(Poistunut julkaisusta)

Luottoriskianalyytikko
OP

Alkuperäinen julkaisupäivä 3.4.2019

OP on keskellä merkittävää toimialan muutosta.  Maailma, teknologia sekä kilpailukenttä muuttuvat ympärillämme kovaa vauhtia ja ne tuovat tullessaan mahdollisuuksia, joita emme osaa vielä edes kuvitella. Samalla asiakkaidemme odotukset kasvavat, käyttäytyminen muuttuu ja digitaalinen itsepalvelu yleistyy entisestään. Muuttamalla toimintamallia ketterämmäksi saamme etumatkaa kilpailijoihin. Nyt rakennammekin tulevaisuuden OP:n menestysreseptiä OP Ketterän avulla.

Haemme nyt Riskienhallintaan luottoriskianalyytikkoa vakituiseen työsuhteeseen Helsinkiin. Osaamisestasi ja kokemuksestasi riippuen nimikkeesi voi olla myös luottoriskipäällikkö.

LUOTTORISKIANALYYTIKKO

Luottoriskianalyytikkona osallistut OP Ryhmän luottoriskin portfolioanalyysin tuottamiseen sekä luottoriskin mittaamisen menetelmien kehittämiseen. Lisäksi osallistut luottoriskimallien monitorointiin ja monitoroinnin kehittämiseen yhdessä kollegojesi kanssa. Monitoroinnilla varmistetaan OP ryhmän käyttämien luottoriskimallien toimivuus ja laatu.

Oikean osaajan tuntomerkit

Odotamme sinulta analyyttistä ajattelutapaa, sujuvia kommunikaatiotaitoja ja hyvää kvantitatiivista osaamista. Sinulla on vahva tietokantaosaaminen ja hyödynnät tehokkaasti ohjelmisto- ja raportointityökaluja (SQL, SAS, PowerBI). Tehtävässä menestymistä edesauttaa tilastollinen analyysiosaaminen, joten taustasi voi olla esimerkiksi tilastotieteestä, ekonometriasta tai matematiikasta. Kokemus finanssialan ja pankkiliiketoiminnan riskienhallinnan menetelmistä sekä valvojayhteistyöstä katsotaan merkittäväksi eduksi.

Työ on ajoittain hektistä ja aikataulutettua. Tehtävässä menestyminen edellyttää paineensietokykyä, kykyä oman työn strukturointiin ja nopeaa reagointikykyä. Pystyt tarttumaan asioihin oma-aloitteisesti ja työskentelemään pitkäjänteisesti ja itsenäisesti.

Meistä

Luottoriskianalyytikkona saat mielenkiintoisen tehtäväkokonaisuuden, vapautta ja vastuuta sopivassa suhteessa sekä kannustavan työyhteisön. Työkavereiksesi saat alan asiantuntijoita, joilla on vahva yhdessä tekemisen meininki ja työskentelet kanssamme alan moderneimpien työvälineiden parissa upeissa Vallilan toimitiloissa.

Lisätiedot ja hakuohjeet

Kiinnostuitko tehtävästä? Jenni Kauppinen kertoo mielellään sinulle lisää puhelimitse 0503699747 tai sähköpostitse jenni.kauppinen@op.fi.

Voit hakea tehtävään 22.4.2019 mennessä oheisen linkin kautta. Liitä hakemukseen CV, saatekirje ja palkkatoiveesi. Hakemuksia käsitellään jo hakuaikana ja paikka täytetään heti sopivan henkilön löydyttyä.

Tehtävään valittavalta henkilöltä tarkastetaan luottotiedot ja yritysyhteydet sekä teetetään huumausainetesti ja terveyskysely.

Mikä OP Ketterä?

OP Ketterä on ennen kaikkea ajattelutavan ja kulttuurin muutos. Tulemme työskentelemään entistä vahvemmin yhdessä: liiketoiminta on kehittämistä ja kehittäminen on liiketoimintaa. Päämääränämme on tuottaa mahdollisimman paljon lisäarvoa asiakkaille. Toimintamalli edellyttää meiltä itseohjautuvuutta, läpinäkyvyyttä ja vastuullisuutta. Yhdessä tulemme kokeilemaan ja oppimaan jatkuvasti toimintaamme parantaen sekä työskentelemään kohti johtavaa ja vetovoimaista finanssiryhmää Suomessa!