(Poistunut julkaisusta)

Laitosapulainen
Espoon kaupunki

Alkuperäinen julkaisupäivä 27.1.2020

Kuvaus tehtävästä:
Toiminta pohjautuu muistisairaiden ihmisten erityistarpeiden ymmärtämiseen ja henkilökunnan korkeatasoiseen tietotaitoon. Käytännössä se tarkoittaa ihmisille mahdollisuutta säilyttää ihmisarvonsa loppuun asti, kokea turvallisuutta ja onnistumisen tunteita muistisairaudesta huolimatta. Henkilökunnan toiminnassa korostuu monimuotoisesti asiakkaiden toimintakyvyn tukeminen. Etenevän muistisairauden tuomat käyttäytymisen muutokset kohtaamme ammattilaisina, ensisijaisesti muistisairaan kohtaamiseen liittyvällä tietotaidolla. Toimintamme on yhteisöllistä, omaiset ja muut vierailijat ovat aina lämpimästi tervetulleita ja ovat arvokkaana tukena asiakkaiden elämässä. Ympärivuorokautisen hoivan piirissä olevat asukkaat voivat asua Taavissa elämän loppuun asti.

Laitosapulaiset tuovat Taaviin aivan erityistä tunnelmaa, he vastaavat omavalvontasuunnitelman mukaisesti esimerkiksi asukkaiden ja asiakkaiden ruokahuollon toimivuudesta, tupakeittiöiden sekä asuinhuoneistojen ja yhteisten tilojen siisteydestä ja puhtaudesta.

Lounaan ja päivällisen valmistaa samassa talossa toimiva Espoo Catering Oy. Laitosapulaisena osallistut asiakkaiden ja asukkaiden ruokahuollon toteuttamiseen annostelemalla ja tarjoilemalla ruokaa sekä avustamalla ruokailussa. Seuraat myös asiakkaiden erityisruokavalioiden toteutumista.

Laitosapulaisena vastaat monipuolisesti asiakkaiden hyvinvoinnista ja otat asiakkaat mukaan arjen askareisiin yhdessä toimien. Toimit lämpimässä ja tiiviissä yhteistyössä asiakkaiden, sekä Taavin muiden ammattilaisten, kuten hoiva-avustajien, lähi- ja sairaanhoitajien kanssa.


Työpaikan nimi:
Taavin muistipalvelukeskus

Työaika:
Jaksotyö 116,15h / 3vko

Kelpoisuusvaatimukset:
Soveltuva koulutus tai muu tehtävään sopiva pätevyys
Tehtävässä edellytetään:
- tartuntatautilain 48§:n mukaista rokotussuojaa
- hygieniapassin suorittamista
- kykyä sietää keskeneräisyyttä
- työyhteisötaitoja, kuten myönteistä asennetta, moniammatillista yhteistyökykyä sekä joustavuutta
- hyvää suomen kielen taitoa ja vuorovaikutustaitoja

Arvostamme:
laitoshuoltajan tutkintoa tai vastaavaa koulutusta sekä kokemusta vanhustenhoidosta erityisesti muistisairaiden parissa. Olethan luonteeltasi rauhallinen ja samanaikaisesti työskentelyssäsi määrätietoinen, vastuullinen ja aikaansaava ihminen. Arvostamme ikääntyneen ravitsemussuositusten tuntemusta.

Taavin muistipalvelukeskus sijaitsee viihtyisällä paikalla Mankkaalla osoitteessa Nauhakuja 2.
Muistipalvelukeskus tarjoaa asiakaslähtöisiä palveluja muistisairaille ja heidän omaisilleen. Muistisairaiden ikäihmisten ympärivuorokautisen kotona asumisen tukemiseksi Taavissa on myös lyhytaikaishoivaa, päivätoimintaa sekä ympärivuorokautista puhelinneuvontaa. Ympärivuorokautista hoiva-asumista tarvitsevat ikäihmiset voivat asua muistipalvelukeskuksessa elämänsä loppuun asti.