Lähihoitaja/ hoitaja, kotihoito
Helsingin Kaupunki

Hae työpaikkaa
Alkuperäinen julkaisupäivä 13.10.2021

Tehtävän kuvaus

Haemme Koskelan kotihoitoon lähihoitajaa määräaikaiseen työsuhteeseen ajalle 1.11.2021-31.8.2022.
Kotihoito on osa Helsingin kaupungin sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalveluita, ja asiakkaamme ovat pääsääntöisesti vanhuksia ja toipilaita. Asiakkaat asuvat omissa kodeissaan, kävelymatkan päässä kotihoidon toimistolta. Toimisto sijaitsee Koskelan seniorikeskuksen alueella, jonne on hyvät kulkuyhteydet bussilla ja junalla.

Kotihoidossa lähihoitaja työskentelee osana moniammatillista tiimiä. Tässä tiimissä työskentelee kaksi sairaanhoitajaa sekä noin 10 lähihoitajaa. Vastaavanlaisia tiimejä on toimipisteessämme myös kaksi muuta, ja teemme kiinteää yhteistyötä heidän kanssaan. Yhteistyökumppaneina ovat myös kotihoidon lääkäri, sosiaalityöntekijät, fysioterapeutit ja muut sote-alan ammattilaiset. Työvälineinä meillä on käytössä Apotti-potilastietojärjestelmä sekä Rover-toiminnanohjausjärjestelmä. Kotihoidossa käytetään myös työnantajan tarjoamia työvaatteita ja työreppua.

Työ on 2-vuorotyötä kaikkina viikonpäivinä. Aamuvuoro on klo: 7.15-14.54 ja iltavuoro klo: 14.21-22. Tyypillisesti kolmen viikon työvuorolistassa on yksi tai kaksi viikonloppuna töitä ja kolme iltavuoroa. Työvuoroihin voi itse vaikuttaa, ja halutessaan tehdä esimerkiksi enemmän iltapainotteista työtä tai työtä arkiaamuisin. Työyhteisössämme on joustavasti käytössä myös osa-aikatyömahdollisuus.

Työ painottuu asiakkaan kokonaisvaltaiseen perushoivaan ja sairaanhoidollisiin toimenpiteisiin. Tyypillinen asiakas tarvitsee päivittäin apua ravitsemuksessa, lääkityksessä ja puhtauden hoidossa. Kotisairaanhoitoa on esimerkiksi verensokerin ja verenpaineen seuranta, haavahoito sekä katetrointi. Koulutamme uusien työvälineiden käyttöön ja uusien työmenetelmien hallintaan. Perehdytys on tarpeen mukaan 3-7 työvuoroa kokeneemman kollegan mukana, ja sen jälkeen perehdytys on jatkuvaa työn ohessa tapahtuvaa opastamista ja neuvontaa. Uudet työntekijät suorittavat koeajalla PKS-lääkehoitoluvan (LOVE).

Kotihoidon työssä oppii aina uutta ja kokeneemmatkin hoitajat kohtaavat viikoittain uusia asioita. Työ on monipuolista ja haastavaa, ja siksi myös palkitsevaa. Tässä työssä voit aidosti vaikuttaa asiakkaan kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja toimintakyvyn tukemiseen.

Helsingin kaupungilla sinua odottaa tarvitessasi työsuhdeasunto, jossa saat asua koko työsuhteesi ajan.

Kelpoisuusehto:

Lähihoitaja: lähihoitajan tutkinto.

Hoitaja: tehtävään soveltuva sosiaali- ja terveysalan ammatillinen perustutkinto tai alan opiskelija jolla on riittävästi opintopisteitä tehtävässä toimimiseen.

Valmistuneilta edellytämme rekisteröitymistä Valviran ammattihenkilöiden keskusrekisteriin.

Suomen kielen hyvä suullinen ja tyydyttävä kirjallinen taito.

Tehtävään valitun on ennen työsuhteen alkamista esitettävä työnantajalle huumausainetestiä koskeva todistus.

Sopimusala

SOTE Sosiaali- ja terveydenhuollon työ- ja virkaehtosopimus

Lisätietoja tehtävästä antaa

vs kotihoidon esihenkilö Maija Rahkola p. 0504012967, maija.rahkola@hel.fi

Lisätietoa

https://www.hel.fi/toihinsoteen/fi/toihin-kotihoitoon/

Hae työpaikkaa

Lähetä ilmoitus kaverille

Lisätiedot

  • Ilmoitusnumero: 1511488
  • Tehtäväalue: Sosiaaliala ja terveydenhuolto
  • Työsuhde: Määräaikainen työsuhde
  • Työn tyyppi: Kokopäiväinen
  • Hakuaika päättyy: 26.10.2021
  • Hakuosoite: www-osoite
  • Sijainti: Helsinki