(Poistunut julkaisusta)

Laboratoriohoitaja
Oulun yliopisto

Alkuperäinen julkaisupäivä 16.10.2020

Oulun yliopiston lääketieteellisessä tiedekunnassa on avoinna

LABORATORIOHOITAJAN

määräaikainen tehtävä lasten diabetestutkimuksissa 1.12.2020 alkaen tai sopimuksen mukaan.

Suomalaisessa DIPP-tutkimuksessa (Type 1 Diabetes Prediction and Prevention Study) selvitetään tyypin 1 diabeteksen syntyä, riskitekijöitä ja ennaltaehkäisyä. Tutkimuksen seulontavaiheessa vastasyntyneen napaverestä selvitetään, onko lapsella lisääntynyttä perinnöllistä alttiutta sairastua tyypin 1 diabetekseen. Lapset, joiden tautialttius on lisääntynyt, kutsutaan seurantaan 15-vuotiaaksi saakka. DIPP-tutkimuksessa on 25 vuoden aikana seulottu yli 250 000 lasta ja yli 19 000 on osallistunut seurantaan. Tutkimus on edelleen käynnissä Oulun, Turun ja Tampereen yliopistollisissa sairaaloissa. Lisäksi käynnissä ovat mm. kansainväliset TEDDY- ja INNODIA-tutkimukset, joissa niin ikään riskiyksilöitä seurataan säännöllisin tutkimuskäynnein.

Laboratoriohoitajan työhön kuuluu pääasiassa 3 kk - 15-vuotiaiden lasten ja heidän perheenjäsentensä näytteenottoa sekä näytteiden jatkokäsittelyä. Työ on säännöllinen päivätyö ja työaika 36,75 h/viikko.

Edellytämme laboratoriohoitajan tai bioanalyytikon koulutusta sekä kokemusta lasten näytteenotosta ja laboratoriossa työskentelystä. Haemme oma-aloitteista, joustavaa ja yhteistyökyistä työntekijää. Odotamme reipasta ja positiivista asennetta, asiakaspalvelutaitoa, halua kehittää omaa työtä sekä innokkuutta ottaa vastaan uusia haasteita. Kyky toimia eri-ikäisten lasten kanssa on tärkeää. Tietotekniset taidot katsotaan eduksi, ja englannin kielen taito on tarpeellinen.

Tarjoamme haastavan ja monipuolisen tehtävän pitkäaikaisissa hankkeissa, sekä mukavan, kokeneen ja kannustavan työyhteisön.

Tehtävän palkkaus sijoittuu yliopistojen palkkausjärjestelmän muun henkilöstön vaativuustasolle 6-7, kokemuksesta riippuen. Lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen suoriutumiseen perustuvaa palkanosaa, joka on enintään 50% tehtäväkohtaisesta palkanosasta. Tehtävä on määräaikainen ja se täytetään kahdeksi vuodeksi. Tehtävässä noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa.

Hakemus liitteineen pyydetään jättämään sähköistä hakulomaketta käyttäen viimeistään 30.10.2020. Seuraavat dokumentit tulee liittää hakemukseen:

1. Curriculum Vitae

2. Lyhyt kuvaus osaamisesta ja motivaatiosta tehtävään

3. Muut asiakirjat, jotka voivat vaikuttaa tehtävän täyttämiseen

Lisätietoja antaa tutkimusjohtaja, professori Riitta Veijola (riitta.veijola@oulu.fi tai puh. 040 742 2328)