(Poistunut julkaisusta)

Lukion äidinkielen lehtori, Viherlaakson lukio
Espoon kaupunki

Alkuperäinen julkaisupäivä 7.1.2020

Lukion äidinkielen ja kirjallisuuden lehtorin tehtävät Viherlaakson lukiossa.


Koulun nimi ja osoite: Viherlaakson lukio, Kutojantie 2 C, 02630 Espoo

Työaika: OVTES:in mukainen

Haettava tehtävä on virkasuhteinen.

Palvelussuhde alkaa elokuussa 2020.

Kelpoisuusvaatimus: Lukion äidinkielen ja kirjallisuuden lehtorin kelpoisuus.

Opettajien kelpoisuudet määräytyvät opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun asetuksen no 986/98 mukaisesti.

Tehtävään valittavan on esitettävä nähtäväksi rikosrekisterilain 6.2 §:n tarkoittama rikosrekisteriote.

Arvostamme lukiokokemusta, hyviä vuorovaikutustaitoja, kasvattajan auktoriteettia, organisointikykyä ja paineensietokykyä.
Lisäksi arvostamme reflektoivaa ja kehittävää työotetta sekä kykyä käyttää sähköisen opiskeluympäristön mahdollisuuksia luontevasti osana opetusta. Arvostamme myös sitä, että opettaja ohjaa opiskelijoita pohtimaan opiskelutaitojaan ja käytetyt pedagogiset ratkaisut tukevat tätä.

Viherlaakson lukion lehtorin työ on suunnittelu-, opetus-, kasvatus- ja arviointityötä sekä työryhmien jäsenyyttä ja mahdollisesti omasta ryhmästä huolehtimista ryhmänohjaajana. Opettaja on aineryhmänsä jäsen ja tällä foorumilla luodaan lukion pedagoginen toimintakulttuuri. Lukiossa kehitetään monipuolista arviointia ja sähköinen oppimisympäristö on osa lukiolaisten ja opettajien arkea.
Viherlaakson lukio on n. 550 opiskelijan yleislukio, jossa toimii myös taidelinja. Ison lukion kurssivalikoima on laaja kaikissa oppiaineissa. Opiskelijat osallistuvat opiskelun suunnitteluun jokaisen jakson alkaessa kullakin kurssilla ja opiskelijat arvostavat tätä mahdollisuutta.

Espoossa on 10 suomenkielistä lukiota. Kaikissa Espoon lukioissa on laadukas yleislinja sekä osassa lukiolinja, painotus tai opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämä erityinen koulutustehtävä. Kahdessa lukiossa on myös valtakunnallinen kehittämistehtävä. Espoon suomenkielisissä lukioissa opiskelee noin 5200 opiskelijaa.