Liiketoiminnan data-analyytikko | ABC-ketjuohjaus
SUOMEN OSUUSKAUPPOJEN KESKUSKUNTA

Hae työpaikkaa
Alkuperäinen julkaisupäivä 11.1.2022

Primary location:

HELSINKI

ABC-ketjumme oli markkinan disruptoija ja 20 vuotta myöhemmin olemme edelleen toimialamme edelläkävijä. Mahdollistamme suomalaisten vastuullisen ja sujuvan liikkumisen sekä tarjoamme liikkuvan asiakkaan tien päällä haluamat palvelut. Olemme tuoneet tiedon ja datan kiinteäksi osaksi kehitystyötämme ja asiakkaidemme palvelijaksi. Tästä on kyse sinun työssäsi – asiakkaidemme odotuksien ylittämisestä ja arjen sujuvoittamisesta missiomme mukaisesti; ”tehdään yhdessä parempi paikka elää”.

Data ja sen hyödyntäminen on ollut osa arkeamme jo pitkään, mutta pidämme kierrokset ylhäällä ja haluamme sinutkin mukaan matkaamme! Meillä on paljon dataa. On aina ollut ja tulee aina olemaan. Data on meille yhtä kuin parempi asiakaskokemus, eikä sen kaikkea potentiaalia ole lähimainkaan vielä hyödynnetty. Haluatko mukaan vauhdittamaan meitä tässä työssä muuttamalla datan tiedoksi ja toimenpiteiksi asiakkaidemme entistä paremmaksi palvelemiseksi?

Konkretiaa tehtävästäsi

Roolissasi vastaat siitä, että tiedolla johtamisen tarjoamia analytiikan keinoja hyödynnetään myyntityössä ja liiketoimintamme kehittämisessä. Toisin sanoen autat osaltasi viemään organisaatiotamme kohti tieto-ohjautuvuutta ja tuot toimintaamme sekä tiedon hyödyntämisen työkaluja että analyyttisen näkemyksesi.

Tehtävässäsi tuotat esimerkiksi myynnin aikasarja-analyysejä ja ennusteita. Tai mahdollisesti kasvatat ymmärrystämme vaikkapa säädatan ja liiketoiminnan korrelaatioista. Autat meitä myös analysoimaan ja segmentoimaan verkostoamme, kehittämään valikoimiamme dataan perustuen asiakastarvelähtöisesti sekä tuottamaan raportointinäkymiä liiketoiminnan johtamisen tueksi.

Tässä tehtävässä et siis maalaa korkealentoisesti pensselillä omassa kuplassa tai tuota vain dataa muiden saataville. Näet työsi kädenjäljen alusta loppuun saakka konkreettisesti vaikkapa sähkölatausverkoston laajentuessa, myymälöidemme tuotevalikoiman terävöittämisessä tai ravintoloidemme palveluiden kehittämisessä. Et myöskään pitäydy vain analyyseissä tai havaintojesi esiintuomisessa vaan viitoitat osaltasi myös tiedolla johtamisen kulttuurimme eteenpäin viemistä.

Työssäsi tulet auttamaan meitä jo olemassa olevien sekä uusien palvelujen kehitystyössä tiiviissä yhteistyössä liiketoimintaosaajien kanssa. Samalla pääset mukaan näköalapaikalle, jossa yhdistämme jatkuvasti muuttuvan liiketoimintaympäristön, digikehityksen ja analytiikan. Tätä kaikkea pääset kanssamme rakentamaan suomalaisten arjen ja miksei juhlankin sujuvoittamiseksi!

Miksi meille töihin?

Meillä ei ole hierarkkisia raja-aitoja vaan teemme asioita ristiin ja yhdessä. Voit luottaa, että autamme sinua onnistumaan niin ensimetreilläsi kuin koko yhteisellä matkallamme. Uskomme, että hitsaudut nopeasti osaksi tiimiämme, ja verkostoidut talomme eri ammattilaisten kanssa. Pääset näköalapaikalle kompaktiin tiimiimme liiketoiminnan ytimeen, mutta samalla sinulla on mahdollisuus tukeutua ja oppia laaja-alaisesti ison talomme oman alansa parhailta analytiikan ammattilaisilta.  Perehtymisesi lomassa pääset saman tien mukaan osallistumaan ja oppimaan menossa oleviin hankkeisiimme.

Tämä tilaisuus voisi olla sinua kiinnostava myös seuraavista syistä:

1. Kuten sanottu – meillä on paljon dataa. Ja sen sinä saat käyttöösi. Pääset osaltasi valjastamaan datamme hyötykäyttöön.

2. Me ABC-ketjuohjauksessa olemme hyvin avoimia ja välittömiä. Emme pidä kynttilää vakan alla tai suotta jäykistele vaan huumoria, puhetta ja vauhtia piisaa. Työrauhakin toki aina kyllä tarvittaessa järjestyy.

3. Meillä et kehity kapea-alaiseksi näprääjäksi vaan pääset perehtymään eri liiketoimintoihin ja syventämään osaamistasi halutessasi eri osa-alueilta aina datatieteestä tekoälyyn tai sähkölataus- ja marketkauppaan.

4. Tämä on sinulle loistava tilaisuus rakentaa omaa ammatillista verkostoa. Vaikka ketjuohjauksemme on tiivis, pienempi porukka, yli puolentoista Mrd. euron liikevaihtomme alle mahtuu monenlaista koko S-ryhmän toimintaan linkittyvää tekemistä ja sen myötä myös koko ison talomme osaajat.

5. Kehityskohteet, joiden parissa työskentelet, päätyvät asiakkaiden käyttöön ja kulutettavaksi. Näet tuotteiden ja palveluiden koko kehityskaaren aina ideasta lanseeraukseen ja asiakkaiden kokemuksiin.

6. Meillä työskennellään aina relevanteilla ja uusimmilla työvälineillä. Et siis jää kehityksen tallaamaksi tai veivaa vanhoilla välineillä. Meillä on parhaat kumppanit rinnallamme ja resurssit panostaa kehitystyöhömme.

Näillä taidoilla menestyt

Tässä roolissa sinulle on hyötyä aiemmasta työkokemuksesta analyyttisen työn parista. Tunnet työvälineet ja olet työskennellyt aitojen liiketoiminnan kehitysprojektien parissa. Sinulla on jo mahdollisesti jonkinlaista kokemusta pilvialustoista ja -analytiikkapalveluista. Vaikka R tai Python ovat AWS:n ohella tuttuja, sinun ei tarvitse olla kokenut koodari – tieto-ohjautuva mindset on ennemminkin se, mihin työssäsi tukeudut. Ymmärrät aikasarjaennusteita ja olet kiinnostunut analytiikan ja tekoälyn tarjoamista mahdollisuuksista liiketoiminnan kehittämisessä.

Tehtävässä tarvittavia taitoja ovat: 

  • Tietokantojen hyödyntäminen ja vahva SQL osaaminen

  • Kokemusta BI-raporttien kehittämisestä (Power BI / Qlik / Tableau jne.)

  • Käytännön kokemus data science -menetelmien ja työkalujen käytöstä (esim. R, Python)

  • Kyky hyödyntää yleisimpiä tilastollisia menetelmiä

  • Edistyneen analytiikan kyvykkyyksien ja mahdollisuuksien tuntemus

Työskentelyotteeltasi olet luonnollisesti analyyttinen ja ratkaisuhakuinen. Olet taitava kommunikoija, tiedon ja perusteltujen näkemystesi esittäjä ja kuuntelija. Sinulle on luontevaa havaita syy-seuraussuhteita siinä missä löydät kokonaisuuksista olennaisen. Koska olemme usein uuden äärellä, ei ole haittaa, jos omaat hitusen ennakkoluulottomuutta ja seikkailuluonnetta. Toki muistaen, että toisinaan voi malttikin olla valttia.

Hakuohjeet ja lisätietoja

Tähän tehtävään voit hakea oheisen hakulomakkeen kautta 31.1.2022 mennessä. Olemme innoissamme tästä rekrytoinnista, joten käymme hakemuksia läpi sekä tapaamme tehtävästä kiinnostuneita jo hakuaikana – ethän siis turhaan jätä hakemustasi viime tippaan.

Jos jokin seikka jäi askarruttamaan, Markku juttelee mielellään kanssasi tehtävääsi, tavoitteisiimme tai meillä työskentelyyn liittyen. Hänet tavoitat parhaiten ma 17.1 klo 13-15 tai ti 25.1. klo 9-11 numerosta 050 322 4858 tai sähköpostitse markku.lappalainen@sok.fi.

#SOK

Hae työpaikkaa

Lähetä ilmoitus kaverille

Lisätiedot