(Poistunut julkaisusta)

Matemaatikko vakuutusyhtiöiden jatkuvaan valvontaan
Finanssivalvonta

Alkuperäinen julkaisupäivä 27.8.2018

Vahinko- ja henkivakuutus -toimisto vastaa vahinko- ja henkivakuutusyhtiöiden vakavaraisuuden, kannattavuuden ja luotettavan hallinnon valvonnasta. Lisäksi valvomme riskiperusteisesti mm. markkina- ja vakuutusteknisiä riskejä sekä vastuuvelan laskentaa ja sen riittävyyttä. Eurooppalainen yhteistyö on tiivis osa arkeamme. Tavoitteenamme on vakuutustoiminnan terve kehitys ja vakuutettujen etujen turva.

Haemme joukkoomme

MATEMAATIKKOA

valvomaan vahinkovakuutusyhtiöiden vakavaraisuutta ja vakuutusteknisiä riskejä. Tehtäviisi kuuluvat vahinkovakuutuksen matemaattiset ja riskienhallinnan kysymykset sekä muiden asiantuntijoiden matemaattinen tuki. Osallistut vahinkovakuutusyhtiöiden tarkastuksiin sekä raportoinnin kehittämiseen ja saadun tiedon analysointiin. Teet tiivistä yhteistyötä johtavan matemaatikon kanssa.

Sinulla on tehtävään soveltuva ylempi korkeakoulututkinto, vankka vakuutustoiminnan tuntemus sekä kokemusta vakuutusmatemaattisista tehtävistä tai riskienhallinnasta. Vakuutusmatemaatikon tutkinto (SHV) tai siihen tähtäävät opinnot katsotaan eduksi. Tunnet Solvenssi II -sääntelyä ja omaat hyvät IT-taidot.

Sinulla on hyvät vuorovaikutustaidot, olet oma-aloitteinen ja esiintymistaitoinen. Tiimissä työskentely on sinulle tuttua. Viestit sujuvasti suullisesti ja kirjallisesti suomen lisäksi englanniksi ja pärjäät ruotsin kielellä.

Tule mukaan kehittyvään vakuutusvalvontaan!

Pääset vaikuttamaan finanssi- ja vakuutustoiminnan kannalta keskeisten toimijoiden valvontaan Suomessa. Teet haastavia ja monipuolisia valvontatehtäviä sekä kehität toimintaa yhdessä muiden asiantuntijoidemme kanssa toimialan vastuullisuuden ja vakavaraisuuden varmistamiseksi.

Tehtävän palkkaus (vaativuusluokka 16) ja muut edut määräytyvät Suomen Pankin palkkauskäytäntöjen mukaan.

Lisätietoja tehtävästä antaa toimistopäällikkö Teija Korpiaho, p. 046 876 9600 tai teija.korpiaho(at)finanssivalvonta.fi.

 
Finanssivalvonta edistää finanssimarkkinoiden vakautta ja luottamusta sekä asiakkaiden, sijoittajien ja vakuutettujen suojaa. Valvomme noin tuhatta kotimaista finanssimarkkinoiden toimijaa ja osallistumme aktiivisesti eurooppalaiseen valvontayhteistyöhön. Toimimme Suomen Pankin yhteydessä, mutta olemme päätöksenteossamme itsenäisiä. Noin 200 tulevan kollegasi toimipiste sijaitsee Helsingin ydinkeskustassa.

Finanssivalvonta.fi | Twitter.com/FIN_FSA