(Poistunut julkaisusta)

Lead Architect (Data & AI)
Atea Finland Oy

Alkuperäinen julkaisupäivä 28.1.2021

Atean Information Management on mielenkiintoinen ja voimakkaasti kehittyvä yksikkö. Uppoudumme asiakkaan liiketoimintaan ja käännämme tiedon hyödyntämisen asiakkaan liiketoiminnan kehittämisen ja kasvun tukipilariksi.

Meillä on tehtäviä sekä kokeneille, että vasta uransa alkuvaiheessa oleville osaajille, jotka innostuvat datasta ja ovat uteliaita datan tutkijoita. Meillä pääset kehittymään, näyttämään kykysi ja kehittämään täysin uusia ratkaisuja ja palveluita asiakkaidemme liiketoiminnan hyödyksi.

Innostutko uusista haasteista? Haastatko itseäsi löytämään uusia ratkaisuja? Kiinnostaako sinua toimia osaamisen kehittämisen oppaana junioriosaajille? Kiinnostaako sinua liittyä mielenkiintoiseen ja voimakkaasti kehittyvään yksikköön?

Yhtenä pääarkkitehtina Atean Information Management -yksikössä sinä olet kokenut asiantuntija, joka johtaa haastavimpia asiakashankkeita rautaisella otteella, ohjaa asiakassuunnitelmia, vastaa praktiikan kehittämisestä ja toimii vasta alkutaipaleella oleville moniosaajille oppaana ja ”mestarina”. Hyödynnät liiketoimintakeskeistä lähestymistapaa muuntamaan asiakkaan strategian tavoitteita ja tarpeita ratkaisuiksi ja palveluiksi, jotka johtavat liiketoiminnan tuloksiin.

Asiakkaidemme tarpeet ovat moninaiset tietojohtamisen kypsyyden kehittämisestä älykkäiden integraatioiden ja rajapintojen rakentamiseen ja kaikkea siltä väliltä. Pääset hyödyntämään osaamistasi data- ja analytiikkaratkaisujen suunnittelussa ja toteuttamisessa liiketoiminnan käyttöön. Kaiken ytimessä on datan rikastaminen ja jalostaminen koko elinkaaren ajan, jotta tiedosta tulee asiakkaan liiketoiminnan kehittämisen ja kasvun tukipilari. Kaikki lähtee asiakkaan tarpeen tunnistamisesta.

Vastuihisi kuuluu:

 • Johtaa Data & AI -praktiikan ja parhaiden käytäntöjen kehittämistä yksikössä
 • Opastaa junioriosaajia osaamisen kehittämisessä koulutusten ja hankkeiden kautta
 • Toimia asiakashankkeissa pääarkkitehtina ja osoittaa ratkaisujen liiketoiminnan hyödyt ja lisäarvo
 • Toimia asiakkaan neuvonantajana teknisille asiantuntijoille, CxO ja liiketoiminnan päättäjille
 • Suunnitella yksityiskohtaiset ratkaisut yhteistyössä projektiresurssien kanssa (mm. integraatio-, verkko-, tietoturvan suunnitteluun)
 • Ymmärtää Atean muiden liiketoimintayksiköiden ratkaisu- ja palveluportfolio ja löytää synergioita kokonaisratkaisuissa asiakkaan hyödyksi
 • Osallistua yksikön ratkaisujen ja palveluiden kehittämiseen
 • Osallistua uusien resurssien rekrytointiin Data & AI -alueelle

Toivomme, että sinulla on:

 • Halua työskennellä ajoittain asiakasrajapinnassa myynnin tukena
 • Kyky tarvelähtöiseen ratkaisusuunnitteluun
 • Vahva organisointi- ja analyyttinen taito asioiden hoitoon
 • Kyky työskennellä itsenäisesti
 • Näyttöä haastavien ja laajojen ratkaisujen suunnittelusta ja toteutuksesta Data & AI -alueella.
 • Vankka tekninen kokemus ja osaaminen data- ja analytiikkaratkaisuista ja teknologioista (esim. tietovarastointiratkaisut, Data lake, Databricks, TensorFlow, Azure Machine Learning, IBM Cognos jne)
 • Innovatiivinen luonne uusien ratkaisutapojen hyödyntämisessä
 • B.Sc./M.Sc. koulutustausta

Työpaikka sijaitsee ensisijaisesti Vantaalla, mutta myös muut Atean toimipisteet ovat mahdollisia.

Jos haluat kuulla tehtävästä ja organisaatiosta lisää, minut tavoittaa numerosta 044 758 6832 tai laita postia osoitteeseen iiro.lempinen(at)atea.fi.

Kiinnostuitko? Kerrothan lisää itsestäsi mahdollisimman pian, sillä tehtävä täytetään välittömästi sopivan henkilön löydyttyä. Hakuaika päättyy viimeistään 21.2.2021

Töissä Atealla Meillä Atealla on tekemisen meininki. Arvostamme osaajia, jotka haluavat kehittyä ja kehittää yhdessä kollegoiden ja asiakkaidemme kanssa. Meillä olet osa joukkuetta, jossa jokainen voi antaa parhaan panoksensa yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi. Meitä yhdistää se, että teemme asiat aina hyvin ja asiakkaamme positiivisesti yllättäen. Haluatko tietää lisää henkilöstöeduistamme ja kuulla, mitä atealaiset miettivät työstään? Tutustu meihin nettisivuillamme osoitteessa www.atea.fi/ura-ateassa.