(Poistunut julkaisusta)

Markkinavalvoja rahastoliiketoiminnan valvontaan
Finanssivalvonta

Alkuperäinen julkaisupäivä 10.3.2020

Oletko työskennellyt finanssisektorilla rahastoliiketoiminnan ja muiden finanssituotteiden parissa? Haluatko nähdä arvopaperisektorin toimintaa valvojan näkökulmasta? Kiinnostaako sinua sääntely ja kansainvälinen toiminta? Jos haluat edistää hyviä toimintatapoja ja markkinakäytänteitä, meillä voi olla tehtävä juuri sinulle.

Haemme joukkoomme

KOKENUTTA ASIANTUNTIJAA RAHASTOLIIKETOIMINNAN VALVONTAAN

Vastaat rahastoyhtiöiden, vaihtoehtorahastojen hoitajien ja heidän tarjoamien tuotteiden valvonnasta sekä valvonnan kehittämisestä. Valvonta kohdistuu lisäksi sijoitustuotteita tarjoaviin toimijoihin sekä muihin arvopaperimarkkinoilla toimiviin tahoihin. Toimit tiiviissä yhteistyössä muiden pääomamarkkinoiden valvonnan eri vastuuyksiköiden kanssa ja osallistut tarvittaessa myös laajemmin osaston valvontahankkeisiin. Olet lisäksi mukana vaikuttamassa eurooppalaisessa valvonta- ja sääntely-yhteistyössä sekä muussa sidosryhmäyhteistyössä. Teet tiiviisti yhteistyötä myös pohjoismaisten valvojakollegoiden kanssa.

Tunnet hyvin rahastoliiketoimintaa, sijoituspalvelutoimintaa ja arvopaperimarkkinoiden toimintaa sekä tehtäväalueeseen liittyvää sääntelyä. Sinulla on vankkaa kokemusta 

  • rahastotuotteiden rakenteista, ominaisuuksista ja markkinoista sekä  
  • rahastotoimintaa koskevista vaatimuksista. 

Olet yhteistyöhakuinen, tavoitteellinen ja analyyttinen. Pystyt toimimaan paineen alla. Hahmotat olennaiset asiat laajoista kokonaisuuksista ja haet oma-aloitteisesti parhaita ratkaisuja valvonnan ja sääntelyn kehittämiseksi. Olet tottunut esiintyjä, kommunikoit sujuvasti suomeksi ja englanniksi, ja sinulla on hyvät tietotekniset valmiudet. Lisäksi ruotsin kielen taito on tarpeen tehtävien hoidossa. Sinulla on tehtävään soveltuva ylempi korkeakoulututkinto.

Markkinavalvojana pääset edistämään hyviä käytänteitä sijoitustuotteiden ja palveluiden tarjonnassa. Finanssivalvonnassa olet osana eurooppalaista valvontayhteisöä vaikuttamassa finanssimarkkinoiden ja niiden valvonnan kehittämisessä. Työ meillä tarjoaa myös mahdollisuuden jatkuvaan osaamisen kartuttamiseen. Olemme asiantuntijajoukko, joka tekee yhdessä töitä mukavassa työilmapiirissä. 

Virkasuhde on vakinainen. Virkaan valittu määrätään 5 vuoden määräajaksi rahastoliiketoiminnan valvonnasta vastaavan markkinavalvojan tehtävään. Tehtävän palkkaus (vaativuusluokka 18) ja muut edut määräytyvät Suomen Pankin palkkauskäytäntöjen mukaan. 

Kiinnostuitko? Lisätietoja antaa toimistopäällikkö Eeva Granskog, p. 09 183 5203 tai eeva.granskog(at)finanssivalvonta.fi.

Lue osaston esittely Finanssivalvonnan verkkopalvelusta.

Finanssivalvonnassa edistämme finanssimarkkinoiden vakautta ja luottamusta sekä asiakkaiden, sijoittajien ja vakuutettujen suojaa. Valvomme noin tuhatta kotimaista finanssimarkkinoiden toimijaa ja osallistumme aktiivisesti eurooppalaiseen valvontayhteistyöhön. Toimimme Suomen Pankin yhteydessä, mutta olemme päätöksenteossamme itsenäisiä. Meitä fivalaisia on noin 210, ja toimipisteemme sijaitsee Helsingin ydinkeskustassa.

Finanssivalvonta.fi | Twitter.com/FIN_FSA