Markkinavalvoja kaupankäynnin valvontaan
Finanssivalvonta

Hae työpaikkaa
Alkuperäinen julkaisupäivä 30.7.2021

Meillä on kiinnostava paikka sinulle, jos olet tehnyt töitä arvopaperikaupankäynnin parissa ja haluat laajentaa näkökulmaasi valvontaan. Jos sinua kiinnostaa väärinkäytöstutkinta ja hyvien markkinakäytäntöjen edistäminen mukavassa työporukassa, saatat olla etsimämme uusi fivalainen.

Haemme joukkoomme 

MARKKINAVALVOJAA KAUPANKÄYNNIN VALVONTAAN

Osallistut osana tiimiä arvopaperimarkkinoiden kaupankäynnin valvontaan ja siihen liittyvään väärinkäytöstutkintaan, esimerkkeinä sisäpiiritiedon väärinkäyttö ja markkinoiden manipulaatio. Olet myös mukana valvonnan kehittämisessä. Tehtäviisi kuuluu laajemminkin erilaisten kaupankäyntiliitännäisten velvoitteiden valvontaa muun muassa markkinoiden väärinkäyttö- ja lyhyeksimyyntiasetukseen liittyen. Eurooppalainen valvontayhteistyö näkyy myös työssäsi.  

Mitä osaamista ja kokemusta odotamme sinulta

Tunnet hyvin arvopaperimarkkinoiden toimintaa ja hallitset tehtäväalueen sääntelyä. Sinulla on vankkaa, useamman vuoden työkokemusta rahoitusvälineiden kaupankäynnin parissa, kuten esimerkiksi toimeksiantojen vastaanottamisesta, välittämisestä tai toteuttamisesta, ja mahdollisten väärinkäytösten havaitsemisesta. Tuot vahvaa osaamista kaupankäynnin markkinakäytänteistä ja erityyppisistä sijoitusinstrumenteista. Katsomme eduksi kokemuksen kansainvälisestä toimintaympäristöstä. Hyödynnämme valvonnassamme monipuolisesti erilaisia valvontajärjestelmiä, minkä vuoksi tehtävä edellyttää sinulta hyviä tietoteknisiä valmiuksia. Sinulla on tehtävään soveltuva ylempi korkeakoulututkinto. 

Entä toimintatapasi ja henkilökohtaiset ominaisuutesi

Tehtävässä menestyminen edellyttää sinulta yhteistyöhakuista, analyyttistä ja ratkaisukeskeistä toimintatapaa. Kykenet laadukkaaseen ja ripeään toimintaan myös painetilanteissa etkä kaihda puuttumista väärinkäytöksiin. Jäsennät, viestit ja argumentoit selkeästi oleelliset asiat laajoista kokonaisuuksista sekä kirjallisesti että suullisesti. Kansainvälinen yhteistyö edellyttää sujuvaa kommunikointia englanniksi. Olet innostunut kehittämään itseäsi ja valvontaa muuttuvassa toimintaympäristössä.

Mitä me tarjoamme sinulle

Markkinavalvojana pääset edistämään sijoittajansuojaa ja markkinoita kohtaan tunnettua luottamusta. Työmme on merkityksellistä, monimuotoista ja erittäin mielenkiintoista. Tiimissämme on hyvä meininki ja avoin ilmapiiri, ja fivalaisena sinulla on erinomaiset mahdollisuudet jatkuvaan kehittymiseen. Työsuhde-etumme ovat kilpailukykyiset, ja etätyöskentely on normaalioloissakin mahdollista merkittävissä määrin. 

Palkka

Virka on vakinainen. Tehtävä sijoittuu palkkausjärjestelmässä vaativuusluokkaan 17 (tehtäväkohtaisen palkanosan 4 667 euroa/kk lisäksi maksetaan suoriutumiseen ja ammatinhallintaan perustuva henkilökohtainen palkanosa, joka on 1–48 % tehtäväkohtaisesta palkanosasta). Henkilökohtainen osa sekä tarkemmat tehtävät ja vastuut määritellään valitun henkilön kokemuksen ja osaamisen mukaan. Muut edut määräytyvät Suomen Pankin palkkauskäytäntöjen mukaan. 

Heräsikö kiinnostuksesi? Lisätietoja antaa toimistopäällikkö Sari Helminen, p. 09 183 5264 tai sari.helminen(at)finanssivalvonta.fi.

Hakuaikaa jatkettu 19.9. asti.

Pääomamarkkinoiden valvonnan Markkinat-toimiston tavoitteena on edistää sijoittajainformaation hyvää laatua, sijoittajien luottamusta markkinoihin ja niillä toimiviin sekä ehkäistä väärinkäytöksiä. Valvomme arvopaperimarkkinoiden kaupankäyntiä, listayhtiöiden tiedonantovelvollisuutta sekä arvopaperitarjouksiin, julkisiin ostotarjouksiin ja liputuksiin liittyvää sijoittajainformaatiota. Osallistumme kansainväliseen valvontayhteistyöhön.

Finanssivalvonta työllistää noin 230 rahoitus- ja vakuutusalan asiantuntijaa. Toimintamme tavoitteena on finanssimarkkinoiden vakauden edellyttämä luotto-, vakuutus- ja eläkelaitosten ja muiden valvottavien vakaa toiminta. Tavoitteenamme on myös vakuutettujen etujen turvaaminen ja yleisen luottamuksen säilyminen finanssimarkkinoiden toimintaan. Lisäksi tehtäviimme kuuluu edistää hyvien menettelytapojen noudattamista finanssimarkkinoilla ja yleisön tietämystä finanssimarkkinoista.

Toimimme Suomen Pankin yhteydessä, mutta olemme päätöksenteossamme itsenäisiä. Toimipisteemme sijaitsee Helsingin ydinkeskustassa.

Finanssivalvonta.fi | Twitter.com/FIN_FSA

Hae työpaikkaa

Lähetä ilmoitus kaverille

Lisätiedot

  • Ilmoitusnumero: 1481244
  • Tehtäväalue: Julkishallinto ja järjestöt
  • Työsuhde: Vakituinen työsuhde
  • Työn tyyppi: Kokopäiväinen
  • Hakuaika päättyy: 19.9.2021
  • Hakuosoite: www-osoite
  • Yhteyshenkilö: Sari Helminen (sari.helminen (a) finanssivalvonta.fi)
  • Puhelin: 09 183 5264
  • Sijainti: Helsinki, Uusimaa