Markkinavalvoja kaupankäynnin valvontaan
Finanssivalvonta

Hae työpaikkaa
Alkuperäinen julkaisupäivä 3.5.2021

Oletko tehnyt töitä arvopaperikaupankäynnin parissa ja haluaisit laajentaa näkökulmaasi valvontaan? Kiinnostaako sinua väärinkäytöstutkinta ja hyvien markkinakäytäntöjen edistäminen mukavassa työporukassa? 

Haemme joukkoomme 

MARKKINAVALVOJAA KAUPANKÄYNNIN VALVONTAAN

Osallistut osana tiimiä arvopaperimarkkinoiden kaupankäynnin valvontaan ja siihen liittyvään väärinkäytöstutkintaan, esimerkkeinä sisäpiiritiedon väärinkäyttö ja markkinoiden manipulaatio, sekä valvonnan kehittämiseen. Tehtäviisi kuuluu laajemminkin kaupankäynnin velvoitteiden valvontaa esimerkiksi markkinoiden väärinkäyttöasetukseen liittyen. Eurooppalainen valvontayhteistyö näkyy myös työssäsi.  

Mitä osaamista ja kokemusta odotamme sinulta 

Tunnet hyvin arvopaperimarkkinoiden toimintaa ja hallitset tehtäväalueen sääntelyä. Sinulla on vankkaa työkokemusta rahoitusvälineiden kaupankäynnin parissa. Olet voinut työskennellä myös esimerkiksi compliance-tyyppisissä tehtävissä. Markkinakäytänteet ja erityyppiset sijoitusinstrumentit ovat sinulle tuttuja, ja eduksi on myös kokemus kansainvälisestä toimintaympäristöstä. Valvontamme on osin järjestelmäsidonnaista, minkä vuoksi tehtävä edellyttää sinulta hyviä tietoteknisiä valmiuksia.  Sinulla on tehtävään soveltuva ylempi korkeakoulututkinto. 

Entä toimintatapasi ja henkilökohtaiset ominaisuutesi

Tehtävässä menestyminen edellyttää sinulta yhteistyöhakuista, analyyttistä ja ratkaisukeskeistä toimintatapaa. Kykenet laadukkaaseen ja ripeään toimintaan myös painetilanteissa etkä kaihda puuttumista väärinkäytöksiin. Jäsennät, viestit ja argumentoit selkeästi oleelliset asiat laajoista kokonaisuuksista sekä kirjallisesti että suullisesti. Kommunikoit sujuvasti myös englanniksi. Olet innostunut kehittämään itseäsi ja valvontaa muuttuvassa toimintaympäristössä.

Mitä me tarjoamme sinulle

Markkinavalvojana pääset edistämään sijoittajansuojaa ja markkinoita kohtaan tunnettua luottamusta. Työmme on merkityksellistä, monimuotoista ja erittäin mielenkiintoista. Tiimissämme on hyvä meininki ja avoin ilmapiiri, ja fivalaisena sinulla on mahdollisuudet jatkuvaan kehittymiseen. Työsuhde-etumme ovat kilpailukykyiset, ja etätyöskentely on normaalioloissakin mahdollista merkittävissä määrin. 

Palkka

Virka on vakinainen. Tehtävä sijoittuu palkkausjärjestelmässä vaativuusluokkaan 17 (tehtäväkohtainen palkanosa 4 667 euroa/kk ja lisäksi maksetaan suoriutumiseen ja ammatinhallintaan perustuvaa palkanosaa enintään 48 % tehtäväkohtaisesta palkasta). Henkilökohtainen osa sekä tarkemmat tehtävät ja vastuut määritellään valitun henkilön kokemuksen ja osaamisen mukaan. Muut edut määräytyvät Suomen Pankin palkkauskäytäntöjen mukaan. 

Heräsikö kiinnostuksesi? Lisätietoja antaa toimistopäällikkö Sari Helminen, p. 09 183 5264 tai sari.helminen(at)finanssivalvonta.fi.

Pääomamarkkinoiden valvonnan Markkinat-toimiston tavoitteena on edistää sijoittajainformaation hyvää laatua, sijoittajien luottamusta markkinoihin ja niillä toimiviin sekä ehkäistä väärinkäytöksiä. Valvomme arvopaperimarkkinoiden kaupankäyntiä, listayhtiöiden tiedonantovelvollisuutta sekä arvopaperitarjouksiin, julkisiin ostotarjouksiin ja liputuksiin liittyvää sijoittajainformaatiota. Osallistumme kansainväliseen valvontayhteistyöhön.

Finanssivalvonta työllistää noin 230 rahoitus- ja vakuutusalan asiantuntijaa. Toimintamme tavoitteena on finanssimarkkinoiden vakauden edellyttämä luotto-, vakuutus- ja eläkelaitosten ja muiden valvottavien vakaa toiminta. Tavoitteenamme on myös vakuutettujen etujen turvaaminen ja yleisen luottamuksen säilyminen finanssimarkkinoiden toimintaan. Lisäksi tehtäviimme kuuluu edistää hyvien menettelytapojen noudattamista finanssimarkkinoilla ja yleisön tietämystä finanssimarkkinoista.

Toimimme Suomen Pankin yhteydessä, mutta olemme päätöksenteossamme itsenäisiä. Toimipisteemme sijaitsee Helsingin ydinkeskustassa.

Finanssivalvonta.fi | Twitter.com/FIN_FSA

Hae työpaikkaa

Lähetä ilmoitus kaverille

Lisätiedot

  • Ilmoitusnumero: 1451806
  • Tehtäväalue: Julkishallinto ja järjestöt, Pankki ja rahoitus
  • Työsuhde: Vakituinen työsuhde
  • Työn tyyppi: Kokopäiväinen
  • Hakuaika päättyy: 23.5.2021
  • Hakuosoite: www-osoite
  • Yhteyshenkilö: Sari Helminen (sari.helminen (a) finanssivalvonta.fi)
  • Puhelin: 09 183 5264
  • Sijainti: Helsinki