(Poistunut julkaisusta)

Museolehtori Espoon kaupunginmuseoon
Espoon kaupunki

Alkuperäinen julkaisupäivä 13.1.2020

KAMU Espoon kaupunginmuseo etsii museolehtorin sijaista määräaikaiseen työsuhteeseen 2.10.2020 saakka. Museolehtori työskentelee kaupunginmuseon yleisöpalveluiden yksikössä. Museolehtorin sijaisen erityisenä tehtävänä on toimia Saaristomuseo Pentalan vastaavana museolehtorina kesäkaudella 2020. Museolehtori työskentelee Saaristomuseon kesäkauden 2020 toiminnan ja ohjelman suunnittelun ja koordinoinnin, avoinnapidon ja yleisö- ja opetustyön parissa. Työpiste sijaitsee pääasiallisesti Saaristomuseo Pentalassa toukokuun puolivälistä syyskuun puoliväliin, muina aikoina Kamussa Näyttelykeskus WeeGeellä.

Työpaikan nimi: Espoon kaupunginmuseo

Työaika: 36 h 75 min viikossa

Sopimusala: KVTES Kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus

Kelpoisuusvaatimukset: Soveltuva korkeakoulututkinto

Hakijalta edellytämme soveltuvaa korkeakoulututkintoa, johon kuuluu opintoja ns. museoaineissa (kuten historia, kansatiede, taidehistoria, arkeologia, museologia) ja kokemusta museoalan yleisötyöstä sekä hyviä vuorovaikutus- ja organisointitaitoja. Lisäksi edellytämme sujuvaa suomen suullista ja kirjallista taitoa ja tyydyttävää ruotsin ja englannin kielen suullista sekä kirjallista taitoa.

Arvostamme vankkaa kokemusta museopedagogiikan parissa. Eduksi katsotaan näyttö työresurssien suunnittelusta ja organisointikyvyistä. Arvostamme myös osallistavaa otetta ja sometaitoja. Koska kohde sijaitsee saaressa ja sinne kuljetaan museon omalla veneellä, niin arvostamme moottoriveneen ajotaitoa ja vesillä liikkumistaitoja. Toivomme, että olet oma-aloitteinen ja ratkaisukeskeinen sekä taitava verkostoituja, joka osaa toimia rakentavasti erilaisten ihmisten ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Siedät painetta kiperissäkin aikatauluissa ja tilanteissa.

KAMUssa Espoon kaupunginmuseossa näet ja koet Espoon historiaa ja espoolaisuutta. Espoon kaupunginmuseo on maamme toiseksi suurimman kaupungin kulttuurihistoriallinen museo, jonka visiona on tarjota merkityksellisiä kohtaamisia historiasta ammentaen, nykyhetkeen peilaten ja tulevaisuuteen tähyten. Museokohteissamme historia on käsin kosketeltavaa näyttelyissä, opastuksissa ja lukuisissa tapahtumissa. Kulttuuriperinnön vaaliminen ja avaaminen yleisölle on kaupunginmuseon tärkeä tehtävä, huolehdimme myös kulttuuriympäristön viranomaistehtävistä Espoossa. Museo on espoolaisten kanssakulkija, yhdessä opimme ja oivallamme. Kaupunginmuseon museoperheeseen kuuluvat KAMU Näyttelykeskus WeeGeellä, Talomuseo Glims, Huvilamuseo Villa Rulludd, Koulumuseo Lagstad ja Saaristomuseo Pentala.