(Poistunut julkaisusta)

Moskovan-kirjeenvaihtaja
Helsingin Sanomat

Alkuperäinen julkaisupäivä 9.2.2018

Haemme Helsingin Sanomiin kirjeenvaihtajaa Moskovaan 1.9.2018-31.12.2021.  

Helsingin Sanomien ulkomaantoimitus on journalismistaan moninkertaisesti palkittu toimitus. HS:n kahdeksan kirjeenvaihtajaa eri puolilla maailmaa ovat keskeisessä roolissa sekä uudenlaisen digitaalisen sisällön kehittämisessä että HS:n lukijasuhteen vahvistamisessa. Oheisella videolla teemakirjeenvaihtaja Heikki Aittokoski kertoo, mikä mikä tekee ulkomaantoimittajan työstä mielenkiintoista.

Moskovan-kirjeenvaihtajan keskeinen tehtävä on hahmottaa, mikä Venäjällä on tärkeää juuri suomalaiselle lukijalle. Nopean uutisoinnin lisäksi löydät kiinnostavia tarinoita, syvennät uutisten taustoja ja kerrot sekä politiikan että elämän ilmiöistä suomalaisesta näkökulmasta. Venäjän lisäksi kirjeenvaihtaja raportoi uutistilanteen mukaan myös Venäjän naapurimaista Keski-Aasiassa ja Itä-Euroopassa.

Olet rutinoitunut uutistoimittaja, joka hahmottaa äkillisissäkin tilanteissa kokonaisuudet nopeasti. Et kaihda kentällä liikkumista vaativissakaan olosuhteissa. Kirjoittajana olet uutisten ohella kotonasi analyysien, henkilökuvien ja erilaisten näkemyksellisten tekstien kirjoittajana

Odotamme vankkaa kokemusta uutistyöstä, aiempi työskentely ulkomailla katsotaan eduksi. Sinulla on myös vahva oma näkemys siitä, mitä Venäjältä pitää ja kannattaa kertoa suomalaiselle lukijalle juuri nyt.

Olet työskentelytavaltasi ripeä, oma-aloitteinen ja aktiivinen.  Sinua kiinnostavat erilaiset kerrontatavat ja aihepiirit, sosiaalisen median mahdollisuudet sekä visuaaliset keinot kuten mobiilijournalismi ja videot. Olet valmis esiintymään myös kameran edessä ja muutenkin laittamaan myös persoonasi likoon työssäsi.

Kirjeenvaihtajan työ on vaativaa, mutta palkitsevaa. Työ sisältää runsaasti matkustamista.   Parhaimmillaan kirjeenvaihtaja nostaa asemapaikan uudelle tasolle koko Suomessa.

Edellytämme valitulta hyvää venäjän kielen taitoa.

Kiinnostuitko? Hae tehtävää täyttämällä sähköinen hakulomake viimeistään 25.2.2018. Lisätietoja tehtävästä antaa ulkomaantoimituksen esimies Jenni Virtanen +358 9 122 2631 ja toimituspäällikkö Erja Yläjärvi +358 40 589 7082.