(Poistunut julkaisusta)

Luottoriskianalyytikko
Finnvera Oyj

Alkuperäinen julkaisupäivä 3.2.2020

Finnvera Oyj on valtion omistama erityisrahoitusyhtiö ja Suomen virallinen vientitakuulaitos.

Tavoitteenamme on, että asiakkaamme luovat ja saavuttavat rahoituksemme avulla liiketoimintaa ja vientiä, joka ei olisi ollut muuten mahdollista. Visiomme on: Asiakkaidemme menestys vahvistaa Suomen taloutta. Taloudellinen perustamme on itsekannattavuuden saavuttaminen riskejä huolellisesti arvioiden ja halliten.
 

Etsimme luottoriskianalyytikkoa vahvistamaan analyysitiimiämme.

Luottoriskianalyytikkona päätehtäväsi on yritysanalyysien ja riskiluokitusesitysten laatiminen suurista ja keskisuurista yrityksistä. Kohdeyritykset ovat useimmiten ulkomaisia yhtiöitä, jotka toimivat eri toimialoilla ja markkinoilla.

Tehtävässä pääset analysoimaan ja seuraamaan Suomen vientiteollisuuden tärkeimpien asiakastoimialojen kehitystä ja luottoriskiä globaalista näkökulmasta. Toimit kiinteänä osana rahoitushankkeiden hanketiimiä ja osallistut due diligencen toteuttamiseen, rahoituskeskusteluihin sekä tuot rahoituspäätösesityksiin luottoriskinäkökulman laatimiesi yritysanalyysien löydöksiin perustuen.

Odotamme sinulta

Ylempi korkeakoulututkinto ja tehtävää tukeva työkokemus antavat sinulle tukevan pohjan, mutta ennen kaikkea luottoriskianalyytikkona menestyminen edellyttää sinulta analyyttista ja kriittistä ajattelutapaa, tilinpäätösten ja liiketoimintojen ansaintalogiikan ymmärrystä sekä kiinnostusta ja halua kehittyä analyytikon urapolulla. Itsenäinen työskentelyote, rohkeus esittää kysymyksiä tai argumentoida omia näkemyksiä ovat myös tehtävässä onnistumisen ja viihtymisen edellytyksiä. Tehtävää ja vastuualueitasi voidaan tarkentaa työkokemuksesi perusteella

Tarjoamme sinulle

Luottoriskianalyytikkona olet mukana vahvistamassa suomalaisten yritysten toimintaedellytyksiä ja kilpailukykyä. Vastuullisen ja yhteiskunnallisesti vaikuttavan tehtävän lisäksi saat ammattimaisen työyhteisön, jossa on korkea henkilöstötyytyväisyys. Kahdeksan henkilön tiimissämme arvostamme avoimuutta, luottamusta ja jatkuvaa kehittymistä. Viihtyisä työympäristömme sijaitsee Helsingin Ruoholahdessa.

Odotamme hakemustasi verkkosivuiltamme viimeistään 17.2.2020.

Lisätietoja tehtävästä antaa torstaina 6.2. klo 13-15, perjantaina 7.2. klo 13-15, keskiviikkona 12.2. klo 12-14 ja torstaina 13.2. klo 12-14 tiimipäällikkö Juhani Häyrinen, p. 050 4677 435 tai juhani.hayrinen@finnvera.fi.

Haastattelujen tukena käytämme ulkopuolista henkilöarviointia. Tämän lisäksi tehtävään valittavalta henkilöltä tarkastamme luottotiedot ja yritysyhteydet sekä teetämme Suojelupoliisin perusmuotoisen turvallisuusselvityksen. Työhöntuloterveystarkastus sisältää huumausainetestin.