Lähihoitaja, Lapsiperheiden kotipalvelu
Vantaan kaupunki

Hae työpaikkaa
Alkuperäinen julkaisupäivä 22.2.2021

Vantaan kaupunki, Sosiaali- ja terveystoimi, Perhepalvelut
Lapsiperheiden kotipalvelu

Laajaniityntie 3, 01620

Työsuhteen kesto: Määräaikainen 15.03.2021 tai sopimuksen mukaan - 11.01.2021


Lähihoitaja tule meille tekemään merkityksellistä ja antoisaa työtä vantaalaisten lapsiperheiden kanssa!

Lapsiperheiden kotipalvelu on sosiaalihuoltolain mukaista sosiaalipalvelua ja sen tavoitteena on järjestää lapsiperheille tavoitteellista ja suunnitelmallista kotipalvelua, joka tukee vanhemmuutta sekä auttaa perhettä omien voimavarojen vahvistamisessa.
 
Kotipalvelussa työskentelee 18 lähihoitajaa ja yksi sosiaaliohjaaja. Lisäksi palvelua ostetaan yksityisiltä palveluntuottajilta.
 

Kotipalvelu toteutetaan aina yhteistyössä perheen kanssa. Työ on pääasiassa perheiden kodeissa tapahtuvaa lastenhoitoa, vanhemmuuden tukemista ja pieniä kodinhoidollisia tehtäviä. Tyypillinen asiakaskäynti kestää 2 - 4 tuntia. Perheet ohjautuvat kotipalveluun joko itse soittamalla tai yhteistyössä esimerkiksi neuvolan, perhesosiaalityön tai lastensuojelun kautta. 

Työvuorot sijoittuvat  klo 7-22 välille  ja työntekijöiltä edellytetään sitoutumista yhteen iltavuoroon viikossa. Ruokatauko kuuluu työaikaan. Työntekijät suunnittelevat itse alustavat kolmen viikon työvuorolistat, jotka esimies vahvistaa. Työ painottuu arkisin tehtävään päivätyöhön.

Lapsiperheiden kotipalvelussa on kaksi tiimiä; Itä-Vantaan ja Länsi-Vantaan tiimit. Haussa olevan määräaikaisen toimen työpiste tulee sijaitsemaan Martinlaaksossa, mutta asiakastyötä tehdään tarvittaessa koko Vantaan laajuisesti. Työskentelyä helpottaa oman auton käyttömahdollisuus.

Kehitämme koko ajan työtämme, joten toivomme sinulta kehittämismyönteisyyttä ja kykyä sietää keskeneräisyyttä. 

Työn menestyksellinen hoitaminen edellyttää erinomaisia yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja, oma-aloitteisuutta, kokemusta lastenhoidosta, joustavuutta, tiimityötaitoja sekä kykyä itsenäiseen työskentelyyn. Työskentelyäsi tukevat oma tiimi ja lähiesimies, säännöllinen työnohjaus, mahdollisuus työparityöskentelyyn, konsultaatiot sekä koulutukset. 

Tervetuloa meille töihin mukavaan työyhteisöön!

Lapsiperheiden varhaisen tuen yksikkö on osa Psykososiaalisia palveluja, johon kuuluvat myös kasvatus -ja perheneuvolatoiminta, perheoikeudellisten asioiden yksikkö, nuorten psykososiaaliset palvelut, sosiaali- ja kriisipäivystys sekä psykologipalvelut. Psykososiaalisissa palveluissa on laajasti edustettuna sosiaalityön, sosiaalihuollon, terveydenhuollon, lääketieteen ja psykologian asiantuntemus. 

Lapsiperheiden varhaisen tuen yksikkö koordinoi ja järjestää laajasti sosiaalihuoltolain mukaista avopalvelutoimintaa vantaalaisille lapsiperheille. Yksikössä ovat edustettuina lapsiperheiden kotipalvelu, sosiaalihuoltolain mukainen perhetyö, tukihenkilö- ja tukiperhetoiminta sekä sosiaalityö. Palvelujen painopiste on jalkautuvissa, perheiden kotiin ja verkostoihin kohdistuvassa työskentelyssä. Yksikön henkilöstö muodostuu sosiaalihuollon eri ammattihenkilöistä. Yhteistyötä tehdään laajasti eri toimijoiden kanssa sekä kaupungin sisällä että järjestöjen kanssa.


Työsuhteen tietoja

Kelpoisuusvaatimus: Lähihoitaja (Laki 817/2015 3§ tai 559/1994 5 § mukainen kelpoisuus ja oikeus käyttää tehtävään soveltuvaa nimikesuojattua ammattinimikettä)

Luemme eduksi: Kokemusta lastensuojeluasiakkaiden kanssa tehtävästä työstä. Kokemusta maahanmuuttajaperheiden kanssa työskentelystä. Päihde- ja mielenterveystyön osaamisen. Kielitaidon.

Palvelussuhteen ehdot määräytyvät Kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen (KVTES) mukaisesti

Palkkaus: 2181,73 euroa/kk, lisäksi mahdollinen aikaisempaan työkokemukseen perustuva lisä.

Edellytettävät luvat: Valitun henkilön tulee esittää voimassa oleva rikosrekisteriote, tehtävässä edellytetään tartuntatautilain 48§:n mukaista rokotussuojaa, ennen valintaa on esitettävä hyväksyttävä työterveyshuollon todistus terveydentilasta

Työpaikkojen lukumäärä: 1

Koeaika: Tehtävässä noudatetaan 5 kuukauden koeaikaa

Kokoaika-/osa-aikatyö: Kokoaikainen

Palvelusuhteen muoto: Työsuhde

Työaika: 38 h 15 min/viikko 


Yhteystiedot:

Lapsiperheiden kotipalvelun esimies

Nurminen Suvi

0408616801

suvi.nurminen@vantaa.fi


Tavoitettavissa

Shl perhetyön vastaava sosiaaliohjaaja Terhi Leskinen p. 040 554 5598

Vantaa on vastuullinen työnantaja. Tuemme työntekijöidemme hyvinvointia ja osaamista sekä työyhteisöjen hyvää ilmapiiriä. Kehitämme jatkuvasti esimiestyötämme.

Lähetä hakemuksesi rekrytointijärjestelmämme kautta. Vantaan hakujen hakuaika päättyy klo 16:00.

Rekrytointiprosessissa saatetaan käyttää videohaastattelua.

Hae työpaikkaa

Lähetä ilmoitus kaverille

Lisätiedot

  • Ilmoitusnumero: 1428282
  • Tehtäväalue: Sosiaaliala ja terveydenhuolto
  • Työsuhde: Määräaikainen työsuhde
  • Työn tyyppi: Kokopäiväinen
  • Hakuaika päättyy: 7.3.2021
  • Hakuosoite: www-osoite
  • Sijainti: Vantaa, Uusimaa