Lakimies, Helsinki
StaffPoint

Hae työpaikkaa
Alkuperäinen julkaisupäivä 15.7.2021
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on asiantuntija- ja tutkimuslaitos. Tuotamme tietoa, työkaluja ja ratkaisuja terveys- ja hyvinvointialan päätöksenteon ja toiminnan tueksi. Vahvuuksiamme ovat merkityksellinen työ, osaava ja intohimoisesti työhönsä suhtautuva henkilöstö ja loistavat tietovarannot. Teemme kansainvälisesti ja kansallisesti arvokasta tutkimusta ja sovellamme sitä suomalaisen yhteiskunnan tulevaisuuden rakentamiseen. THL:ssä työskentelee noin 1200 asiantuntijaa ja tutkijaa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen Sote-tieto ja -tiedonhallinta -yksikkö hakee Helsinkiin

LAKIMIESTÄ

1.9.2021 alkaen (tai aloitus sopimuksen mukaan) määräaikaiseen työsuhteeseen 31.5.2022 asti.

Lakimies vastaa osaltaan juridisesta asiantuntemuksesta Sote-tieto ja -tiedonhallinta -yksikön vastuulla olevissa valtakunnallisten sosiaali- ja terveydenhuollon ensisijaisten ja toissijaisten tietojen hallinnan, tuotannon, ohjaamisen, suunnittelun ja kehittämisen tehtävissä. Juridinen tehtäväalue on vaativa, jatkuvasti kehittyvä ja kuuluu THL:n tilasto- ja sote-tiedonhallintatoiminnan ytimeen.

Lakimies vastaa erityisesti kansalliseen TOIVO-ohjelmaan kuuluvan Kansallisen sote-tietotuotannon uudistamishankkeen (VALTAVA) kehittämisprojekteissa (kuten ensihoidon ja sosiaalihuollon tiedontuotannon kehittäminen) tarvittavasta juridisesta erityisasiantuntemuksesta ja tuesta.

Lakimies toimii tehtävissään itsenäisenä asiantuntijana sosiaali- ja terveydenhuollon ja siihen kuuluvan tiedonhallinnan juridiikkaa sekä säädösten tulkintaa ja soveltamista vaativilla aihealueilla.

Lakimies tekee laajaa yhteistyötä THL:n sisällä ja sote-tietotuotannosta vastaavien (STM, VM, OM, Valvira, Fimea, sote-kenttä) toimijoiden, kehittäjien ja juristien kanssa. Tarvittaessa hän osallistuu asiantuntijana säädösvalmisteluihin, erityisesti THL:n määräysten valmisteluun ja sääntelytarpeiden tunnistamiseen. Lakimies seuraa alansa asiantuntijana kansallisen ja tarvittavissa määrin EU-tasoisen sääntelyn kehitystä.

Lakimies työskentelee Ohjaus, koordinointi ja yhteentoimivuus -tiimissä tiimipäällikön ohjauksessa ja toisen lakimiehen työparina. Tehtävä on määräaikainen.

Työtä voi tehdä etänä mistä päin Suomea tahansa.

Kyseessä on vuokratyösuhde.


Edellytämme sinulta

Soveltuvaa ylempää oikeustieteellistä tai muuta vastaavaa korkeakoulututkintoa
Riittävää kokemusta lakimiestehtävistä julkishallinnossa, mieluiten sosiaali- ja terveydenhuollon lainsäädäntöä soveltavista tehtävistä
Itsenäistä työskentelyotetta sekä hyvää yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoa
Hyvää suomen-, ruotsin- ja englanninkielen taitoa
Tavanomaisten toimisto-ohjelmistojen hallintaa


Arvostamme

Sosiaali- ja terveydenhuollon, tiedonhallinnan, tietosuojan, tilasto- ja rekisteri sekä sosiaali- ja terveystiedon ensisijaiseen ja toissijaiseen käyttöön liittyvän lainsäädännön tuntemusta
Aihealueen toimintakentän tuntemusta ja kokemusta säädösvalmistelusta


Kiinnostuitko?

Kiinnostuitko? Rekisteröidy hakijaksi www.staffpoint.fi ja täytä hakemus huolellisesti sekä liitä hakemukseesi CV:si. Meille on erittäin tärkeää tietää mitä olet tehnyt aikaisemmin, mitä osaat ja mitä haluat tehdä tulevaisuudessa. Käsittelemme hakemuksia jo hakuaikana ja tehtävä täytetään heti oikean henkilön löydyttyä.

Tehtävään valittavasta henkilöstä voidaan tehdä hakijan suostumuksella henkilöturvallisuusselvitys (turvallisuusselvityslaki 726/2014). Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessa www.supo.fi


Lisätietoja

Linda Joyner
Rekrytointikonsultti, Toimisto, ICT, Call Center
StaffPoint Oy || Ruoholahdenkatu 14 || 00180 HELSINKI
045 788 169 95 || vaihde 030 047 2000
linda.joyner@staffpoint.fi || www.staffpoint.fi


Hae työpaikkaa

Lähetä ilmoitus kaverille

Lisätiedot