Laboratorioanalyytikko
Säteilyturvakeskus STUKLaboratorioanalyytikko
Säteilyturvakeskus (STUK) on säteily- ja ydinturvallisuutta valvova viranomainen ja asiantuntijalaitos, jonka palveluksessa työskentelee noin 330 eri alojen asiantuntijaa. STUKin toiminnan tarkoitus on ihmisten, yhteiskunnan, ympäristön ja tulevien sukupolvien suojelu säteilyn haitallisilta vaikutuksilta. Tavoitteenamme on maailman onnellisimmat virkamiehet, paras virasto ja tyytyväisimmät asiakkaat – säteilyturvallinen Suomi.
Mittaukset ja ympäristön säteilyvalvonta -osaston (VALO) tehtävänä on tuottaa säteilyyn liittyviä kalibrointi- ja mittauspalveluja, antaa etä- ja asiantuntijatukea kentällä tapahtuvissa säteilyn mittauksissa sekä valvoa ympäristön säteilyturvallisuutta valtakunnallisesti ja ydinvoimalaitosten ympäristössä.
Mittaus ja analyysit -laboratorio (MIT) tarjoaa monipuolisesti radioaktiivisuusmittauksia, alkuainemäärityksiä ICP-MS-menetelmällä, ihmisten radioaktiivisuusmittauksia sekä ympäristönäytteiden ottoa myös STUKin ulkopuolisille asiakkaille. Laboratorio ylläpitää ja kehittää laboratoriotoimintaan liittyvää laatujärjestelmää. Laboratorio on akkreditoitu ISO 17025 -standardin mukaan.
Tehtävän kuvaus
Virkaan valittava henkilö toimii radonmittauspalvelu- ja kemian tiimissä, joissa hän osallistuu sekä laboratorion perus- että kehitystehtäviin. Radonmittauspalvelutiimissä tehtäviä ovat mm. sähkökemiallinen etsaus, tietojen vieminen tietokantajärjestelmiin, palvelu- ja tutkimusohjelmiin kuuluvien näytteiden käsittely ja asiakasneuvonta. Kemian tiimissä tehtäviin kuuluvat mm. elintarvike- ja ympäristönäytteiden esikäsittelytyöt, radiokemialliset määritykset, mittaustulosten laskenta ja tallentaminen sekä yleiset laboratoriotyöskentelyyn kuuluvat ylläpitotyöt. Laboratorio on akkreditoitu ISO 17025 standardin mukaan, ja akkreditointiin liittyvät laadunvarmistustyöt ovat osa laboratorion yleisiä ylläpitotehtäviä.
Virkaan tai tehtävään valittavasta henkilöstä voidaan tehdä hakijan suostumuksella henkilöturvallisuusselvitys (turvallisuusselvityslaki 726/2014). Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessa www.supo.fi
Hakijalta odotamme
Parhaat valmiudet tehtävän menestykselliselle hoitamiselle antaa laboratorioalan ammattikorkeakoulututkinto (AMK laboratorioanalyytikko). Aikaisempi kokemus työskentelystä vaativissa laboratorioalan tehtävissä katsotaan eduksi.
Tehtävään kuuluu yhteistyötä ja vuorovaikutusta tiimien kesken sekä laajemmin työyhteisössä, joten arvostamme työyhteisö- ja vuorovaikutustaitoja. Arvostamme sitoutumista aikatauluihin, täsmällisyyttä ja huolellisuutta. Hakijalta odotamme kiinnostusta menetelmien kehittämistyöhön sekä valmiutta oman ammattitaidon ja oman työn kehittämiseen.
Työ vaatii paineen- ja kiireensietokykyä sekä kykyä töiden priorisointiin. Vaihtelevat työtilanteet edellyttävät joustavaa suhtautumista työtehtäviin. Tehtävässä tarvitaan lisäksi IT- taitoja (mm. Word, Excel ja mittalaitteiden ohjelmistot).
Muu kielitaito
Tehtävässä tarvitaan hyvää suomen kielen suullista ja kirjallista taitoa. Katsomme eduksi hyvän englannin kielen luetunymmärtämisen.
Tehtävän tiedot
Tehtävän kesto: Vakinainen
Työaika: Virastotyöaika
Tehtävä alkaa 3.4.2023 tai sopimuksen mukaan.
Koeaika 6kk.
Virka on viraston yhteinen.
Tehtävän hakemista koskevat tiedot
Hae viimeistään: 31.1.2023 16.15
ID: 33-28-2023
Sähköiset hakemukset:
Voit kuitenkin hakea tätä työpaikkaa myös toimittamalla hakemuksesi alla olevaan osoitteeseen. Sekä hakemuksessa että kirjekuoressa tulee mainita haettavan tehtävän ID. Hakemuksia ei palauteta.
Säteilyturvakeskuksen kirjaamo
Jokiniemenkuja 1
01370 Vantaa
Palkkaukseen liittyvät tiedot
Tehtävä sijoittuu STUKin palkkausjärjestelmässä vaativuusryhmään 5-6 (tehtäväkohtainen palkanosa 2486,53 tai 2746,27 euroa/kk). Lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen suoriutumiseen perustuvaa palkanosaa, joka on tällä hetkellä maksimissaan 55 % tehtäväkohtaisesta palkanosasta. Uudella henkilöllä henkilökohtainen palkanosa on tyypillisesti noin 10-15 %. Hakija voi myös esittää oman palkkatoivomuksensa.
Edut
STUKissa osaava, motivoitunut ja hyvinvoiva henkilöstö on onnistuneen toiminnan lähtökohta. Panostamme osaamisen kehittämiseen ja tuemme työhyvinvointia mm. kattavan työterveyshuollon, joustavien työaikojen sekä liikunta- ja kulttuurietuuden avulla.
Tehtävä
Ilmoitettujen työpaikkojen määrä: 1
Lisätietoja tehtävästä
Kaisa Vaaramaa laboratorionjohtaja 09 75988 521
Meerit Kämäräinen ylitarkastaja 09 75988 534
Toimipiste
Säteilyturvakeskus
Jokiniemenkuja 1
01370 Vantaa
Muut tehtävään liittyvät tiedot
Lisätietoja: Tutustu meihin kotisivuillamme
Säteilyturvakeskus (STUK) on säteily- ja ydinturvallisuutta valvova viranomainen ja asiantuntijaorganisaatio, jonka palveluksessa työskentelee noin 340 eri alojen asiantuntijaa. STUKin toiminnan tarkoitus on ihmisten, yhteiskunnan, ympäristön ja tulevien sukupolvien suojelu säteilyn haitallisilta vaikutuksilta. Tehtäväkenttämme on laaja, ja sillä menestyminen vaatii monialaista osaamista ja yhteistyötä. STUK valvoo ydinvoimalaitoksia, ydinmateriaaleja ja -jätteitä sekä säteilyn käyttöä terveydenhuollossa, teollisuudessa ja tutkimuksessa. STUKin toimenkuvaan kuuluu myös ionisoimattoman säteilyn, esimerkiksi solariumien, matkapuhelinten ja laserien valvonta.
Kehitämme toimintaamme jatkuvasti turvallisuuden, laadun ja tuloksellisuuden parantamiseksi. Koemme työmme merkityksellisenä ja ymmärrämme sen vaikutuksen yhteiskunnan turvallisuuteen. Tavoitteenamme on maailman onnellisimmat virkamiehet, paras virasto ja tyytyväisimmät asiakkaat – säteilyturvallinen Suomi.
Säteilyturvakeskus STUK muualla verkossa
Työnantajan verkkosivulle