Liikenneoperaattori
Liikenteenohjausyhtiö Fintraffic

Hae työpaikkaa
Alkuperäinen julkaisupäivä 23.12.2021

Sinustako liikenneoperaattori Helsinkiin? Fintrafficin tieliikennekeskuksessa olet tärkeä osa turvallisen ja sujuvan liikenteen toteutumista.

Liikenteenohjauksen palvelut ovat Fintrafficin tieliikenteenohjauksen toiminnan ytimessä. Palveluihimme kuuluvat tieliikenteen ajantasaisen tilannekuvan ylläpito, liikenteenseuranta, liikennetiedottaminen sekä häiriönhallinta. Yhdessä kumppaneidemme kanssa haluamme tuottaa nyt ja tulevaisuudessa turvallista, sujuvaa, tehokasta ja maailman parasta tieliikenteenohjausta.

Etsimme nyt Fintrafficin tieliikennekeskukseen Helsinkiin kollegaa, jolla on kyky pitää langat käsissä, aktiivinen ote työhön sekä into oppia uutta alati kehittyvän liikenteenohjauksen parissa.

Mitä työ pitää sisällään?

Fintrafficin tieliikennekeskus toimii maantieliikenteen hermokeskuksena. Tilannetiedon pohjalta ohjaamme esimerkiksi vaihtuvia nopeusrajoituksia, tiedotusopasteita sekä tunneleiden ja liikennevalojen toimintaa.

Äänemme kuulet myös Fintrafficin Tienkäyttäjän linjalta. Vastaamme siitä, että erilaisissa poikkeus- ja häiriötilanteissa, kuten liikenneonnettomuuksissa, tieto kulkee poliisin ja pelastuksen sekä esimerkiksi tiepuolen urakoitsijoiden ja kunnossapidon suuntaan. Tehtävänäsi onkin toimia liikenteenhallinnan operatiivisissa päivystystehtävissä laajan yhteistyöverkon kanssa.

Tieliikenneoperaattorin työssä pääset päivittäisen operatiivisen toiminnan lisäksi osallistumaan laajemmin toiminnan kehittämiseen sekä järjestelmien ylläpitoon osaamisesi ja työtilanteesi mukaan.

Tieliikennekeskus toimii kaikkina vuorokaudenaikoina, vuoden jokaisena päivänä ja työvuorosi ovatkin 12,5 tunnin pituisia.

Mitä odotamme sinulta?

Kyky hahmottaa kokonaisuuksia ja asioiden välisiä suhteita on tässä työssä valttia. Myös taito oppia uutta on tärkeää, sillä pääset työskentelemään liikenteenhallinnan kehittyvien tietojärjestelmien parissa. Arvostamme lisäksi kokemusta liikenneympäristöstä ja vuorotyöstä.

Odotamme sinulta:

  • Tehtävään soveltuvaa teknistä koulutusta ja osaamista.
  • Hyviä viestintä- ja vuorovaikutustaitoja sekä kykyä tehdä yhteistyötä mm. muiden viranomaisten ja joukkotiedotusvälineiden kanssa.
  • Hyvää suomen sekä ruotsin kieltä. Työnantaja tarjoaa tarvittaessa koulutusta ruotsin kieleen.
  • Asiakaspalveluhenkisyyttä ja aktiivista suhtautumista kehittyvään toimintaan.

Meillä viihtyvät tekijät, joilla pysyvät langat käsissä ja jotka kykenevät ottamaan vastuulleen isojakin kokonaisuuksia. Työpäivät tieliikennekeskuksessa ovat välillä hyvinkin hektisiä, joten oman työn priorisointi on erittäin tärkeää erilaisten liikenteen häiriötilanteiden hoidossa.

Mitä tarjoamme sinulle?

Suomen henkilö- ja tavaraliikenne perustuu sujuvaan ja tehokkaaseen liikenteeseen maanteillä. Tavaraliikenteestä yli 60 prosenttia ja matkustajaliikenteestä jopa 90 prosenttia kulkee kumipyörillä. Tämän liikenteen turvallisuudesta ja sujuvuudesta me vastaamme Fintrafficin tieliikennekeskuksessa.

Tavoittelemme Suomeen maailman turvallisinta, älykkäintä ja ympäristöystävällisintä liikennettä – tähän pääset vaikuttamaan tieliikenneoperaattorina. Tuemme työssä menestymistäsi tarjoamalla muun muassa nämä:

  • Ainutlaatuisen työympäristön ja näköalapaikan Suomen tieliikenteeseen
  • Monipuolisen työnkuvan sekä mielenkiintoisen ja kehittyvän tehtäväkentän
  • Erinomaisen työilmapiirin sekä hyvät esihenkilö- ja tukipalvelut
  • Innostavan ja dynaamisen työyhteisön
  • Kattavat henkilöstöedut

Selkeät tavoitteet, hyvinvointia ja osaamista tukeva ihmisläheinen yrityskulttuuri sekä välitön yhteistyö niin yhtiömme sisällä kuin eri sidosryhmienkin kanssa ovat avaimia onnistumiseen. Tieliikenneoperaattorina sinulla on tärkeä rooli osana tavoitteidemme toteutumista.

Tervetuloa tekemään työtä, jolla on merkitystä!

Kiinnostuitko ja haluat tietää lisää?

Kysymyksiä tehtävästä tai haluatko lisätietoja? Liikennekeskuspäällikkömme Kari Tarkki vastaa – tavoitat hänet sähköpostitse kari.tarkki@fintraffic.fi.

Lisätietoja Fintrafficin tieliikennekeskuksen toiminnasta löydät täältä (https://www.youtube.com/watch?v=xGvsvoYF1uU).

Tehtävään valittavasta henkilöstä tehdään hakijan suostumuksella henkilöturvallisuusselvitys (Turvallisuusselvityslaki 726/2014). Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessa http://www.supo.fi.


Ota yhteyttä:

Sijainti: Palkkatilanportti 1, Helsinki
Hae työpaikkaa

Lähetä ilmoitus kaverille

Lisätiedot