(Poistunut julkaisusta)

Lead Developer, CRM-DATA
OP

Alkuperäinen julkaisupäivä 11.9.2020

Moni työelämän asia on muuttunut viimeisen puolen vuoden aikana. OP:lla muutokset ovat entisestään nopeuttaneet tietokantojen ja datan hyödyntämistä asiakkaidemme ja työntekijöiden arjessa. Tietopääomamme jalostus on toiminnassamme hyvin keskeistä nyt ja tulevaisuudessa. OP:n CRM –tietokantoja käytetään laajasti eri yksiköiden toiminnan tukena, ja ne palvelevat markkinointia, analyytikkoja sekä data scientistejä eri liiketoimintayksiköissä. Siksi näiden järjestelmien jatkuva kehittäminen ja toiminnan varmistaminen teknisestä näkökulmasta on kriittisessä roolissa päivittäisessä tekemisessämme. 


Tehtävä   

Lead Developerina CRM datan parissa vastaat tiimin kanssa kahden ryhmälaajuisen CRM-tietokannan ylläpidosta ja kehittämisestä. Tiimi on itsenäinen, tiivis ja monikansallinen osaajaporukka, joka on osa suurempaa kokonaisuutta tietovarastointiheimossa. Tulet toimimaan hermoverkon tavoin ollen tekemisissä monien eri sidostyhmien kanssa halliten teknistä kokonaisuutta. Tehtäviisi kuuluu: 

  • Toteutusarkkitehtuurin suunnittelu sekä tarvittaessa arkkitehtuurin suunnittelutyön organisointi  

  • Vastaat ei toiminnallisten vaatimusten toteutumisesta, arvioit vaatimusten vaikutusta arkkitehtuuriin ja neuvottelet tarvittaessa eri sidosryhmien kanssa (esimerkiksi vaatimukset tietovirroille ja tiedon laadulle) 

  • Seuraat, että yksityiskohtainen suunnittelu ja toteutuksessa olevat riippuvuudet noudattavat OP:n arkkitehtuuria (esim. regulaatiomuutoksien vaatimukset tietosisältöön ja tietokantoihin)  

  • Toteutat arkkitehtuurimahdollistajia tiimin tarpeisiin sekä huolehdit teknisten riippuvuuksien hallinnasta (esim. versiopäivitykset, järjestelmäkuvaukset, tietovirtakaaviot ja tietokantadokumentaatio) 

  • Vastaat omassa tiimissäsi testaamisen ja julkaisemisen automatisoinnin toteutuksesta 

  • Itse kehittämiseen osallistuminen (SQL & ETL kehitystyö)

Viimeisimpänä projektina on toteutettu tietokantamigraatio, jossa vanhasta ympäristöstä on siirrytty uuteen. Projektin ensimmäinen vaihe on nyt mennyt hienosti maaliin ja tehtäviisi kuuluukin olennaisesti tämän projektin loppuun vieminen.  

Tämä tehtävä on mielenkiintoinen mahdollisuus jo kokeneellekin osaajalle, sillä meillä OP:lla dataa on paljon ja sitä käytetään monien eri liiketoimintojen hyödyksi. Tämän myötä tässä tehtävässä saatkin kattavan läpileikkauksen siitä, millaista dataa pankkiryhmässä on, mihin sitä käytetään ja miten datan käsittelyä toteutetaan teknisestä näkökulmasta.  

 

Toivomme sinulta  

Meillä CRM datan Lead Developerin työ on yhdistelmä sosiaalista tekemistä sidosryhmien kanssa, ajan hermolla pysymistä OP:n teknisistä projekteista sekä käytännön kehittämistä CRM-tietokantojen parissa. Menestyt tässä tehtävässä, mikäli: 

  • Hallitset arkkitehtuuria ja käytössämme olevia teknologioita (tärkeimpänä SQL, IBM DataStage,Teradata, Microsoft SSIS) 

  • Sinulta löytyy osaamista ei-toiminnallisista vaatimuksista sekä kyvykkyyksistä  

  • Sinulla on testaus- ja julkaisuautomaation menetelmien tuntemusta ja näyttöjä käytännön implementoinnista  

  • Kommunikoit sujuvasti englanniksi sekä suomeksi  

Arvostamme teknistä taustaasi, mutta tässä tehtävässä menestyy kuitenkin parhaiten henkilö, joka omaa aktiivisen ja rohkean ajattelutavan, jonka myötä innostut haasteista ja innostat myös muita niiden ratkaisuun. Me OP:lla inspiroidumme Ketterästä tiimityöstä ja yhdessä tekemisestä, joten toivomme, että olet muiden kanssa työskentelystä innostuva ja aktiivisesti mukana oleva kollega. Meille DevOps tarkoittaa mielentilaa, jossa tehokkuus ja laatu kohtaavat yhdessä tekemisen kautta. Käy kuuntelemassa podcastistamme, mitä DevOps meidän toiminnassamme tarkoittaa.  

 

Mitä tarjoamme sinulle?  

Meillä luodaan ja kehitetään toimialan parhaita tuotteita ja palveluita yhdessä muiden kiven kovien ammattilaisten kanssa!  Pääset työskentelemään moderneissa tiloissa Vallilan kampuksella hyvien kulkuyhteyksien päässä, mutta teemme paljon töitä kotikonttoreilta käsin. Koko OP Ryhmässä työskentelee noin 12 000 henkilöä, joten osaamista löytyy hurjalta määrältä eri alojen asiantuntijoilta. Juuri huippuosaavat kollegat koetaan meillä kyselyjen mukaan eniten ammatillista kasvua vauhdittavaksi seikaksi arjessamme. Arjessa arvostamme erityisesti työ- ja vapaa-ajan tasapainoa, joka tuo joustavuutta ja jaksamista päivittäiseen elämäämme. 

Pankkialan toimijana voisi helposti kuvitella muuta, mutta olemme yksi Suomen suurimpia IT taloja ja tuotamme asiakkaille näkyvät IT-ratkaisut sekä sisäiset kyvykkyydet pääosin itsenäisesti. Siksi meidän talostamme löytyy tuhansia alan osaajia ja esimerkiksi koodarikulttuuri näyttäytyy jo nykypäivänä vahvana. Arvostamme intohimoa tuottaa laadukasta koodia, johon liittyvä automaatio on uudelleenkäytettävää ja jonka dokumentaatio on korkeatasoista. Kyky tunnistaa riippuvuuksia, ongelmia ja riskejä sekä toimia näiden pohjalta ratkaisukeskeisesti on meille tärkeää. Ajattelemme, että jokainen tiimiläinen on osaltaan tekemässä OP:sta ketterämpää organisaatiota, joten arvostamme jokaisen omaa itseohjautuvaa työpanosta ja näkemystä erilaisista tavoista päästä hyviin lopputuloksiin. 

Lisäksi tietenkin meiltä löytyy erittäin kilpailukykyiset henkilöstöedut. Etuihimme kuuluvat henkilökuntaehtoiset pankki-, vakuutus- ja lainapalvelut. Lisäksi saat käyttöösi kattavan työterveyshuollon, laajan hoitokuluvakuutuksen sekä täysajan tapaturmavakuutuksen. Lisäksi tarjoamme liikunta- ja kulttuuriedun sekä mahdollisuuden edulliseen lomailuun OP:n lomaosakkeissa. Isona talona meillä toki on myös tarjota ison talot edut henkilökohtaiselle ammatilliselle kasvulle ja kehittymiselle. Tästä hyvänä esimerkkinä toimivat OP Software Academy, jossa saat lisäkouluttautua työajallasi sekä 70-20-10 ajattelutapa, joka kannustaa sinua käyttämään osan työajastasi uuden oppimiseen. 

  

Lisätiedot ja hakuohjeet  

Hae tehtävään viimeistään 30.9.2020 lähettämälle meille hakemuksesi oheisen linkin kautta. Toimi nopeasti, sillä käsittelemme hakemuksia jo hakuajan puitteissa. Jos sinulla on mielessä kysymyksiä tehtävästä tai meillä työskentelystä, Satu Ketonen kertoo sinulle mielellään sähköpostitse lisää (satu.ketonen(at)op.fi).  

Tehtävään valittavalta henkilöltä tarkistetaan luottotiedot ja yritysyhteydet sekä teetetään perusmuotoinen turvallisuusselvitys, huumausainetesti ja terveyskysely.