(Poistunut julkaisusta)

Lead Engineer, Mobile Applications
SOK

Alkuperäinen julkaisupäivä 4.2.2019

Digitalisoitumisemme vauhti kiihtyy. Rakennamme parhaillaan S-ryhmälle maailmanluokan ohjelmistokehityskompetenssia ja mobiilikehityksen tiimiä vastataksemme yli 2 miljoonan asiakasomistajamme odotuksiin ja toiveisiin arjen sujuvuudesta. Tämä on sinulle tilaisuus tulla rakentamaan suomalaisten arkea helpottavia mobiiliratkaisuja. Haluatko sinä määrittää ja ohjata, miten mobiilikehitystä tehdään yhdessä Suomen suurimmista yrityksissä? Katso, onko tämä tilaisuus juuri sinulle!

Viime vuonna tiimimme toteutti Sokos Hotellien kanta-asiakkaille tarkoitetun applikaation. Tänä vuonna se laajenee asiakasomistajien käyttöön samalla kun saa uusia toiminnallisuuksia. Samaan aikaan kehitämme ravintoloidemme digitaalisia palveluita arkkitehtuurista lähtien. Myös muut suunnitelmamme ovat vähitellen konkretisoitumassa ja niistä kerromme sinulle mielellämme lisää kasvotusten. Kiinnostavia kehityshankkeita on tulossa paljon – sen voimme sinulle luvata!

Tulevasta avainroolistamme sinua kiinnostaa varmasti tietää, että

  • meillä käytetään uusimpia teknologioita ja asioita tehdään moderneilla arkkitehtuureilla. Tavoitteemme on tuoda analytiikka ja data päätöksenteon keskiöön.
  • tässä roolissa sinulla on paljon vapausasteita. Riippuu sinusta, miten järjestelemme työtehtäviä ja toimintaamme. Sen mukaan muotoutuu myös roolisi tasapainotus esimiestyön, projektienhallinnan ja teknisen johtajuuden välillä.
  • pääset rakentamaan tiimiämme ja toimintatapojamme lähes alkumetreiltä – ja kun tulet mukaan matkaamme, näet kuinka merkittävä roolimme on talomme tulevaisuuden suunnitelmissa.
  • ympäristömme kompleksisuus ja tekemisemme mittaluokka tarjoaa meille kaikille mielestämme kiinnostavia haasteita. Ja näitä haasteita et ratko yksin vaan yhdessä kanssamme!

Tämä on rooli, jossa saat vastuuta ennen kaikkea mobiilikehityksen kokonaisuudestamme sekä toimintamme optimoinnista. Unohtamatta tietenkään palveluidemme asiakkaillemme tuottamaa arvoa – olet siis paljon vartijana. Meidän on myös mahdollista muokata roolista näköisesi kokemuksesi ja motivaatiosi mukaan. Keskustellaankin tästä lisää, kun tapaamme.

Kuinka me työskentelemme?

Meillä ei ole relevanttia se kuka onnistui tai epäonnistui. Meillä fokus on siinä, että haasteet ratkaistaan, apua pyydetään ja toisia autetaan. Meillä on siis ympäristö, jossa pystyy oppimaan. Osaltasi tulet myös tätä ympäristöä ja kulttuuriamme rakentamaan.

Me vierastamme formaaleja rakenteita. Tuomme toimintaamme tehokkuutta ja autonomiaa sekä vähennämme hierarkiaa ja typeryyksiä. Meillä ei ole kynällä piirrettyjä vastuurajoja - koodari voi hyvin sanoa muotoilijalle, että tuohon nappiin on vaikea osua. Prosesseista ja käytännöistä sovimme yhdessä, ja työtämme priorisoit yhdessä liiketoimintojemme kanssa. He myös innolla seuraavat työmme edistymistä. Toimintamme läpinäkyvyys ja byrokratiavapaa ohjaus varmistavat, ettemme tee kuukausitolkulla liiketoiminnalle irrelevantteja asioita.

Me haluamme tehdä ohjelmistokehitystä maailmanliigan tasolla – uusilla tavoilla ja teknologioilla laatua ja käyttökokemusta vaalien. Ymmärrämme, että matkaa on toki vielä tehtävänä, ja huomioiden vaatimustasomme, annamme aikaa tekemiselle ja tavoitteisiin pääsyyn. Tässä paljon on juuri sinun käsissäsi. Tulet rekrytoimaan meille työkavereita siinä missä rakentamaan yhteistyökuvioitamme. Otat vastuuta kokonaisuuksista ja toimit tekemisemme keskiössä viitoittaen tietämme ja ohjaten meitä matkallamme. Oletko valmis keskustelemaan, kuinka tämä rooli ja haaste istuvat suunnitelmiisi, mitä haluat seuraavaksi tehdä ja saavuttaa?

Miksi juuri me työkavereiksesi?

Kiteytimme vielä seuraaviin kuuteen kohtaan, mitä me voimme sinulle tarjota, ja miksi Lead Engineer -roolimme olisi juuri sinulle sopiva haaste?

1. Suomessa ei mielestämme ole toista paikallista toimijaa, joka tarjoaisi mahdollisuuden muuttaa suomalaisten arkea samassa mittakaavassa digitaalisuuden kautta.
2. Meillä olet päättäjä – et renki. Teet mobiilipalveluita suoraan loppukäyttäjille. Näet tuotteen koko elinkaaren ottaessasi vastuuta isommista kehityskokonaisuuksista.
3. Työsi on autonomista. Voit vaikuttaa siihen kuinka paljon ja mitä teet, tai miltä jokin näyttää. Koska matkamme on vasta alussa, vaikutat suoraan siihen, miten mobiilikehitystä tehdään yhdessä Suomen suurimmista yrityksistä. Pöytääsi ei ole siis valmiiksi katettu – toivottavasti se sopii sinulle!
4. Työmäärämme ovat tolkullisia ja joustot mahdollisia. Meillä voit järjestää työsi siten, että arkesi sujuu. Vaikka olemme paljon yhdessä – myös etätyöt ovat arkeamme.
5. Työmme maadottuu perinteisiin ja ymmärrettäviin asioihin kuten auton tankkaukseen, ruokaostoksiin, pankkiasiointiin tai hotelliyöpymiseen. Myös se tekee mielestämme työstämme mielenkiintoista.
6. Tekninen ammattimaisuutemme ja monimuotoiset kehityshankkeemme kerryttävät myös lead-roolissa osaamista, josta sinulle on takuulla hyötyä urallasi. Halutessasi sinun on myös mahdollista tehdä töitä eri teknologia-alueilla (esim. web, mobiili ja cloud) ja monen eri liiketoiminnan kanssa (verkkokaupat, hotelli- ja ravintolapalvelut, liikennemyymälät jne.)

Jotta työsi sujuu

Tässä tehtävässä tarvitaan ennen kaikkea hands on -kokemusta koodaamisesta sekä hyvää kommunikaatio- ja kokonaisuuksien hahmottamiskykyä. Olet tehnyt Androidille tai IOS:lle softaa natiivikielillä ja valmis ottamaan seuraavan askeleen lead-rooliin. Ehkä olet sellaisessa jo toiminut. Kehitystyön ohjaamisen hallitset kokonaisuudet käsissäsi pitäen. Sinun ei tarvitse olla se teknisesti kaikkein taitavin, vaan tärkeintä on, että langat eivät mene solmuun projektiemme eri vaiheissa.

Tiedostat myös, että tätä työtä tehdään ja siinä menestytään yhdessä. Osaat kannustaa ja motivoida sekä viestiä mukana oleville osapuolille oikea-aikaisesti. Olet valmis ottamaan vastuuta sekä oppimaan uutta. Positiivisuus on myös mielestämme tässä työssä ja kanssamme työskennellessä tärkeää.

Roolissasi sinulle on hyötyä tiimin vetämisestä, toimittajien hallinnasta ja ketterästä kehitystyön ohjaamisesta kartuttamastasi kokemuksesta. Muutamia avainsanoja ja teknologioita tähän rooliin ja taustaasi liittyen: iOS, Android, Swift, Kotlin, Objective-C, Java ja React Native.

Miltä mieltä olet? Keskustellaanko tarkemmin siirtymisestäsi meille?

Seuraavaksi olisi hienoa kuulla sinusta. Tähän tehtävään voit hakea oheisen hakulomakkeen kautta 25.2.2019 mennessä. Käymme hakemuksia läpi ja tapaamme tehtävästä kiinnostuneita jo hakuaikana. Älä siis suotta odottele viime hetkeen asti.

Jos sinua jäi vielä jokin seikka askarruttamaan, Kim juttelee mielellään kanssasi tehtävääsi, tavoitteisiimme tai meillä työskentelyyn liittyen. Hänet tavoitat parhaiten 4.2. klo 14-16 tai 12.2. klo 9-11 numerosta 040 823 3907 tai sähköpostitse kim.gronholm@sok.fi.