(Poistunut julkaisusta)

Lakimies/Tietosuojavastaava
Aalto-yliopisto

Alkuperäinen julkaisupäivä 29.4.2019

Aalto-yliopisto on rohkeiden ajattelijoiden yhteisö, jossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Tunnistamme ja ratkaisemme yhteiskunnan suuria haasteita ja rakennamme innovatiivista tulevaisuutta. Yliopistossa on kuusi korkeakoulua, lähes 11 000 opiskelijaa ja lähes 400 professoria. Kampuksemme sijaitsee Espoossa.


Haemme nyt toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen

Lakimiestä/Tietosuojavastaavaa   


osaksi Aalto-yliopiston lakiasiat-tiimiä. Pääasiallinen vastuualueesi on Aalto-yliopiston hallinto-oikeudelliset lakiasiat ja tietosuojavastaavan tehtävät.


Roolisi

Lakimiehenä vastaat mm. yliopiston johtosääntöjen, korkeakoulujen ohjesääntöjen, toimielinten työjärjestysten ja muiden toimiohjeiden valmistelusta ja kehittämisestä sekä neuvot, koulutat ja laadit ohjeita erilaisiin hallintosäännöksiin ja niiden soveltamiseen liittyvissä asioissa, ml. esteellisyysasiat ja julkisuussäännökset. Lisäksi hoidat varainhankintaan liittyviä lakiasioita sekä hallinto-oikeudellisia prosesseja ja tutkimuseettisiin rikkomusasioihin liittyviä prosesseja. Tietosuojavastaavana tehtävänäsi on valvoa tietosuojan toteutumista organisaatiossa, antaa asiantuntija-apua, koulutusta ja ohjeita tietosuoja-asioissa, osallistua henkilötietojen käsittelyä koskevaan suunnitteluun, osallistua tietosuoja- ja tietoturvaohjeita koskevaan valmisteluun ja ylläpitoon sekä valvoa rekisteröityjen oikeuksien toteutumista ja hoitaa yhteyksiä valvontaviranomaiseen.


Tehtävän tarkempi sisältö määräytyy valittavan henkilön osaamisen ja kokemuksen perusteella.


Hoidat omaa vastuualuettasi itsenäisesti, mutta tiiviisti yhteistyössä muiden Aalto-yliopiston tietosuojaan, hallintoasioihin ja tutkimuseettisiin asioihin perehtyneiden lakimiesten kanssa luoden omalla vastuualueellaan linjauksia, toimintatapoja ja ohjeita yhteisen ja tehokkaan toimintatavan edistämiseksi.


Osaamisesi ja mielenkiintosi

Olet koulutukseltasi oikeustieteen kandidaatti tai maisteri. Sinulla on vahva osaaminen hallinto-oikeudellisista asioista ja toimintatavoista ja kokemusta tietosuoja-asioiden hoitamisesta. Arvostamme kokemusta korkeakoulusektorilta tai muusta julkisen sektorin lakimiestehtävästä. Certified Information Privacy Professional (CIPP/E) koulutuksesta on hyötyä tietosuojavastaavan tehtävässäsi.


Työskentelytavaltasi olet asiakaslähtöinen, ratkaisuhakuinen ja systemaattinen tiimipelaaja. Olet myös itsenäinen, tarkka ja tinkimätön työn laadun suhteen. Sinulla on halua ja kykyä kehittää toimintoja, johtaa projekteja ja oppia uutta. Osallistuvalla, positiivisella ja ammattimaisella otteellasi vakuutat ja vaikutat niin organisaation sisällä kuin sen ulkopuolellakin. Hallitset englannin sujuvasti työkielenä sekä kirjallisesti että suullisesti. Riittävä ruotsin kielen taito on eduksi.


Tarjoamme sinulle

Tässä vaativassa ja monipuolisessa tehtävässä olet mukana yliopiston palveluiden kehittämisessä. Tavoitteenamme on luoda Aallon tutkimukselle ja taiteelle maailmanluokan toimintaedellytykset ja luoda Otaniemen kampuksesta huipputasoinen ja houkutteleva kohtaamispaikka eri alojen tutkijoille, asiantuntijoille, opiskelijoille ja kaikille uuden luomisesta kiinnostuneille. Meillä rakennetaan parempaa maailmaa. Saat tueksesi asiantuntevan tiimin ja mukavat kollegat. Työpaikka sijaitsee Otaniemen kehittyvällä kampuksella hyvien kulkuyhteyksien varrella. Lisää Aallosta työnantajana.


Kiinnostuitko?

Lisätietoja tehtävästä antaa päälakimies Kristiina Kemetter 3.5. klo 10-11 tai 8.5. klo 10-11. Jos haluat liittyä joukkoomme, lähetä hakemuksesi ja CV:si Aalto-yliopiston verkkosivuilla olevan linkin ”Hae nyt!” kautta viimeistään 19.5.2019.

Lisää Aalto-yliopistosta
Aalto.fi
twitter.com/aaltouniversity
facebook.com/aaltouniversity
instagram.com/aaltouniversity