(Poistunut julkaisusta)

Liikennepäällikkö
Helsingin kaupungin liikennelaitos

Alkuperäinen julkaisupäivä 16.1.2020

Haluatko tehdä merkityksellistä työtä, jossa vaikutat kaupunkilaisten arjen sujuvuuteen? Tervetuloa HKL:lle!

HKL on metron ja raitioliikenteen liikennöitsijä ja Helsingin joukkoliikenteen infrastruktuurin toteuttaja. Helsingin kaupunkipyörät ovat uusin kestävää liikkumista tukeva palkittu palvelumme. Raideliikenne kasvaa ja kehittyy vahvasti mahdollistaen pääkaupunkiseudun kasvun. Raitioliikenne laajenee niin kantakaupungissa, Raide-Jokerilla kuin tulevaisuudessa myös säteittäisillä pääväylillä. Metroliikenne kehittyy uusien asemien myötä, ja liikenteen tiheyttä kasvatetaan.

HKL pitää kaupunkilaiset liikkeessä! Meillä työskentelee yli 1200 joukkoliikenteen ammattilaista 130 ammatissa; he ajavat raitiovaunuja ja metrojunia, ohjaavat liikennettä valvomoissa, huoltavat kalustoa, ratoja ja kiinteistöjä, suunnittelevat ja toteuttavat uusia hankkeita sekä työskentelevät erilaisissa esimies- ja toimistotehtävissä.

Tule meille liikennepäälliköksi!

Haemme palvelukseemme liikennepäällikköä vastaamaan metrojunan- ja raitiovaununkuljettajien esimiestoiminnasta. Johdat kuljettajien työnjohtoa ja alaistesi alaisina on yhteensä n. 450 raitiovaununkuljettajaa ja n. 180 metrojunankuljettajaa. Kuulut liikennöintiyksikön johtoryhmään.

Tehtävä muodostetaan uutena tehtävänä osana organisaatiouudistusta ja heti aloitettuasi tehtävässä rakennat ja rekrytoit allasi olevan työnjohto-organisaation. Kolleganasi on toinen liikennepäällikkö, joka vastaa liikenteen operatiivisesta toiminnasta ja suunnittelusta. Sinun vastuullasi on kuljettajien lähiesimiestyö ja sen kehittäminen. Pystyt luomaan organisaatioosi työhyvinvointia kustannuspaineista huolimatta. Saumattomassa yhteistyössä kollegasi kanssa pidätte huolta, että pääkaupunkiseudun metro- ja raitioliikenne toimivat luotettavasti ja asiakkaat saavat hyvää palvelua. Samalla pidätte kuitenkin huolta siitä, että olemme kustannustehokkuudeltamme Euroopan kärkeä. Meillä on jokaisena arkipäivänä yli puoli miljoonaa asiakasta.

Edellytämme sinulta joko alempaa tai ylempää korkeakoulututkintoa, ammattikorkeakoulututkintoa tai vastaavaa aiempaa opistotason tutkintoa. Sinulla on vahvat näytöt esimiestyöstä suorittavan työn työympäristössä ja kykenet kehittämään esimiestoimintaa. Olet hyvä ihmisten kanssa ja vuorovaikutustaidot ovat vahvuusaluettasi. Tuot mukanasi organisaatioon ihmisten johtamisosaamista.

HKL:llä on pitkät perinteet Helsingissä. Samalla se on muutosten keskellä ja parhaillaan suunnitellaan HKL:n yhtiöittämistä. Olet keskeisessä roolissa muutosten toteuttajana ja sinulla on pitkäjänteisyyttä viedä niitä eteenpäin, vaikka kohtaisitkin välillä vastoinkäymisiä. Tehtävässä menestymistä auttaa myös kiinnostus perehtyä raitio- ja metroliikenteen toimintaan ja kuljettajien työtehtäviin. Tarjoamme kattavan perehdytyksen toimintaamme.

Tarjoamme sinulle mielenkiintoisen ja haastavan roolin, jossa sinulla on mahdollisuus aidosti vaikuttaa turvallisen ja laadukkaan joukkoliikenteen tuottamiseen pääkaupunkiseudulla. Tehtävä on vakituinen ja käytettävissäsi on HKL:n monipuoliset henkilöstöedut.


Lue meistä lisää somekanavistamme:
• HKL Facebookissa
• HKL Twitterissä
• HKL Instagramissa