(Poistunut julkaisusta)

Luottoriskianalyytikko
OP

Alkuperäinen julkaisupäivä 13.5.2020

LUOTTORISKIANALYYTIKKO, HELSINKI

 

OP on vahvasti tulevaisuutta visioiva finanssiryhmä. Palkkaamme jatkuvasti uusia kollegoita OP Ryhmän keskusyhteisöön, jossa kunnianhimoisimmatkin ammatilliset unelmat on mahdollista toteuttaa. Rakennamme strategisesti sellaista kulttuuria, jossa sinä saat mahdollisuudet vaikuttaa rohkeasti uudistuvien ja miljoonien suomalaisten elämää koskettavien ratkaisujen parissa, ensimmäisenä Suomessa.

 

Haemme nyt luottoriskianalyytikkoa Riskienhallinnan Luottoriskit-yksikköön Helsinkiin vakituiseen työsuhteeseen.

 

Mitä tehtävä sisältää

 

Luottoriskianalyytikkona toimit osana tiimiä, jonka tehtävänä on OP Ryhmän luottoriskiaseman valvominen sekä toimintaympäristössä tai riskiasemassa tapahtuvien muutosten raportoiminen johdolle. Tiimin vastuulla on myös kehittää ja ylläpitää luottoriskimallien monitorointia, sekä analysoida tuloksia. Monitoroinnilla varmistetaan OP Ryhmän käyttämien luottoriskimallien toimivuus ja laatu.

 

Tulet osallistumaan sekä portfoliotasoiseen luottoriskianalyysiin että luottoriskimallien monitorointiin.

 

Tehtävässä vaadittavat osaamiset

 

Tehtävässä menestymisen avaintekijöitä ovat hyvä ohjelmointiosaaminen (SAS, SQL, R) ja kokemus laajojen tietomassojen käsittelystä sekä tietokantojen hyödyntämisestä. Aiempi työkokemus riskienhallinnasta, erityisesti luottoriskeistä ja riskiparametreista, edesauttavat tehtävässä menestymisessä, mutta ei ole edellytys valituksi tulemiselle. Kokemus tilastollisten menetelmien hyödyntämisestä lasketaan eduksi.

 

Sinulla on tehtävään soveltuva ylempi korkeakoulututkinto (esim. tilastotieteilijä, taloustieteilijä). Voit olla joko vastavalmistunut tai useamman vuoden työkokemusta omaava. Finanssialan ja pankkiliiketoiminnan aiempi tuntemus lasketaan merkittäväksi eduksi.

 

Odotamme sinulta hyviä kommunikaatiotaitoja, analyyttistä mieltä sekä kykyä esittää tekemänsä havainnot ja analyysit selkeästi ja kiteytettynä.

 

Mitä saat meiltä

 

Mielenkiintoisen asiantuntijatehtävän lisäksi saat kollegaksesi riskienhallinnan kovan luokan ammattilaisia, joilla on hyvä yhteishenki ja vahva tekemisen meininki. Tiimissä työskentelee sinun lisäksesi kuusi osaajaa, joiden kanssa pääset sparrailemaan. Tässä tiimissä on mukava työskennellä. Tehtävässä hyppäät OP Ryhmän Riskienhallinnan keskiöön ja pääset tarkastelemaan liiketoimintaa läpi koko organisaation.

 

Visiomme on olla johtava ja vetovoimaisin finanssiryhmä Suomessa sekä asiakkaiden, henkilöstön että kumppaneiden näkökulmasta. Tämän tavoitetilan saavuttamiseksi olemme siirtyneet OP Ryhmän keskusyhteisössä ketterään, itseohjautuvaan toimintatapaan, joka antaa vapautta ja vastuuta tiimeille, nopeuttaa päätöksentekoa ja ohjaa työskentelyä asiakkaiden tarpeiden mukaisesti. Vähennämme päätöksentekotasoja ja johtamisessa painottuu valmentaminen ja työn mahdollistaminen. Tällä muutoksella tavoittelemme entistä parempaa työntekijäkokemusta, asiakaskokemusta sekä toiminnan tehokkuutta.

 

Yrityskulttuurimme ja arjen tekemisen ytimessä ovat arvot – ihmisläheisyys, vastuullisuus ja yhdessä menestyminen. Nämä arvot ovat mahdollistaneet osuustoiminnallisen menestyksemme läpi vuosikymmenten, ja samoissa arvoissa piilee myös tulevaisuuden kulttuurimme vahvin kulmakivi.

 

Lisätiedot ja hakuohjeet

 

Kuulostaako hyvältä? Hae tehtävää 24.5. mennessä lähettämällä meille hakemuksesi alla olevan linkin kautta. Kerro samalla itsestäsi ja osaamisestasi sekä, miksi kiinnostuit tästä tehtävästä. Lisääthän palkkatoiveesi hakemukseesi. Jos sinulla heräsi kysymyksiä tehtävästä tai tiimissä työskentelystä, niin älä epäröi soittaa meille. Jenni Kauppinen antaa lisätietoja puhelimitse 0503699747 tai sähköpostitse jenni.kauppinen(at)op.fi.

 

Tehtävään valittavalta henkilöltä tarkastetaan luottotiedot ja yritysyhteydet sekä teetetään huumausainetesti ja terveyskysely.

 

OP on Suomen johtava finanssiryhmä ja alan digitaalisen muutoksen suunnannäyttäjä. Olemme asiakkaidemme omistama, finanssialan suurin työnantaja Suomessa. Ryhmässämme työskentelee yli 12 000 alan ammattilaista, ja tuotamme sekä kehitämme pankki-, varallisuudenhoito-, vakuutus- ja terveydenhoitopalveluita yli neljälle miljoonalle asiakkaallemme.