(Poistunut julkaisusta)

Market Intelligence Specialist
OP

Alkuperäinen julkaisupäivä 5.2.2019

Visiomme on olla johtava ja vetovoimaisin finanssiryhmä Suomessa sekä asiakkaiden, henkilöstön että kumppaneiden näkökulmasta. Saavuttaaksemme tulevaisuuden tavoitetilamme, olemme aloittaneet OP Ryhmässä merkittävän muutosmatkan. Siirrymme OP Ryhmän keskusyhteisössä vaiheittain ketterään, itseohjautuvaan toimintatapaan, joka antaa vapautta ja vastuuta tiimeille, nopeuttaa päätöksentekoa ja ohjaa työskentelyä asiakkaiden tarpeiden mukaisesti. Vähennämme päätöksentekotasoja. Johtamisessa painottuu valmentaminen ja työn mahdollistaminen.

Tavoittelemme muutoksella entistä parempaa työntekijäkokemusta, asiakaskokemusta sekä toiminnan tehokkuutta. Muutoksen käytäntöön viemiseksi etsimme nyt OP Hankintapalveluiden organisaatioon Helsinkiin

 MARKET INTELLIGENCE SPECIALIST

Tässä tehtävässä vastaat hankinnan kategoriasuunnitelmissa tarvittavan ulkoisen markkinatiedon ja sisäisen informaation yhdistämisestä ja analysoinnista. Kategoriasuunnitelmat ovat OP:n tapa konsolidoida hankintoja läpi kaikkien liiketoimintojen – kategoriaesimerkkeinä esim. kehittäminen, Infra&cloud ja informaatiologistiikka.

Sinun tavoitteena on luoda jatkuvasti kehittyvä, kategoriakohtainen analyysi, jossa yhdistetään sekä ulkoista markkinatietoa että OP:n sisäistä informaatiota. Analyysi sisältää mm. kilpailija-, benchmark-, toimittaja-, tuote-, markkina-analyysin. Tuet myös hankintojen spend-raportoinnin jatkuvaa parantamista.

Keskityt ensin teknologiahankintojen alueelle, mutta toimit jatkossa myös muiden OP hankintojen kategorioiden alueella.

Mitä odotamme sinulta

Tehtävässä onnistumisen edellytyksenä tiimipelaajan DNA – toimit yhteistyössä usean kategoriavetäjän kanssa osana kategoriatiimejä ja yhteistyön sujuvuus on erittäin tärkeää. Lisäksi liiketoimintalähtöisyys – tulosten aikaansaanti ja kyky oman työn aktiiviseen suunnitteluun ja priorisointiin on tärkeää.

Muita keskeisiä ammatillisia osaamisia ovat seuraavat:

 • Kategoriakohtaisten analyysien kehittäminen
  • Should cost -analysis
  • Cost breacdown
  • Value/Risk analysis
  • Total cost of ownership
  • Kustannusanalyysit
  • Markkinakohtaiset analysiit
  • OP tarpeen analysointi ja ennustaminen
  • Benchmarking
 • Yritysten taloudellisten tunnuslukujen analysointi
 • Raportointi- ja analysointijärjestelmien käyttö ja kehitys (mm. excel, tableau, ulkoiset tietolähteet)
 • Hyviä viestintä-, vuorovaikutus- ja tiimityöskentelytaitoja (suomi ja englanti)
 • Sujuva englannin kielentaito ml. kategoriakohtaisten esitysten tekeminen ja esittäminen
 • Aikaisempi kokemus neuvotteluista, sopimuksista, hankintaprojekteista ja -prosesseista on etu mutta ei tehtävässä välttämättömyys

Mitä saat meiltä

Hankintojen kategoriajohtaminen on uusi tapa organisoida hankintoja OP:ssa – pääset mukaan rakentamaan kokonaan uutta tapaa kehittää OP:n hankintoja. Lisäksi voimme tarjota jatkomahdollisuuksia kehittyä hankintapalveluiden eri tehtävissä. Meidän tiimimme on erinomainen ja koostuu kokeneista hankinnan ammattilaisista. Pulssi-kyselyssä olemme Keskusyhteisön keskiarvojen yläpuolella. OP Ketterän myötä olemme entistä integroituneempia liiketoimintojen kanssa – tule mukaan kehittämään OP:n 1,7 MEUR hankintoja

Lisätiedot ja hakuohjeet

Lisätietoja tehtävästä antaa teknologiahankintojen johtaja Sakari Pynnöniemi, puh 040-8296671. Parhaiten tavoitat to 7.2 klo 12 jälkeen tai ke 13.2. klo 12-16.

Haethan tehtävää 24.2.2019 mennessä lähettämällä CV:si ja hakemuksesi palkkatoiveineen OP:n Ura-sivun kautta.