(Poistunut julkaisusta)

Muutospäällikkö
Istekki Oy

Alkuperäinen julkaisupäivä 6.2.2018

Olemme vahvassa kasvussa ja etsimme

MUUTOSPÄÄLLIKKÖÄ

Tampereen työyhteisöömme

Työpaikkasi

Miltä sinusta tuntuisi aloittaa työpäiväsi kupillisella kahvia yrityksessä, jossa saat olla mukana terveydenhuollon ICT-järjestelmien kehityksen eturintamassa ja yhdistää työssäsi niin muutoshallinnan koukerot, kuin julkishallinnon kiehtova maailmakin. Entä miltä kuulostaisi yritys, jonka tavoitteena on olla alansa paras työnantaja. Mitäpä jos yritykseltä löytyisi vielä aitoa halua panostaa työntekijöidensä työviihtyvyyteen ja yhteishenkeen, sekä tarjota sinullekin mahdollisuuksia kehittää osaamistasi ja uramahdollisuuksiasi. Istekissä tämä kaikki ja paljon muutakin on osa meidän arkeamme.

Meitä on täällä ainutlaatuinen yhdistelmä informaatio- sekä terveyden ja hyvinvoinnin teknologian osaajia perehdyttämässä sinua tehtäviisi ja sparraamassa sinua huikeisiin suorituksiin. Annikan, Juhan, Tapanin, Helin ja Sarin lisäksi noin 465 Istekkiläistä odottaa sinua osaksi tätä hienoa porukkaa. Se voi sinunkin osaltasi olla vain muutaman klikkauksen päässä!

Muutoshallinnan tarkoituksena on toteuttaa IT-palveluun tehtävien muutosten läpiviemiseksi tuotantoon häiriöttömästi ja tehokkaasti lisäten asiakkaan liiketoiminnan arvoa. Muutospäällikkö vastaa tämän prosessin operatiivisesta toiminnasta ja osallistuu prosessiin liittyvien menetelmien sekä työvälineiden kehittämiseen.

Nämä asiat täyttävät työpäiväsi:

• Asiakkaan muutostarpeen vastaanotto, tarvemäärittely, ratkaisun suunnittelu, työmääräarviointi, tarjouksen määrittely, uusien palveluiden palvelusuunnitteluun vienti ja toteutuksen koordinointiin

• CAB-käsittelyyn (muutoskomiteaan) osallistuminen (kokous jonka aikana käsitellään muutoksia (arvioidaan vaikutuksia, laajuutta, priorisointia, hyväksyntää ja aikataulua)

• Muutoshallinnan työkalujen ja -menetelmien kehittäminen:

o Laskutuksen tuki muutoshallinnan osalta

o Yhteistyö palvelupäälliköiden, asiakaspäälliköiden ja liiketoimintapäälliköiden kanssa palveluiden kehittämiseksi

o Muutoshallinnan koordinointi, laadunvarmistus palveluintegraattorin roolissa

o Toimittajien muutosten tulosten arviointi

o Vaatimusten hallinta (muutosten tulosten laadullinen paraneminen)

Jätäthän hakemuksesi mahdollisimman pian. Toteutamme rekrytoinnin yhteistyössä Barona IT:n kanssa ja aloitamme haastattelut tehtävään heti, kun sopivia ehdokkaita löytyy. Osana rekrytointiprosessia tehtävään valitulta henkilöltä otetaan huumetesti ja hänestä tehdään turvallisuusselvitys.

Lisätietoja tehtävästä antaa Tomi Sivil (0400 358 878 / tomi.sivil@barona.fi).