(Poistunut julkaisusta)

Lakimies
Finanssivalvonta

Alkuperäinen julkaisupäivä 4.6.2018

Pankki- ja vakuutuspalvelut ja -tuotteet -toimiston valvonnan tavoitteena on edistää asiakasinformaation selkeyttä ja laadukkuutta sekä palveluntarjoajien toimintatapojen asianmukaisuutta ja asiakkaiden luottamusta palveluihin, tuotteisiin ja palveluntarjoajiin. Valvomme pankkien, maksulaitosten, vakuutusyhtiöiden ja -edustajien toimintaa sekä tuotteiden kehittämiseen liittyviä menettelytapoja. Lisäksi myönnämme maksulaitostoiminnan toimiluvat ja osallistumme kotimaiseen ja kansainväliseen sääntely- ja valvontayhteistyöhön.

Haemme joukkoomme

LAKIMIESTÄ

tuomaan vahvistusta pankki- ja maksulaitostoiminnan valvontaamme.

Työskentelet osana tiimiä, joka valvoo pankkien ja maksulaitosten menettelytapoja. Valvot muun muassa tuotteiden ja palveluiden myynnistä ja markkinoinnista asiakkaalle annettavaa informaatiota. Osallistut uusien maksupalveluntarjoajien toimilupavaiheen sisäiseen yhteistyöhön ja uusien finanssipalveluiden arviointiin sekä avustat eurooppalaisessa yhteistyössä. Lisäksi olet mukana oikeudellisten tulkintojen, kannanottojen sekä määräysten ja ohjeiden valmistelussa ja tarvittaessa vaikutat lainsäädännön valmisteluun.

Sinulla on vahva pankki- ja/tai maksupalvelusektorin kotimaisen ja EU-sääntelyn tuntemus, oikeustieteellinen korkeakoulututkinto ja käytännön kokemusta esimerkiksi compliance-toiminnosta, oikeudellisesta neuvonnasta tai valvonnasta. Olet tavoitteellinen asiantuntija, joka etsii aktiivisesti parhaita ratkaisuja. Sinulla on hyvät vuorovaikutustaidot, itsenäinen ote työhön, ja kirjoitat sujuvasti asiatekstiä. Suomen kielen lisäksi taidat englannin kielen sekä pärjäät ruotsin kielellä. Katsomme eduksi maksupalvelulainsäädännön sekä kuluttajaluottoja ja peruspankkipalveluita koskevan lainsäädännön tuntemuksen.

Tarjoamme mielenkiintoisen ja haastavan tehtäväkentän finanssimarkkinoiden kannalta keskeisessä viranomaisessa ja muuttuvassa eurooppalaisessa sääntely- ja valvontaympäristössä. Tehtävässä pääset kehittämään osaamistasi Suomessa toimivien finanssialan palveluntarjoajien menettelytapojen valvonnassa. Työyhteisömme tarjoaa keskustelevan asiantuntijajoukon tuen, mukavan työporukan sekä mahdollisuuden jatkuvaan kehittymiseen. Pääset osaksi finanssialan digitaalista murrosta.

Virkasuhde on vakinainen. Tehtävän palkkaus (vaativuusluokka 17) ja muut edut määräytyvät Suomen Pankin palkkauskäytäntöjen mukaan. Tarkempi toimenkuva ja vaativuusluokka täsmentyvät valitun henkilön osaamisen ja kokemuksen mukaan.
 
Kiinnostuitko? Lisätietoja antaa toimistopäällikkö Timo Peltonen, p. 09 183 5551, timo.peltonen(at)finanssivalvonta.fi.
 
Lue osaston esittely Finanssivalvonnan verkkopalvelusta.

Finanssivalvonta edistää finanssimarkkinoiden vakautta ja luottamusta sekä asiakkaiden, sijoittajien ja vakuutettujen suojaa. Valvomme noin tuhatta kotimaista finanssimarkkinoiden toimijaa ja osallistumme aktiivisesti eurooppalaiseen valvontayhteistyöhön. Toimimme Suomen Pankin yhteydessä, mutta olemme päätöksenteossamme itsenäisiä. Noin 200 tulevan kollegasi toimipiste sijaitsee Helsingin ydinkeskustassa.

Finanssivalvonta.fi | Twitter.com/FIN_FSA