Lähiliikenteen veturinkuljettaja (koulutushaku)
VR Matkustajaliikenne

Hae työpaikkaa
Alkuperäinen julkaisupäivä 13.9.2021

Etsimme nyt oppilaita syksyllä 2021 alkaviin lähiliikenteen veturinkuljettajakoulutuksiin!

Lähiliikenteessä olemme suomalaisen kaupunkiliikenteen edelläkävijä ja meillä on pitkä kokemus raideliikenteen operoinnista pohjoisissa olosuhteissa. Haluamme tarjota joka päivä sujuvia, täsmällisiä, toimivia ja mukavia arjen matkoja. Nyt etsimme kanssamme yhteiselle matkalle uusia työkavereita lähiliikenteeseen veturinkuljettajiksi. 

Mitä lähiliikenteen veturinkuljettaja tekee?
Veturinkuljettajan tehtävänä on matkustajajunien kuljettaminen turvallisesti, aikataulun mukaisesti ja taloudellisesti yhteistyössä muiden henkilöstö- ja sidosryhmien kanssa HSL:n liikenteessä. Työ on epäsäännöllistä vuorotyötä, jossa työvuorojen pituudet vaihtelevat.

Sinulta odotamme, että

 • olet vähintään 18-vuotias, asiakaspalveluhenkinen, vastuuntuntoinen sekä yhteistyökykyinen
 • sinulla on sujuva suomen kielen taito  sekä ylioppilastutkinto tai soveltuva ammatillinen perustutkinto (mieluiten tekniseltä alalta)
 • sinulla on tehtävään soveltuva terveydentila  (mm. virheetön värinäkö ja hyvä kuulo) - Lue tarkemmin Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin sivuilta edellytyksistä ja terveydentilavaatimuksista, joita liikkuvan kaluston kuljettajalle on määritelty.
 • pystyt toimimaan itsenäisesti ja pidät matkustajat sujuvasti ajan tasalla liikenteen häiriötilanteissa
 • säilytät harkintakyvyn myös poikkeustilanteissa paineen alaisena

Aiempi kokemus raskaasta kalustosta, asiakaspalvelutyöstä ja vuorotyöstä sekä hyvät tietotekniset taidot ja tekniset valmiudet ovat eduksi koulutukseen valittaessa.

Koulutuksen kautta pätevyys
Lähiliikenteen veturinkuljettajakoulutus alkaa Kouvolan Rautatie- ja Aikuiskoulutus Oy KRAO:ssa. Ensimmäinen kurssi alkaa marraskuun 2021 alussa ja toinen myöhemmin syksyllä. Koulutus kestää noin 6 kuukautta, josta reilu 2 kuukautta kestävä teoriaosuus pidetään Kouvolassa. Teoriaosuuden jälkeinen kalustokoulutus ja työnopastusvaihe järjestetään pääsääntöisesti Helsingissä. 

Koulutuksen ajalta ei makseta palkkaa, mutta opiskelijalla on mahdollisuus hakea opinto- tai aikuiskoulutustukea opintojensa ajaksi. Veturinkuljettajakoulutus itsessään on opiskelijoille maksuton, mutta Liikenteen turvallisuusviraston (Traficom) myöntämän veturinkuljettajan lupakirjan kustannuksista vastaa opiskelija itse.

Tarjoamme

 • Työn, jolla vaikutat satojentuhansien ihmisten arkeen ja matkustamiseen
 • Koulutuksen, joka antaa kelpoisuuden veturinkuljettajan tehtävään kuljettamaan Sm5-kalustoa HSL-liikenteessä
 • Vapaata liikkumista Suomen rautateillä niin työ- kuin vapaa-ajalla
 • Monipuolisia matkailu- ja virkistysmahdollisuuksia henkilökuntahintaan kotimaassa ja ulkomailla 
 • Tukea liikunta- ja kulttuuriharrastuksiisi sekä päivittäiseen lounasruokailuun
 • Laajat työterveyshuollon palvelut 
 • Yli 600 kaupunkiliikenteen ammattilaista työkaveriksi

Koulutuksesta valmistumisen jälkeen tavoitteenamme on tarjota työ Helsingissä HSL-liikenteen veturinkuljettajana. Mahdollinen työllistyminen varmistuu koulutuksen aikana.

Tekemisemme keskiössä ovat asiakkaat ja kasvu sekä henkilöstön hyvinvointi. Kehitämme jatkuvasti johtamistamme ja kulttuuriamme, sillä uskomme hyvän työntekijäkokemuksen tuottavan myös parhaan asiakaskokemuksen. Panostamme vahvasti tulevaisuuteen ja digitalisaatioon. Kaikkea toimintaamme ohjaa vastuullisuus ja jatkuva kehittyminen, sillä haluamme olla myös jatkossa merkittävä joukkoliikenteen ja logistiikan suunnannäyttäjä. Edistämme ilmastoystävällisen joukkoliikenteen kasvua ja olemme yhteisellä matkalla maailman parhaaksi.  

Lue lisää meistä työnantajana >>

Kiinnostuitko? 
Hienoa! Jätä hakemuksesi 26.9.2021 mennessä oheisen linkin kautta. 

Käsittelemme hakemuksia jo hakuajan aikana, joten ole nopea.

Kaipaatko lisätietoa?
Lisätietoja veturinkuljettajan tehtävästä antaa palveluesimies Jesse Piiroinen, puhelimitse puh. 040 8620026 perjantaina 17.9. klo 9-11, maanantaina 20.9. klo 14-17  ja torstaina 23.9. klo 14-17 tai sähköpostitse  jesse.piiroinen@vr.fi.

VR Groupin lähiliikenne operoi lähijunia pääkaupunkiseudun ja Etelä-Suomen alueella. Tärkeimpänä tavoitteenamme on tarjota asiakaslähtöistä lähijunaliikennettä täsmällisesti, turvallisesti ja taloudellisesti toteutettuna.  Noin 600 lähiliikenteen ammattilaistamme huolehtii siitä, että yhteensä noin 900 junavuoroa päivässä liikkuu turvallisesti ja ajallaan, kuljettaen asiakkaita sujuvasti arjen matkoilla. Tällä hetkellä meillä noin 300 veturinkuljettajaa Helsingissä ja Riihimäellä.

Lähiliikenne on osa VR:n matkustajaliikennettä, joka huolehtii matkustajaliikenteestä rautateillä sekä operoi myös Tampereen Ratikkaa. Ajamme vuorokaudessa noin 250 kaukojunavuoroa ja 900 lähijunavuoroa. Olemme kasvava joukkoliikenneoperaattori, joka haluaa tarjota erinomaisia matkustuskokemuksia. Panostamme asiakaskokemukseen muun muassa uudistamalla junien palveluita, parantamalla täsmällisyyttä ja kehittämällä digitaalisia palvelujamme. Ravintola- ja cateringpalveluja tarjoava Avecra täydentää palveluamme junissa ja asemilla. VR:ään kuuluu myös bussiyhtiö Pohjolan Liikenne.  

Hae työpaikkaa

Lähetä ilmoitus kaverille

Lisätiedot

 • Ilmoitusnumero: 1498871
 • Tehtäväalue: Liikenne ja logistiikka, Asiakaspalvelu
 • Työsuhde: Vakituinen työsuhde
 • Työn tyyppi: Kokopäiväinen
 • Hakuaika päättyy: 26.9.2021
 • Hakuosoite: www-osoite
 • Yhteyshenkilö: Jesse Piiroinen (Jesse.Piiroinen (a) vr.fi)
 • Sijainti: Helsinki, Uusimaa