Kyberturvallisuuden asiantuntija
Väylävirasto

Hae työpaikkaa
Alkuperäinen julkaisupäivä 8.7.2021

Väylävirasto on noin 450 hengen asiantuntijavirasto. Vastaamme tie- ja rataverkon sekä vesiväylien suunnittelusta, kehittämisestä ja kunnossapidosta sekä liikenteen ja maankäytön yhteensovittamisesta. Vastaamme myös liikenteenohjauksen ja talvimerenkulun järjestämisestä.
Toimimme liikennejärjestelmäsuunnittelussa maakuntien liittojen, kuntien, kaupunkiseutujen ja muiden toimijoiden ensisijaisena kumppanina.
Olemme tilaajavirasto. Vuosibudjettimme on 2 miljardia euroa ja hallinnoimamme väyläomaisuuden arvo on 20 miljardia euroa. Työllistämme välillisesti yli 14 000 henkeä.

Tehtävän kuvaus

Haemme Väylävirastoon kyberturvallisuusasiantuntijaa ylitarkastajan virkaan, turvallisuus ja johtamisjärjestelmä -osastolle. Tehtävässä varmistetaan ja kehitetään tieto- ja kyberturvallisuuden hallinnan prosesseja, menettelyitä ja toimintatapoja viraston omassa ja palveluntuottajien toiminnassa. Tehtävässä keskitytään rautateiden, maanteiden ja vesiväylien kyberturvallisuuteen, aloittaen rautatietoiminnoista.

Tulevaan työhösi kuuluvat monipuoliset tieto- ja kyberturvallisuuden asiantuntijatehtävät yhdessä viraston tietoturvapäällikön, henkilöstön, palveluntuottajien ja sidosryhmien kanssa. Osallistut myös kansalliseen ja kansainväliseen sidosryhmäyhteistyöhön. Esihenkilönäsi toimii turvallisuus ja johtamisjärjestelmä -osaston apulaisjohtaja.

Olemme käynnistäneet laajan ja monivuotisen rataverkon kyberturvallisuuden kehittämishankkeen, jonka parissa tulet tiiviisti työskentelemään. Hankkeessa suunnitellaan ja toteutetaan hallinnollisia, fyysisiä ja tietoteknisiä kehitystoimenpiteitä rataverkon kyberturvallisuuden varmistamiseksi. Hankkeen projektipäällikön tehtävät voivat myös kuulua työnkuvaasi, kiinnostuksestasi riippuen.

Virkaan tai tehtävään valittavasta henkilöstä voidaan tehdä hakijan suostumuksella henkilöturvallisuusselvitys (turvallisuusselvityslaki 726/2014). Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessa www.supo.fi

Hakijalta odotamme

Toivomme sinulta soveltuvaa korkeakoulututkintoa sekä tieto- ja/tai kyberturvallisuuden opintoja. Tieto- ja kyberturvallisuusalan työkokemuksesi ja aihealueeseen liittyvän sääntelyn, standardien ja hyvien käytäntöjen perustason osaamisesi auttavat sinua onnistumaan tässä tehtävässä.

Kiinnostustamme lisää tietämyksesi valtionhallinnon tietoturvasääntelystä sekä motivaatio kehittyä ja syventyä liikennesektorin kyberturvallisuuden hallintaan. Lisäksi aktiivinen ja oma-aloitteellinen työote sekä hyvät neuvottelu-, vuorovaikutus- ja yhteistyötaidot parantavat mahdollisuuksiasi. On mahtavaa, jos sinulla on kykyä ymmärtää laajoja kokonaisuuksia ja toimia monitoimittajaympäristössä.

Tuntemuksesi tie-, vesi- tai rautatieliikenteestä ja näiden turvallisuudesta sekä käytännön osaamisesi ja kokemuksesi liikennesektorin tieto- ja kyberturvallisuudesta ovat sinulle eduksi ja saatat olla etsimämme tyyppi.

Tehtävän tiedot

Tehtävän kesto: Vakinainen

Työaika:   Virastotyöaika

Tehtävä alkaa:   1.10.2021tai sopimuksen mukaan.

Virka on viraston yhteinen.

Tehtävän hakemista koskevat tiedot

Hae viimeistään:   9.8.2021 16:00

ID:   31-123-2021

Sähköiset hakemukset:

Voit kuitenkin hakea tätä työpaikkaa myös toimittamalla hakemuksesi alla olevaan osoitteeseen. Sekä hakemuksessa että kirjekuoressa tulee mainita haettavan tehtävän ID. Hakemuksia ei palauteta.

Väylävirasto
PL 33 (Opastinsilta 12 A)
00521 Helsinki

Tässä vaiheessa toivomme hakemuksen liitteeksi vain CV:n. Muut mahdolliset liitteet pyydämme rekrytoinnin edetessä.

Palkkaukseen liittyvät tiedot

 Palkkaus määräytyy Väyläviraston palkkausjärjestelmän mukaisesti tehtävän vaativuuden ja henkilökohtaisen suoriutumisen perusteella.

Edut

Työsi tueksi tarjoamme sinulle kattavasti erilaisia etuja, kuten:
- joustava työaika
- etätyömahdollisuus
- Smartumin liikunta- ja kulttuurietu
- työmatkaetu
- työnantajan tukema lounas

Meillä on myös kattava työterveyshuolto ja panostamme laadukkaaseen esimiestyöhön. Hyvinvointisi on meille tärkeää.

Tehtävä

Ilmoitettujen työpaikkojen määrä:   1

Yhteystiedot

Lisätietoja tehtävästä

Tomi Kangas, soittoajat 13.7. klo 13-15, 15.7. klo 9-15 ja 9.8. klo 10-12Apulaisjohtaja029 534 3175tomi.kangas@vayla.fi

Työpaikan tiedot

Helsinki (Pasila)
Opastinsilta 12 A, PL 33
00521 Helsinki

tai

Lappeenranta
Brahenkatu 4
53100 Lappeenranta

tai

Oulu
Veteraanikatu 5
90130 Oulu

tai

Tampere
Yliopistonkatu 38
33100 Tampere

tai

Turku
Juhana Herttuan puistokatu 21, PL 351
20101 Turku

tai

Vaasa
Wollfintie 35
65200 Vaasa

Muut tehtävään liittyvät tiedot

Tehtävää täytettäessä tehdään mahdollisesti soveltuvuusarviointi.
Tehtävän täytössä voidaan noudattaa max. kuuden (6) kuukauden koeaikaa.
VÄYLÄ/5159/01.01.01/2021.

Lisätietoja: Kiinnostuitko? Tutustu työpaikkaan täältä.

Hae työpaikkaa

Lähetä ilmoitus kaverille

Lisätiedot