(Poistunut julkaisusta)

Luottoriskianalyytikko / Luottoriskipäällikkö
OP

Alkuperäinen julkaisupäivä 25.11.2019

Visiomme on olla johtava ja vetovoimaisin finanssiryhmä Suomessa sekä asiakkaiden, henkilöstön että kumppaneiden näkökulmasta. Saavuttaaksemme tulevaisuuden tavoitetilamme, olemme aloittaneet OP Ryhmässä merkittävän muutosmatkan. Siirrymme OP Ryhmän keskusyhteisössä vaiheittain ketterään, itseohjautuvaan toimintatapaan, joka antaa vapautta ja vastuuta tiimeille, nopeuttaa päätöksentekoa ja ohjaa työskentelyä asiakkaiden tarpeiden mukaisesti. Vähennämme päätöksentekotasoja. Johtamisessa painottuu valmentaminen ja työn mahdollistaminen.

 

Tavoittelemme muutoksella entistä parempaa työntekijäkokemusta, asiakaskokemusta sekä toiminnan tehokkuutta.

 

Haemme nyt Helsinkiin Riskienhallinnan Riskipositiot –osaston Luottoriskit -yksikköön vakituiseen työsuhteeseen luottoriskianalyytikkoa tai luottoriskipäällikköä.

 

LUOTTORISKIANALYYTIKKO TAI LUOTTORISKIPÄÄLLIKKÖ

 

Tässä tehtävässä tulet arvioimaan yritysten ja luottolaitosten luottoriskiasemia sekä antamaan riskienhallinnan lausuntoja luottopäätöksentekoon. Tuet ja valvot Keskusyhteisökonsernin liiketoimintaa ja jäsenpankkeja luottoriskien hallinnassa ja luotonmyöntöprosessissa. Lisäksi osallistut yritys- ja luottolaitosasiakkaiden ratingpäätöksentekoon.

 

Taustastasi ja kokemuksestasi riippuen nimikkeesi voi olla luottoriskianalyytikko tai luottoriskipäällikkö.

 

Mitä odotamme sinulta


Tämä tehtävä on omiaan luotonmyöntöprosesseihin perehtyneelle asiantuntijalle, jolta löytyy vakuuttavien esiintymistaitojen lisäksi myös kykyä esittää monimutkaisetkin asiat selkeästi kirjallisena. Työskentelytyyliäsi kuvaavat sanat analyyttinen ja ratkaisuhakuinen. Osaat hyödyntää tietojärjestelmiä työssäsi tehokkaasti ja tunnistat luottokelpoisuuden kannalta oleellisen tiedon. Hallitset velanhoitokyvyn arvioinnin monimutkaisissakin asiakasrakenteissa, tunnet monipuolisesti eri rahoitusinstrumentit, tunnistat luottoriskin eri muuttujat sekä talouden yleiset lainalaisuudet. 


Tehtävä edellyttää soveltuvan ylemmän korkeakoulututkinnon lisäksi vähintään kahden vuoden työkokemusta yritysrahoituksesta, yritysten luottokelpoisuuden analysoimisesta ja/tai pankin luottoriskien hallinnasta.

 

Mitä saat meiltä


Mielenkiintoisen asiantuntijatehtävän lisäksi saat kollegaksesi riskienhallinnan kovan luokan ammattilaisia, joilla on hyvä yhteishenki ja vahva tekemisen meininki. Tehtävässä hyppäät OP Ryhmän Riskienhallinnan keskiöön ja pääset tarkastelemaan liiketoimintaa läpi koko organisaation.

 

Lisätiedot ja hakuohjeet


Seuraavaksi haluaisimme kuulla sinusta lisää! Kerro meille osaamisestasi ja motivaatiostasi. Hae tehtävään OP:n Ura-sivujen kautta viimeistään 8.12.2019 ja liitä hakemukseesi CV, saatekirje sekä palkkatoiveesi. Käsittelemme hakemuksia jo hakuajalla, joten ethän jätä hakemista viime tinkaan!


Jos sinulla on mielessä kysymyksiä tehtävästä tai yksikössämme työskentelystä, Luottoriskit-yksikön päällikkö Sini-Orvokki Salmela kertoo sinulle mielellään lisää: puh. 0500 777 222 tai sini-orvokki.salmela@op.fi.

 

Tehtävään valittavalta henkilöltä tarkastetaan luottotiedot ja yritysyhteydet sekä teetetään huumausainetesti ja terveyskysely.

 

OP on Suomen johtava finanssiryhmä ja alan digitaalisen muutoksen suunnannäyttäjä. Olemme asiakkaidemme omistama, finanssialan suurin työnantaja Suomessa. Ryhmässämme työskentelee yli 12 000 alan ammattilaista, ja tuotamme sekä kehitämme pankki-, varallisuudenhoito-, vakuutus- ja terveydenhoitopalveluita yli neljälle miljoonalle asiakkaallemme.