Arvostamme lastensuojelutyön kokemusta. Kokemus päihde- ja mielenterveystyöstä sekä maahanmuuttajien parissa tehtävästä työstä auttaa tehtävän hoitamista. Lisäksi arvostamme itsensä kehittämistä ja täydennyskoulutuksia.

Tarjoamme mielenkiintoisen ja vaihtelevan työn, jossa pääset vaikuttamaan, kehittämään ja kehittymään!

Haastattelut tehtävään aloitetaan mahdollisesti jo hakuaikana.

Hae työpaikkaa

Lähetä ilmoitus kaverille

Lisätiedot