Markkinavalvoja listayhtiövalvontaan
Finanssivalvonta

Hae työpaikkaa
Alkuperäinen julkaisupäivä 29.10.2020

Oletko työskennellyt listayhtiöiden tiedottamisen ja yritysjärjestelyiden parissa ja haet uutta näkökulmaa urallasi? Kiinnostaako sinua MAR ja laajemminkin listayhtiöihin liittyvä sääntely ja valvonta? Jos haluat olla edistämässä hyvää sijoittajainformaatiota ja hyviä markkinakäytänteitä, meillä voi olla tehtävä juuri sinulle.

Haemme joukkoomme

MARKKINAVALVOJAA LISTAYHTIÖVALVONTAAN   

Vastaat listayhtiöiden tiedottamisen valvonnasta ja valvonnan kehittämisestä. Osallistut tehtävässäsi myös yritysjärjestelyihin ja muihin markkinatransaktioihin liittyviin arvopaperimarkkinaoikeudellisiin kysymyksiin ja tulkintoihin, esimerkiksi tarjousvelvollisuuskysymyksiin. Lisäksi olet mukana laajemminkin toimiston vastuualueen valvonta- ja sääntelyhankkeissa sekä tulkintakysymyksissä, muun muassa sisäpiiriasioissa. Eurooppalainen valvonta- ja sääntely-yhteistyö sekä muu sidosryhmäyhteistyö näkyvät myös työssäsi. 

Tunnet hyvin arvopaperimarkkinoiden toimintaa ja tehtäväalueeseen liittyvää sääntelyä. 

Sinulla on vankkaa kokemusta

 • listayhtiöiden tiedottamisesta sekä markkinoiden väärinkäyttöasetuksen soveltamisesta esimerkiksi listayhtiössä, neuvonantajassa tai valvontatehtävissä sekä
 • yritysjärjestelyistä ja niihin liittyvistä arvopaperimarkkinaoikeudellisista kysymyksistä

Olet yhteistyöhakuinen, tavoitteellinen ja analyyttinen. Kykenet laadukkaaseen ja ripeään toimintaan myös painetilanteissa. Hahmotat ja viestit olennaiset asiat laajoista kokonaisuuksista ja olet innostunut kehittämään itseäsi ja valvontaa muuttuvassa toimintaympäristössä. Olet tottunut esiintymään, kommunikoit sujuvasti suomeksi ja englanniksi ja tietotekniset valmiutesi ovat hyvät. Sinulla on tehtävään soveltuva ylempi korkeakoulututkinto. Katsomme eduksi ylemmän oikeustieteellisen korkeakoulututkinnon.  

Markkinavalvojana pääset edistämään sijoittajansuojaa ja markkinoiden läpinäkyvyyttä. Finanssivalvonnassa olet osana eurooppalaista valvontayhteisöä vaikuttamassa finanssimarkkinoiden ja niiden valvonnan kehittämiseen. Työ meillä tarjoaa myös mahdollisuuden jatkuvaan kehittymiseen. Olemme keskusteleva asiantuntijajoukko, joka tekee yhdessä töitä mukavassa työilmapiirissä. 

Virkasuhde on vakinainen. Tehtävän palkkaus (vaativuusluokka 17) ja muut edut määräytyvät Suomen Pankin palkkauskäytäntöjen mukaan. Toimenkuva ja vaativuusluokka täsmentyvät valitun henkilön osaamisen ja kokemuksen mukaan.

Lisätietoja tehtävästä antaa toimistopäällikkö Sari Helminen, p. 09 183 5264 tai sari.helminen(at)finanssivalvonta.fi., ti 3.11. klo 13 – 15, pe 6.11. klo 13 – 15 ja to 12.11. klo 11.30 – 13.30. 

Pääomamarkkinoiden valvonnan Markkinat-toimiston tavoitteena on edistää sijoittajainformaation hyvää laatua, sijoittajien luottamusta markkinoihin ja niillä toimiviin sekä ehkäistä väärinkäytöksiä. Valvomme arvopaperimarkkinoiden kaupankäyntiä, listayhtiöiden tiedonantovelvollisuutta sekä arvopaperitarjouksiin, julkisiin ostotarjouksiin ja liputuksiin liittyvää sijoittajainformaatiota. Osallistumme kansainväliseen valvontayhteistyöhön.

Fiva työllistää noin 230 rahoitus- ja vakuutusalan asiantuntijaa. Toimintamme tavoitteena on finanssimarkkinoiden vakauden edellyttämä luotto-, vakuutus- ja eläkelaitosten ja muiden valvottavien vakaa toiminta. Tavoitteenamme on myös vakuutettujen etujen turvaaminen ja yleisen luottamuksen säilyminen finanssimarkkinoiden toimintaan. Lisäksi tehtäviimme kuuluu edistää hyvien menettelytapojen noudattamista finanssimarkkinoilla ja yleisön tietämystä finanssimarkkinoista.

Toimimme Suomen Pankin yhteydessä, mutta olemme päätöksenteossamme itsenäisiä. Toimipisteemme sijaitsee Helsingin ydinkeskustassa.

Finanssivalvonta.fi | Twitter.com/FIN_FSA

Hae työpaikkaa

Lähetä ilmoitus kaverille

Lisätiedot

 • Ilmoitusnumero: 1396558
 • Tehtäväalue: Pankki/rahoitus/vakuutus
 • Työsuhde: Vakituinen työsuhde
 • Työn tyyppi: Kokopäiväinen
 • Hakuaika päättyy: 6.12.2020
 • Hakuosoite: www-osoite
 • Yhteyshenkilö: Sari Helminen (sari.helminen (a) finanssivalvonta.fi)
 • Puhelin: 09 183 5264
 • Sijainti: Helsinki, Uusimaa