(Poistunut julkaisusta)

Kvantitatiivinen analyytikko
OP

Alkuperäinen julkaisupäivä 26.11.2019

Visiomme on olla johtava ja vetovoimaisin finanssiryhmä Suomessa sekä asiakkaiden, henkilöstön että kumppaneiden näkökulmasta. Saavuttaaksemme tulevaisuuden tavoitetilamme, olemme aloittaneet OP Ryhmässä merkittävän muutosmatkan. Siirrymme OP Ryhmän keskusyhteisössä vaiheittain ketterään, itseohjautuvaan toimintatapaan, joka antaa vapautta ja vastuuta tiimeille, nopeuttaa päätöksentekoa ja ohjaa työskentelyä asiakkaiden tarpeiden mukaisesti. Vähennämme päätöksentekotasoja. Johtamisessa painottuu valmentaminen ja työn mahdollistaminen. 

 

Tavoittelemme muutoksella entistä parempaa työntekijäkokemusta, asiakaskokemusta sekä toiminnan tehokkuutta. 

 

Haemme joukkoomme OP Ryhmän riskienhallinnan Validoinnit-yksikköön kvantitatiivista analyytikkoa toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen.


KVANTITATIIVINEN ANALYYTIKKO, mallien validoinnit


Tässä tehtävässä vastaat

 

Validoinnit –yksikkö toteuttaa malliriskien hallintaa varmistamalla OP Ryhmän käyttämien arvostus-, riski- ja liiketoiminnan mallien toimivuutta. Tehtävässä vastaat mallien ja kvantitatiivisten menetelmien validoinneista. Validoinneissa tarkastelemme mallien matemaattista tai tilastollista perustaa, haastamme tehtyjä valintoja sekä arvioimme käytettyjä oletuksia ja ohjelmistototeutusta. Täydennämme arviota toimivuudesta laadullisilla tarkasteluilla mallin käytöstä ja mallin lopputulosten hyödyntämisestä. Tehtävässä käsitellään laajoja tietokanta-aineistoja ja ohjelmoidaan malleille rinnakkaistoteutuksia. 

 

Validointien lopputuloksia hyödynnetään mallien kehittämisessä. Teemme tiivistä yhteistyötä mallien omistajien kanssa niin riskienhallinnassa kuin liiketoiminnassakin.

Ketä etsimme?


Olet kiinnostunut finanssiliiketoiminnasta ja erityisesti alalla käytettävistä malleista. Olet suorittanut ylemmän korkeakoulututkinnon tai tieteellisen jatkotutkinnon, joka antaa sinulle hyvät edellytykset ymmärtää mallien vahvuuksia ja heikkouksia. Sinulla on käytännön tietoteknistä osaamista ja osaat ohjelmoida hyvin jollakin ohjelmointikielellä. Olet myös valmis opettelemaan uusia. Käyttämiämme kieliä ovat esimerkiksi SQL, Python, R ja SAS. 

 

Työskentelytapasi on tarkka ja analyyttinen. Sinulla on kykyä ja kärsivällisyyttä omaksua finanssiliiketoimintaan liittyvää sääntelyä ja sisäistä ohjeistusta.  Hahmotat myös laajoja kokonaisuuksia. 

 

Oleellista tehtävän hoidon kannalta on riittävä matemaattinen ja tietotekninen osaaminen, myönteinen suhtautuminen uusien asioiden oppimiseen sekä rohkeus tarttua toimeen. Aiempaa kokemusta finanssialalta emme edellytä. 

 

Mitä tarjoamme sinulle

 

Tarjoamme sinulle monipuolisia ja haastavia tehtäviä finanssiliiketoiminnan matemaattisten ja tilastollisten mallien parissa. Pääset kehittämään mallien validointeihin liittyviä menettelyjä ja kehittymään kvantitatiivisen riskienhallinnan ammattilaiseksi yhdessä asiantuntevien kollegoiden kanssa. Osaava ja mutkaton validointitiimimme, johon kuuluu tällä hetkellä yhdeksän henkeä, odottaa sinua yhdessä sparrailuun ja oppimaan uutta. Työskentelemme OP:n Vallilan uudistetussa korttelissa.

 

Lisätiedot ja hakuohjeet

 

Kiinnostuitko saman tien? Helena Tuhkanen kertoo sinulle mielellään lisää puhelimitse 040 722 6273 (varmimmin tavoitettavissa 28.11. klo 9-10 tai 2.12. klo 13-14) tai sähköpostitse helena.tuhkanen@op.fi .

 

Voit hakea tehtävään 9.12.2019 mennessä OP:n Urasivun kautta kertomalla meille, miksi juuri sinä olet etsimämme osaaja. Täytä hakujärjestelmään henkilötietosi ja liitä hakemukseen saatekirje, CV ja opintosuoritusote.

 

Tehtävään valittavalta henkilöltä tarkastetaan luottotiedot ja yritysyhteydet sekä teetetään huumausainetesti ja terveyskysely.

 
OP on Suomen johtava finanssiryhmä ja alan digitaalisen muutoksen suunnannäyttäjä. Olemme asiakkaidemme omistama, finanssialan suurin työnantaja Suomessa. Ryhmässämme työskentelee yli 12 000 alan ammattilaista, ja tuotamme sekä kehitämme pankki-, varallisuudenhoito-, vakuutus- ja terveydenhoitopalveluita yli neljälle miljoonalle asiakkaallemme.