Lähihoitaja, HIV-positiivisten palvelukeskus
Helsingin Kaupunki

Hae työpaikkaa
Alkuperäinen julkaisupäivä 13.9.2021

Tehtävän kuvaus

Haemme korvaushoidon toteuttamisesta, riippuvuussairauksista ja haittoja vähentävästä työotteesta kiinnostunutta lähihoitajaa vakituiseen työsuhteeseen HIV-positiivisten palvelukeskukseen Auroran sairaalaan.

Työtehtäviin sisältyy lääkkeiden jakamista päivä- ja viikkoannoksiin, lääkkeenoton valvontaa, lääkkeiden kuljettamista myös asiakkaan kotiin ja muita lääkehoitoon liittyviä tehtäviä. Lisäksi työ sisältää infektio- ja päihdelääkärien kanssa toimimista, vertsityön ja ryhmien ohjausta, tukikeskusteluja potilaiden kanssa ja osallistumista moniammatillisiin verkostoihin potilaan parhaaksi. Omahoitajuus toteutuu yhdessä työparin kanssa. Asiakkaille tarjotaan aamupala joka päivä ja hoitaja osallistuu vertaisten kanssa myös keittiötyöhön. Päiväkeskuksessa tehdään ympäristötyötä lähialueella, tarjotaan omille potilaille neulanvaihtopiste sekä terveysneuvontaa ja tarvittaessa saatetaan terveyden- ja sosiaalihuollon muihin palveluihin. Potilastietojärjestelmänä on käytössä Apotti.

HIV-positiivisten palvelukeskuksen ja Helsingin selviämishoitoaseman henkilökunta on perehdytetty toistensa tehtäviin ja toimeen valittavan edellytetään osallistuvan työkiertoon selviämishoitoasemalla. Mainittu työ sisältää nostamista, perushoitoa vuoteeseen sekä lattiatasossa patjalla olevien potilaiden käsittelemistä.
Etsimme joukkoomme sopivaa yhteistyökykyistä ja vastuuntuntoista henkilöä, jolla on päivittäisessä työssään kyky suhtautua joustavasti muuttuviin tilanteisiin ja tarttua tarjoutuviin mahdollisuuksiin vähentää huumeidenkäytöstä johtuvia haittoja sekä ylläpitää ja parantaa asiakkaiden elämänlaatua. Helsingin päihdepalveluissa toteutetaan toipumisorientaation mukaista hoitoa ja kuntoutusta.

Päiväkeskuksella on mainio sijainti julkisen liikenteen solmukohdassa Länsi-Pasilassa Auroran sairaala-alueen reunalla ja palvelemme viikon jokaisena päivänä potilaita, joiden päihde- ja elämänhallinnan ongelmat haastavat HIV-infektion lääkehoidon toteutumista. Työaika sijoittuu 7:30-16:30 välille ja yhteisön auki ollessa paikalla on aina myös vartija.

Tarjoamme monipuolisen työn lisäksi Helsingin kaupungin hyvät henkilöstöedut: esimerkiksi työmatkaseteleitä, työpisteessä yhteisöllisen työvuorosuunnittelun ja työssä kehittymistä tukevaa koulutusta. Tarvittaessa on myös mahdollisuus työsuhdeasuntoon. Lisätietoja muista henkilöstöeduistamme saat osoitteessa http://www.helsinkirekry.fi

Kelpoisuusehto:
Lähihoitajan tutkinto. Edellytämme olemassa olevan rekisteröitymisen Valviran ammattihenkilöiden keskusrekisteriin.
Suomen kielen hyvä suullinen ja tyydyttävä kirjallinen taito.
Ennen valintapäätöstä hakijan on esitettävä työterveyshuollon arvio edellytyksistään hoitaa työhön kuuluvia tehtäviä.

Lisäksi tehtävässä edellytetään:
Tehtävässä edellytetään tartuntatautilain 48 §:n mukaista rokotussuojaa.

Luemme eduksi:
Aiempi kokemus päihdetyöstä, korvaushoidosta ja psykiatriasta.
Voimassa oleva lääkehoitolupa LOVe, joka sisältää PKV- ja huumaavien lääkeaineiden käsittelyn.
Ajokortti.
Venäjän kielen suullinen taito.

Sopimusala

SOTE Sosiaali- ja terveydenhuollon työ- ja virkaehtosopimus

Lisätietoja tehtävästä antaa

Tiina Vilppolahti, osastonhoitaja tiina.vilppolahti@hel.fi puh. 09 310 24609

Lisätietoa

https://www.hel.fi/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/osallistu-ja-vaikuta/ota-yhteytta/hae-yhteystietoja/toimipistekuvaus?id=56288

Hae työpaikkaa

Lähetä ilmoitus kaverille

Lisätiedot

  • Ilmoitusnumero: 1498613
  • Tehtäväalue: Sosiaaliala ja terveydenhuolto
  • Työsuhde: Vakituinen työsuhde
  • Työn tyyppi: Kokopäiväinen
  • Hakuaika päättyy: 29.9.2021
  • Hakuosoite: www-osoite
  • Sijainti: Helsinki