(Poistunut julkaisusta)

Nordiska ministerrådet söker en chefssekreterare/direktionskoordinator till Generalsekreterarens kontor
Nordisk Ministerråd

Alkuperäinen julkaisupäivä 12.2.2020

Huvudsakliga arbetsuppgifter är att vara chefssekreterare till generalsekreteraren, samt sekreterare för sekretariatets ledningsgrupp.

Generalsekreterarens kontor (GSK) har ansvar för att organisera och genomföra möten med de nordiska samarbetsministrarna (MR-Sam) och deras tjänstemän i den Nordiska samarbetskommittén (NSK). GSK är indelat i fyra team; det Internationella, NSK/MR-Sam, Gränshinder samt Analys och Statistik. De 15 medarbetarna rapporterar alla till stabschefen. Som chefssekreterare för generalsekreteraren (GS) ansvarar du för hennes kalender och alla typer av inkommande post. Därutöver för att samla in och organisera dokument och annat material inför hennes möten, arrangera alla praktiska detaljer kring resor och uppdrag samt andra administrativa uppgifter som GS har behov av.

Som sekreterare för ledningsgruppen förbereder du LGs veckovisa möten, skriver dagordning och sammanställer dokument och material samt skriver protokoll. Det förekommer även andra administrativa uppgifter för LG, t.ex. planering och bokning av LG-seminarier.

Som en del av GSK kan även andra uppgifter till stöd för arbetet i avdelningens fyra team bli aktuella.

Vi söker dig som har en gedigen erfarenhet av motsvarande arbetsuppgifter, gärna från tidigare anställning i statlig förvaltning såsom departement (ministerier), myndigheter etc. Du ska ha ett stort intresse av att ge god service, vara mycket bra på att organisera och strukturera ditt arbete samt kunna arbeta såväl självständigt som i nära samarbete med kolleger. Du ska kunna hantera perioder med hög belastning och att utföra många arbetsuppgifter samtidigt. Det är mycket viktigt att du är noggrann och detaljorienterad samtidigt som du ska ha förmåga att snabbt få saker ur händerna. Du ska vara tydlig, vänlig och bestämd, då du ofta får vara den som ska se till att kollegor runt om i sekretariatet levererar material i tid.

Vi ställer krav på att du ska kunna arbeta på ett av våra officiella språk (danska, norska och svenska) samt att du ska ha goda kunskaper i engelska i tal och skrift. Du ska vara van användare av Officepaketet.

Det är meriterande om du från tidigare anställning har erfarenhet av att arbeta nära ministrar och höga tjänstemän och de krav som detta ställer på takt och diskretion.

För att få anställning i Nordiska ministerrådets sekretariat krävs medborgarskap i ett av de nordiska länderna.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet vid urvalet.

Vi erbjuder
Ett utvecklande och meningsfullt arbete i en nordisk och internationell miljö med kollegor från hela Norden. Våra anställningskontrakt är tidsbegränsade till fem år, med möjlighet till förlängning med ytterligare högst tre år. Vi erbjuder speciellt stöd för etablering till dem som flyttar till Danmark på grund av anställningen. Den som har en statlig anställning i ett av de nordiska länderna har rätt till tjänstledighet för att arbeta hos oss. 

Se mer om En karriär i det nordiska samarbetet, samt en Kortfilm om relocation service.

Om Nordiska ministerrådet
Nordiska ministerrådet är tillsammans med Nordiska rådet kärnan i det officiella nordiska samarbetet. Sekretariatet består av tre sakansvariga avdelningar samt generalsekreterarens kontor, en kommunikationsavdelning och en avdelning för HR, administration och juridik. Nordiska ministerrådets sekretariat ligger i Nordens Hus mitt i Köpenhamn tillsammans med Nordiska rådets sekretariat och med Nordiska kulturfondens sekretariat, och har omkring 130 anställda.

För mer information se www.norden.org.

Mer information om tjänsten
Om du vill veta mer om tjänsten kan du kontakta stabschef Jonas Wendel på e-post jonwen@norden.org. För information om anställningsvillkor vänligen kontakta hr@norden.org.

Sista datum för ansökan är den 25 februari 2020. Önskat tillträde är så snart som möjligt.

Vi ser fram emot din ansökan!