Kvantitatiivinen osaaja
OP

Alkuperäinen julkaisupäivä 15.2.2018

OPn liiketoiminnassa arvostusmallit ja tasearvostukset ovat keskeisiä. Lisäämme näiden luotettavuutta pureutumalla mallien ja markkinadatan laatuun entistä tarkemmin, ja siksi haemme OP Riskienhallinnan IPV-tiimiimme

Kvantitatiivista osaajaa

vahvistamaan tiimin kehitystyötä matemaattisten mallien, ohjelmistojen ja prosessien parissa.

IPV-tiimissä (Independent Price Verification) varmistamme, että OPn käyttämät markkinahinnat ja arvostukset ovat laadukkaita. Hankimme kansainvälisten pääomamarkkinoiden markkinadataa, ja mittaamme itse valitsemillamme menetelmillä, mitä epävarmuuksia markkinahinnoissa ja arvostusmalleissa esiintyy. Vastuullamme ovat merkittävimpien rahoitusvälineiden, kuten joukkolainojen, johdannaisten ja strukturoitujen tuotteiden arvostusvarmennus — vaikutamme työllämme suoraan OPn tulos- ja vakavaraisuuslaskentaan.

Olemme nyt laajentamassa tiimimme toimintaa, joten tämän uuden, osaamisesi mukaan muovautuvan roolin myötä saat oivallisia vaikutus- ja kehittämismahdollisuuksia.

Tehtävästä
 
Hoidat IPV-tiimimme asiantuntijoiden kanssa kädet savessa päivittäisiä prosessejamme ja osallistut OP Riskienhallinnan monipuolisiin hankkeisiin. Tyypillisen työpäiväsi aikana saatat kehittää matemaattisia malleja, ohjelmoida tiimin työkaluja, mallintaa tiimin dataa tai osallistua häiriönselvitykseen. Vastuullesi tulee tiimin markkinadata: hankinta, tietokannat, data-analyysi ja liiketoiminnallisten seurausten tulkinta. Tukenasi on asiantuntijakollegoidesi lisäksi laajan sidosryhmäverkoston eli liiketoimintojemme ja kumppaniemme osaaminen.

Osaajan tunnusmerkit
 
Sinulta löytyy tehtävään soveltuva ylempi korkeakoulututkinto tai tieteellinen jatkotutkinto; voit olla myös juuri valmistumassa. Olet etevä matematiikassa, hyvä ohjelmoimaan jollakin kielellä ja käytät tietokantoja sujuvasti. Välineitämme ovat mm. Python, R, SQL, Azure, AWS, SSIS, PowerBI ja Bloomberg.

Olet analyyttinen, tarkka ja kärsivällinen ongelmaratkaisija. Automatisoit mielelläsi työtehtäviä ja hoidat rutiinityötkin huolellisesti. Monimutkaisten kokonaisuuksien hahmottaminen, uuden oppiminen ja käytännön toimeen tarttuminen inspiroi sinua; teoreettisen pohdinnan lisäksi nautit tekemisen meiningistä ja konkreettisten tulosten aikaansaamisesta.

Aiempi kokemus rahoitusalalta, arvostusmalleista ja markkinadatan käsittelystä on etu, mutta ei välttämätöntä. Tärkeintä on kiinnostuksesi rahoitusalaa kohtaan ja halu oppia alan sääntelyä (mm. IPV, Prudent Valuation (AVA) ja IFRS).

Tarjoamme sinulle

Saat vaativan tehtävän kehityspainotteisessa tiimissä, jossa pääset tekemään DevOps-hengessä omia ratkaisuja pilvialustalle. Tulet tuntemaan kansainvälisten pääomamarkkinoiden liikkeet markkinadataa ja arvostuksia seuraamalla. Työpisteesi sijaitsee upeassa Vallilan pääkonttorissamme, jossa saat näkymän OP Ryhmän pankki-, vakuutus- ja varallisuudenhoidon liiketoimintoihin ja saat myös Suomen parhaiden asiantuntijoiden päivittäisen tuen. Tarjoamme ison talon edut, ja voit itse vaikuttaa tehtäväsi muotoutumiseen, merkittävyyteen ja kehitysmahdollisuuksiin.

Lisätietoja ja hakuohjeet

Jos sinulla on mielessä kysymyksiä tehtävästä tai meillä työskentelystä, Esa Junttila kertoo sinulle mielellään lisää: puh. 010 252 3825 tai esa.junttila(at)op.fi.
Hae tehtävään 5.3.2018 mennessä oheisen linkin kautta kertomalla meille motivaatiostasi ja osaamisestasi. Liitä mukaan hakemuskirje, CV, opintosuoritusotteesi ja muut lisätiedot.

Tehtävä on vakituinen, ja olisi hienoa, jos pystyisit aloittamaan työskentelyn kanssamme mahdollisimman pian! Tehtävään valittavalta henkilöltä tarkistetaan luottotiedot ja yritysyhteydet sekä teetetään perusmuotoinen turvallisuusselvitys, huumausainetesti ja terveyskysely.

Lisätiedot

  • Ilmoitusnumero: 1105008
  • Työsuhde: Vakituinen työsuhde
  • Työn tyyppi: Kokopäiväinen
  • Hakuosoite: www-osoite
  • Sijainti: Helsinki