(Poistunut julkaisusta)

MYYNTIPÄÄLLIKKÖ Eteläinen Suomi (Nivos Oy)
Target Headhunting Oy

Alkuperäinen julkaisupäivä 18.12.2019

Me Nivoslaiset teemme töitä asiakkaillemme suurella sydämellä, intohimolla ja ammattitaidolla. Edelläkävijyys lähtee nimittäin ihmisistä. #Nivosmeininki on ratkaisujen löytämistä asiakasnäkökulmasta ja yhteen hiileen puhaltamista, nopeaa reagointia ja jatkuvaa uusien parempien ratkaisujen etsintää.

TULE TYÖSKENTELEMÄÄN YRITYKSEEN, JOKA ON ENERGIA-ALAN EDELLÄKÄVIJÄ

Viime vuosina Nivoksella on innovoitu mm. palkintoja kerännyttä datakeskuksen lämmönkierrätystä, automaatiota ja sensoritekniikkaa sähköverkossa sekä hajautettuja energiaratkaisuja. Energiaratkaisut sisältävät uudenlaiset energiaratkaisut, niin kuluttaja-asiakkaille kuin yrityksille. Näihin kuuluvat mm. lämpöpumput, aurinkovoimalat, sähköautojen latauspisteet, älykkäät lämmitysratkaisut ja uusiutuvat energianlähteet.

Haemme eteläiseen Suomeen

MYYNTIPÄÄLLIKKÖÄ 

energiaratkaisujen myyntiin yrityksille.

Haluamme strategiamme mukaisesti kasvattaa energiaratkaisujen liiketoimintaa ja tarvitsemme lisävahvistusta myyntitiimiimme. Tehtävässäsi myyt energiatehokkuuteen ja viihtyvyyteen tähtääviä monipuolisia energiaratkaisuja pääsääntöisesti B2B -asiakkaille. Asiakaskuntasi koostuu pääasiassa kiinteistöjen omistajista, joita ovat yritykset, taloyhtiöt, maatilat, järjestöt, säätiöt ja julkiset toimijat. Vastaat itsenäisesti uusasiakashankinnasta ja johdat omia myyntiprojektejasi järjestelmällisesti, laadukkaasti ja määrätietoisesti. Menestyksen eteen saat tehdä töitä haastavien ja mielenkiintoisten asiakkaiden ja myyntiprojektien parissa. Saat vahvaa ja ammattitaitoista tukea markkinointitiimiltä, myyntitiimiltä, liiketoiminnalta ja kumppaneiltamme. 

Sinulla on avaimet menestykseen, kun pystyt avaamaan ovia uusiin asiakkuuksiin, olet asiakaslähtöinen ja konsultoiva ratkaisujen löytäjä ja tarjoaja sekä haluat voittaa asiakkuuksia. Asiakas ja asiakkaan tarpeet ovat sinun toimintasi ydin, ja se heijastuu tavastasi kohdata asiakkaat, hakea ratkaisut ja viestiä asiakkaiden kanssa. Sinulla on jo kokemusta ja näyttöä myynnistä sekä ymmärrystä kiinteistöjen energiaratkaisuista. Sinulla on hyvät yhteistyö- ja kommunikointitaidot, ja osaat hyödyntää myynti- ja asiakastyössäsi nykyaikaisia myyntikanavia ja sosiaalisen median mahdollisuuksia. Perusedellytys on MS-Office työkalujen sujuva käyttö ja CRM-järjestelmän päivittäinen käyttö asiakas- ja myyntityön apuna.

Koulutukseltasi voit olla alan AMK-insinööri, diplomi-insinööri tai muun alalle soveltuvan koulutuksen käynyt henkilö. 

Tarjoamme mielenkiintoisen ja vaihtelevan työkentän, jossa sinulla on mahdollisuus kehittää ammattiosaamistasi ja edetä urallasi. Eteenpäin menevää työyhteisöämme johdetaan valmentavalla otteella. Teemme tiimissämme tiivistä yhteistyötä ja kehitämme yhdessä uusia asiakaslähtöisiä ratkaisuja niin sisäisesti kuin asiakkaidemme ja kumppaneidemme kanssa. Tarjoamme sinulle myös kilpailukykyisen palkan ja hyvät henkilöstöedut. 

Nivos on mukana Työ ei syrji –kampanjassa. Meille vastuullisuus merkitsee tekoja, ja siksi tämän rekrytoinnin hakemusvaihe anonymisoidaan. Valinta tehdään normaaliin tapaan osaamisen, työkokemuksen ja koulutuksen perusteella. 

Pyydämme sinua tukemaan meitä tavoitteessamme ja jättämään pois hakemuksestasi kohdat, joissa ikäsi, sukupuolesi tai nimesi tulee selville. Jätäthän myös valokuvasi ja sosiaalisen median profiilitietosi pois. Koulutustietojen osalta tutkintonimike on riittävä tieto. Puhelinnumeron ja sähköpostiosoitteen tarvitsemme, jotta voimme olla sinuun yhteydessä. Nämä kuitenkin piilotetaan hakemustasi käsitteleviltä henkilöiltä.

Rekrytoinnin edetessä haastatteluun saakka, henkilöllisyytesi selviää. Mikäli et pääse haastatteluun, ilmoitamme siitä sinulle. 

Kiinnostuitko? Lisätietoja tehtävästä antaa Target Headhunting Oy, Simo Österman p. 044 3434417. Jätäthän ansioluettelosi ja hakemuksesi 19.1. 2020 mennessä alla olevan linkin kautta. Sähköinen hakemus osoitteessa www.targetheadhunting.fi > Työnhakijalle > Avoimet työpaikat.