(Poistunut julkaisusta)

Määräaikainen ekonomisti rahoitusvakaus- ja tilasto-osaston rahoitustilastotoimistoon
Suomen Pankki

Alkuperäinen julkaisupäivä 13.2.2020

Rahoitusvakaus- ja tilasto-osaston tilastotoimen tehtävänä on tuottaa Euroopan keskuspankin tilastovaatimusten mukaiset Suomea koskevat tiedot euroalueen rahoitustilastoihin. Tilastoja käytetään sekä rahapolitiikan valmisteluun että kokonaistaloudelliseen ja rahoitusmarkkinoiden vakauden analyysiin. Rahoitustilastotoimisto vastaa rahoitustilastoinnin tiedonkeruista, rekisterityöstä ja yksikkökohtaisen tiedon laadunvalvonnasta ja analysoinnista.

Haemme rahoitustilastotoimistoon 

EKONOMISTIA

Tehtävä on määräaikainen ajalle 1.5.2020–29.3.2021. Työtehtävän keskeiset vastuut liittyvät sijoitusrahasto- ja arvopaperitilastojen laadinta-, analysointi- ja kehittämistehtäviin. 

Odotamme sinulta

  • vähintään muutaman vuoden työkokemusta, esimerkiksi tilastojen laadinta- ja kehittämistehtävistä tai rahoitusmarkkinoilla työskentelystä
  • rahoitusmarkkinoiden ja -instrumenttien sekä tilastoluokitusten tuntemusta
  • vahvaa tietoteknistä osaamista ja kokemusta analyysivälineiden monipuolisesta soveltamisesta (esim. Tableau, SQL, R, Python)
  • näyttöä datan käsittely- ja analyysitehtävistä
  • soveltuvaa ylempää akateemista korkeakoulututkintoa
  • kykyä itsenäiseen työskentelyyn, oma-aloitteisuutta, joustavuutta ja paineensietokykyä
  • yhteistyökykyä, vuorovaikutus- ja projektityötaitoja 
  • kiinnostusta sekä innovatiivista otetta työprosessien, tietojärjestelmien ja tilastojen laadunvalvonnan kehittämiseen
  • hyvää suomen ja englannin kielten kirjallista ja suullista taitoa.

Tarjoamme haastavia ja mielenkiintoisia työtehtäviä kokeneiden alan ammattilaisten joukossa, kannustavan työilmapiirin, erinomaiset mahdollisuudet perehtyä arvopaperi- ja rahoitusmarkkinoihin sekä soveltaa ja kehittää osaamistasi.

Virkasuhde on määräaikainen. Tehtävän palkkaus (vaativuusluokka 16) ja muut edut määräytyvät Suomen Pankin palkkauskäytäntöjen mukaan.

Lisätietoja tehtävästä antaa tilastopäällikkö Elisabeth Flittner, p. 09 183 2233, elisabeth.flittner(at)bof.fi.

Lue osaston esittely Suomen Pankin verkkopalvelusta.

Suomen Pankki on Suomen kansallinen rahaviranomainen ja eurojärjestelmän jäsen. Pankki rakentaa taloudellista vakautta. Vakaa hintataso, turvalliset maksujärjestelmät ja luotettava rahoitusjärjestelmä edistävät kestävää talouskasvua, työllisyyttä ja suomalaisten hyvinvointia. Keskuspankki on arvostettu työnantaja, joka panostaa henkilöstönsä työhyvinvointiin ja tarjoaa haasteita sekä mahdollisuuksia itsensä kehittämiseen. Suomen Pankissa työskentelee noin 370 eri alojen asiantuntijaa. Päätoimipisteemme sijaitsevat Helsingin ydinkeskustassa.