(Poistunut julkaisusta)

Lead Designer
SOK

Alkuperäinen julkaisupäivä 14.3.2019
Liiketoimintojemme murros jatkuu. Asiakkaat hyötyvät jatkuvasti kehittyvistä alustoista, tiedon paremmasta hyödyntämisestä, verkkokauppojen kehityksestä, kivijalan digitalisoitumisesta ja uudenlaisista liiketoimintamalleista.

Luomme parhaillaan S-ryhmälle maailmanluokan palvelumuotoilu- ja ohjelmistokehityskompetenssia, jotta voimme entistä paremmin palvella miljoonia asiakkaitamme. Tavoitteenamme on rakentaa nykyaikainen palvelumuotoilukyvykkyys, joka tekee palvelukehityksestämme entistä asiakaslähtöisempää, systemaattisempaa ja kokonaisvaltaisempaa mm. Design Thinking prosesseja ja -ideologiaa hyödyntämällä.

Etsimme nyt uudelle palvelumuotoiluyksiköllemme vetäjää rakentamaan ja johtamaan palvelumuotoilukyvykkyyttä. Toimit muotoilijoiden esimiehenä ja olet samalla asiakaslähtöisyyden edistäjä koko SOK:lla. Raporoit SOK:n muutosjohtajalle.

Vastuullasi on:
• Kilpailukykyisten palveluiden ja käyttöliittymien muotoilu ja konseptointi
• Asiakaskeskeisyyden ja Design Thinking toimintamallien tuominen palvelukehitykseen
• Asiakkaiden ja palveluiden käyttäjien tarpeiden ja käyttäytymismallien selvittäminen
• Saumaton jokapäiväinen yhteistyö liiketoimintojen ja kehitystiimien kanssa
• Liiketoiminnan tarpeiden ymmärtäminen ja muotoilumahdollisuuksien tunnistaminen
• Palvelumuotoilutoiminnon järjestäminen, johtaminen ja siihen liittyvät esimiestehtävät
• Uusien toimintatapojen luominen yhdessä muiden toimintojen ja sidosryhmien kanssa
• Esiintyminen sekä sisäisissä että ulkoisissa seminaareissa ja tapahtumissa

Käytännössä johtamasi Palvelumuotoilu-toiminto suunnittelee ja kehittää kuluttajien palveluita tiiviissä yhteistyössä liiketoimintojen ja kehitystiimien kanssa vastaten mm. asiakastuntemuksesta, konseptoinnista ja palvelu- ja käyttöliittymämuotoilusta. Tavoitteenasi on luoda huippuluokan palvelumuotoilukyvykkyys talon sisälle, joka kasvaessaan kykenee ottamaan vastuulleen jatkuvasti isompia kokonaisuuksia ja luo S-ryhmään uutta muotoilukulttuuria. Et halua tulla valmiiseen pöytään, vaan olet motivoitunut pala palalta rakentamaan uutta, ja omalta osaltasi johtamaan muutosta. Sinulle ei myöskään ole tärkeää kuka asioita vie eteenpäin, vaan osaat sujuvasti toimia matriisimallissa.

Millaisilla taidoilla sinä tehtävässämme menestyt?
Sinulla on monipuolista ja syvää muotoiluosaamista, varsinkin palvelu- ja käyttöliittymämuotoilusta. Olet rakentanut muotoilutoiminnon ja toiminut muotoilutiimin esimiehenä ja kerryttänyt kokemusta niin isojen kuin pienten ja ketterienkin palvelumuotoiluhankkeiden johtamisesta. Sinulla on erittäin vahvat ihmissuhdetaidot ja näyttöjä menestyksellisestä yhteistyöstä eri sidosryhmien kanssa. Viestit sujuvasti suomeksi ja englanniksi ja sinulla on soveltuva korkekoulututkinto. Sinulla on kykyä innostaa kollegoja ja intohimoa jatkuvaan itsesi ja muiden kehittämiseen. Sinusta löytyy uteliaisuutta, joka tuo sinulle luontevan tavan ymmärtää liiketoimintojemme nyansseja samalla, kun koko ajan seuraat ympäröivän maailman kehitystä. Näet mahdollisuuksia, mutta maltat viedä muutosta eteneepäin tarvittaessa myös pienin, määrätietoisin askelin.

Työsi vaatii sinulta monipuolista osaamista ja oletkin pitkin uraasi osoittanut, että osaat oppia uutta ja hahmottaa ja hallita monimutkaisiakin kokonaisuuksia. Vastapainoksi tarjoamme ainutlaatuista työmahdollisuutta useamman johtavan liiketoiminnan, mm. marketkaupan, pankkisektorin, muodin, kauneuden, polttonestekaupan, ja hotelli- ja ravitolaliiketoiminnan palveluiden kehityksen parissa. Tässä tehtävässä sinulla on ainutlaatuinen mahdollisuus muuttaa suomalaisten arkea palvelumuotoilun ja digitaalisuuden kautta. Lisäksi tarjoamme S-ryhmän laajat työsuhde-edut, joustavan ja kehityshakuisen työympäristön, loistavat työkaverit ja hyvän työilmapiirin. Lisätietoja tehtävästä antaa muutosjohtaja Sebastian Nyström, sebastian.nystrom@sok.fi.
Hakemuksesi ja CV:si voit jättää oheisen hakulomakkeen kautta 2.4.2019 mennessä.