(Poistunut julkaisusta)

Markkinavalvoja sijoituspalvelutoiminnan valvontaan
Finanssivalvonta

Alkuperäinen julkaisupäivä 20.10.2020

Oletko työskennellyt finanssisektorilla sijoituspalvelutoiminnan ja sijoitustuotteiden tarjonnan parissa? Haluatko nähdä arvopaperisektorin toimintaa valvojan näkökulmasta? Kiinnostaako sinua sääntely ja kansainvälinen toiminta? Jos haluat edistää hyviä toimintatapoja ja markkinakäytänteitä, meillä voi olla tehtävä juuri sinulle.

Haemme joukkoomme

ASIANTUNTIJAA SIJOITUSPALVELUTOIMINNAN VALVONTAAN

Vastaat sijoitus- ja joukkorahoituspalveluiden tarjoajien valvonnasta ja olet aktiivisesti mukana valvonnan kehittämisessä. Vastaat näiden toimijoiden valvonnasta ja toimilupahakemusten käsittelystä sekä valvot menettelytapojen noudattamista tarjottaessa sijoituspalveluja ja -tuotteita. Valvonta kohdistuu lisäksi rahastotoimijoihin sekä muihin arvopaperimarkkinoilla toimiviin tahoihin. Toimit tiiviissä yhteistyössä muiden Pääomamarkkinoiden valvonnan eri vastuuyksiköiden kanssa. Osallistut lisäksi eurooppalaiseen valvonta- ja sääntely-yhteistyöhön sekä muuhun sidosryhmäyhteistyöhön. 

Tunnet hyvin sijoituspalvelutoimintaa, rahastoliiketoimintaa sekä arvopaperimarkkinoita ja niiden toimintaa. Sinulla on laajasti kokemusta 

  • sijoituspalveluja tarjoavien toimijoiden toiminnan järjestämistä koskevista vaatimuksista
  • sijoituspalveluiden tarjoamista koskevista menettelytapavaatimuksista
  • sijoituspalveluyritysten ja rahastotoimijoiden liiketoiminnasta
  • rahastotuotteista ja muista sijoitustuotteista sekä niiden markkinasta
  • tehtäväalueeseen liittyvästä sääntelystä. 

Olet yhteistyöhakuinen, tavoitteellinen ja analyyttinen. Pystyt toimimaan paineen alla. Hahmotat olennaiset asiat laajoista kokonaisuuksista ja haet oma-aloitteisesti parhaita ratkaisuja valvonnan ja sääntelyn kehittämiseksi. Olet tottunut esiintyjä, kommunikoit sujuvasti suomeksi ja englanniksi, ja sinulla on hyvät tietotekniset valmiudet. Olet suorittanut tehtävään soveltuvan ylemmän korkeakoulututkinnon.

Markkinavalvojana pääset edistämään hyviä käytänteitä sijoituspalveluiden ja -tuotteiden tarjonnassa. Finanssivalvonnassa olet osana eurooppalaista valvontayhteisöä vaikuttamassa finanssimarkkinoiden ja niiden valvonnan kehittämisessä. Työ meillä tarjoaa myös mahdollisuuden jatkuvaan osaamisen kartuttamiseen. Olemme asiantuntijajoukko, joka tekee yhdessä töitä mukavassa työilmapiirissä. 

Virkasuhde on vakinainen. Tehtävän palkkaus (vaativuusluokka 17) ja muut edut määräytyvät Suomen Pankin palkkauskäytäntöjen mukaan. 

Kiinnostuitko? Lisätietoja antaa toimistopäällikkö Eeva Granskog, p. 09 183 5203 tai eeva.granskog(at)finanssivalvonta.fi, pe 23.10. klo 10-12 ja ti 27.10. klo 11-13.

Fiva työllistää noin 230 rahoitus- ja vakuutusalan asiantuntijaa. Toimintamme tavoitteena on finanssimarkkinoiden vakauden edellyttämä luotto-, vakuutus- ja eläkelaitosten ja muiden valvottavien vakaa toiminta. Tavoitteenamme on myös vakuutettujen etujen turvaaminen ja yleisen luottamuksen säilyminen finanssimarkkinoiden toimintaan. Lisäksi tehtäviimme kuuluu edistää hyvien menettelytapojen noudattamista finanssimarkkinoilla ja yleisön tietämystä finanssimarkkinoista.

Toimimme Suomen Pankin yhteydessä, mutta olemme päätöksenteossamme itsenäisiä. Toimipisteemme sijaitsee Helsingin ydinkeskustassa.

Finanssivalvonta.fi | Twitter.com/FIN_FSA