(Poistunut julkaisusta)

Logistiikkasuunnittelija
Helsingin kaupungin liikennelaitos -liikelaitos

Alkuperäinen julkaisupäivä 14.5.2019

Tarjoamme logistiikkasuunnittelijan mielenkiintoisen tehtävän ja haastavan toimintaympäristön HKL:n uudistuvassa hankinta- ja materiaalihallinnossa. Pääset näköalapaikalle osallistumaan varastojen, materiaalihallinnan ja raportoinnin kehittämiseen kasvavassa raideliikennemarkkinassa. Vastaat materiaalitoiminnoista kaikilla HKL:n varikoilla keskittyen kuitenkin Roihupellon metrovarikon ja Vallilan varikon päävarastoihin.

Logistiikkasuunnittelijana vastaat kunnossapidon suunnittelun mukaan materiaalin saapumisesta oikeamääräisenä oikeaan aikaan ja paikkaan. Kehität toimitusketjua, varastojen tiloja, imuohjausta sekä muita varastoon ja varaosiin liittyviä toimintoja yhdessä materiaalihallinnon asiakkaan HKL-kunnossapidon kanssa. Vastaat länsimetron kriittisten varaosien varastoinnista ja varastokirjanpidosta. Työtehtäviisi kuuluu myös materiaalihallinnan kokonaisuuden raportoinnin kehittäminen. Osallistut myös hankinnan raportoinnin kehittämiseen.

Ohjaat myös muun infran varaosien hallinnan kehitystä HKL-kunnossapitoa kuunnellen. Uusien toimintamallien käyttöönotto ja jalkautus ovat osa työtäsi. Vastaat itsenäisesti sinulle määriteltyjen projektien vetämisestä ja niiden laadukkaasta lopputuloksesta.

Varastojen hallinnan kehittämisen lisäksi tehtäviisi kuuluvat sovittujen tuotealueiden kilpailutukset ja tilaukset, jotka teet yhteistyössä teknisten asiantuntijoiden kanssa. Hankintaprosessissa vastaat asiakirjojen laatimisesta hankintalain, Helsingin kaupungin ja HKL:n ohjeistuksen mukaisesti aina kilpailutusasiakirjoista hankintapäätökseen ja sopimukseen saakka.

Pääsääntöisenä työkaluna niin materiaalihallinnassa kuin hankinnassa on SAP-järjestelmä. Lisäksi HKL hankinnassa on käytössä useita muita järjestelmiä, joten hakijalta edellytetään vahvaa tietoteknistä osaamista.

Luonteeltasi olet positiivinen, järjestelmällinen ja aikaansaava. Olet itsenäinen työssäsi, mutta tarvittaessa osaat myös kysyä. Ymmärrät laajoja kokonaisuuksia. Kykenet ottamaan vastaan palautetta ja sinulla on halu kehittää itseäsi ja prosesseja. Kykenet vastaamaan ennakkoluulottomasti haasteisiin ja oppimaan niistä. Omaat hyvät ongelmanratkaisutaidot ja olet neuvokas yllättävissäkin tilanteissa. Omaat hyvän paineensieto- ja päätöksentekokyvyn.

Tehtävää hakevalta edellytetään vähintään tehtävään soveltuvaa ammattikorkeakoulututkintoa sekä vahvaa näyttöä materiaalihallinnan ja varaston kehittämisestä. Hakijalta vaaditaan myös SAP järjestelmän käyttökokemus MM-moduulin osalta. Kokemus julkisista hankinnoista katsotaan eduksi.

Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää hyvää Office-paketin (Word, Excel, PowerPoint) ohjelmistojen sekä selainpohjaisten käyttöliittymien hallintaa. Tehtävä edellyttää sujuvaa suomen kielen osaamista. Lisäksi englannin sekä saksan ja/tai ruotsin kielen osaaminen katsotaan eduksi. Tehtävä on määräaikainen 31.5.2021 asti.

Lue lisää ja jätä hakemuksesi 24.5.2019 klo 16.00 mennessä osoitteessa www.helsinkirekry.fi. Työavain 21-50-19 ohjaa suoraan ilmoitukseen. 

Lisätietoja tehtävästä antaa hankintapäällikkö Nina Sundell, 040 485 0195, nina.sundell@hel.fi. 

HKL - Kaupungin paras liike

Helsingin kaupungin liikennelaitos HKL on metron ja raitioliikenteen liikennöitsijä ja Helsingin joukkoliikenneinfran omistaja ja ylläpitäjä. Me pidämme Helsingin liikkeellä: noin puolet kaupungissa tehdyistä joukkoliikennematkoista kuljetaan HKL:n kyydissä; metrolla, raitiovaunuilla ja Suomenlinnan lautoilla.

Raideliikenne pääkaupunkiseudulla kasvaa voimakkaasti ja kaupunki muuttuu. HKL investoi Helsingin joukkoliikenteen kehittämiseen 10 vuoden aikana 1 200 miljoonaa euroa. HKL vastaa mm. Helsingin raitiotiejärjestelmän laajenemisesta Hernesaareen, Kalasatamaan ja Ilmalaan. Myös Raide-Jokeri, Kruunusillat ja Hämeentien joukkoliikennekatu, kaupunkibulevardit sekä metroasemien kehittäminen ovat HKL:n tulevaisuutta.