(Poistunut julkaisusta)

Markkinaoperaatioasiantuntija markkinaoperaatiot-osaston pankkipalvelut-toimiston selvityspalveluihi
Suomen Pankki

Alkuperäinen julkaisupäivä 3.3.2020

Pankkipalvelut-toimisto vastaa Suomen Pankin asiakkailleen tarjoamista TARGET2-, T2S- ja TIPS-maksujärjestelmäpalveluista, rahoitusvarallisuuden ja rahapolitiikan back office -toiminnoista sekä pankeille myönnettävien luottojen vakuushallinnasta. Lisäksi pankkipalvelut-toimisto osallistuu eurojärjestelmän yhteisten markkinainfrastruktuurin kehittämiseen ja hallintaan sekä vastaa Suomen Pankin asiakkaiden siirtymisestä eurojärjestelmän tuottamien uusien järjestelmien ja palveluiden käyttöön.

Haemme pankkipalvelut-toimiston selvityspalveluihin vakituista 

markkinaoperaatioasiantuntijaa

Tehtäviisi kuuluu eurojärjestelmän rahapolitiikan operaatioihin ja Suomen Pankin oman rahoitusvarallisuuden hoitoon liittyvien arvopaperikauppojen ja rahaliikenteen hoitaminen. Sisäisten sidosryhmien lisäksi olet tiiviissä yhteydessä Suomen Pankin vastapuoliin, säilyttäjiin ja tilipankkeihin kotimaassa ja ulkomailla. Lisäksi osallistut alueesi järjestelmien ja prosessien jatkuvaan kehitystyöhön. 

Odotamme sinulta

  • soveltuvaa korkeakoulututkintoa
  • Euroopan keskuspankkijärjestelmän ja rahapolitiikan toteutuskehikon tuntemusta
  • kokemusta rahapolitiikan operaatioiden ja arvopaperikauppojen selvitykseen ja maksuliikenteen hoitamiseen liittyvistä prosesseista sekä näihin liittyvistä tietojärjestelmistä
  • hyviä tietoteknisiä taitoja, kokemus WSS –järjestelmästä katsotaan eduksi
  • joustavuutta, ryhmätyövalmiuksia ja kykyä työskennellä myös itsenäisesti
  • sujuvaa englannin kielen suullista ja kirjallista taitoa.

Tarjoamme monipuolisen ja haastavan näköalapaikan eurojärjestelmän rahapolitiikan toimeenpanon ja Suomen Pankin oman rahoitusvarallisuuden selvitysprosessien parissa, kannustavan työilmapiirin sekä erinomaiset mahdollisuudet kehittää monipuolisesti ammatillista osaamistasi.

Virkasuhde on vakituinen. Tehtävän palkkaus (vaativuusluokka 15) ja muut edut määräytyvät Suomen Pankin palkkauskäytäntöjen mukaan.

Lisätietoja tehtävästä antavat ryhmäpäällikkö Merja Grandell, p. 09 183 2250, merja.grandell@bof.fi.

Lue osaston esittely Suomen Pankin verkkopalvelusta.


Suomen Pankki on Suomen kansallinen rahaviranomainen ja eurojärjestelmän jäsen. Pankki rakentaa taloudellista vakautta. Vakaa hintataso, turvalliset maksujärjestelmät ja luotettava rahoitusjärjestelmä edistävät kestävää talouskasvua, työllisyyttä ja suomalaisten hyvinvointia. Keskuspankki on arvostettu työnantaja, joka panostaa henkilöstönsä työhyvinvointiin ja tarjoaa haasteita sekä mahdollisuuksia itsensä kehittämiseen. Suomen Pankissa työskentelee noin 370 eri alojen asiantuntijaa. Päätoimipisteemme sijaitsevat Helsingin ydinkeskustassa.