(Poistunut julkaisusta)

Museoassistentti Kaupunginmuseoon
Espoon kaupunki

Alkuperäinen julkaisupäivä 7.2.2020

Vuoden 2020 aikana toteutamme Opetus- ja kulttuuriministeriön tuella hankkeen Ikkunat auki Espooseen, jossa avaamme espoolaiseen rakennettuun ympäristöön liittyviä museokokoelmia Finna-verkkopalveluun. Haemme nyt hankkeeseen museoassistenttia. Tehtävä on määräaikainen projektityö ajalle 2.3.2020-15.12.2020. Työtehtävänä on erilaisten museokokoelmien kuten valokuvien, arkistoaineistojen ja esineiden digitoiminen, kuvankäsittely ja luettelointi sekä avaaminen Finna-verkkopalveluun.

Työpaikan nimi ja osoite: Espoon kaupunginmuseo, Ahertajantie 5, 02100 Espoo

Työaika:
36 h 45 min viikossa

Sopimusala:
KVTES Kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus

Kelpoisuusvaatimus:
Soveltuvaa korkeakoulututkinto sekä kokemusta museotyöstä, erityisesti monipuolisia aineistoja käsittävien museokokoelmien digitoinnista ja luetteloinnista.

Tehtävässä edellytetään:
Edellytämme, että sinulla on jo museoalan kokoelmahallinnan osaamista, olet oma-aloitteinen ja ratkaisukeskeinen. Kyky itsenäiseen, pitkäjänteiseen työskentelyyn ja ripeä työote ovat myös välttämättömiä tehtävässä. Lisäksi edellytämme hyvää suomen ja tyydyttävää ruotsin kielen suullista ja kirjallista taitoa.

Arvostamme ajantasaisia it-taitoja. Erilaisten kokoelmien parissa ja toisaalta eri työryhmissä työskentely sujuu parhaiten, jos sinulla on valokuvauksen ja digitoinnin teknistä osaamista, toimivat vuorovaikutustaidot ja hyvä yhteistyökyky.

KAMUssa Espoon kaupunginmuseossa näet ja koet Espoon historiaa ja espoolaisuutta. Espoon kaupunginmuseo on maamme toiseksi suurimman kaupungin kulttuurihistoriallinen museo, jonka visiona on tarjota merkityksellisiä kohtaamisia historiasta ammentaen, nykyhetkeen peilaten ja tulevaisuuteen tähyten. Museokohteissamme historia on käsin kosketeltavaa näyttelyissä, opastuksissa ja lukuisissa tapahtumissa. Kulttuuriperinnön vaaliminen ja avaaminen yleisölle on kaupunginmuseon tärkeä tehtävä, huolehdimme myös kulttuuriympäristön viranomaistehtävistä Espoossa. Museo on espoolaisten kanssakulkija, yhdessä opimme ja oivallamme. Kaupunginmuseon museoperheeseen kuuluvat KAMU Näyttelykeskus WeeGeellä, Talomuseo Glims, Huvilamuseo Villa Rulludd, Koulumuseo Lagstad ja Saaristomuseo Pentala.