(Poistunut julkaisusta)

Kustannustoimittaja
Opetushallitus

Alkuperäinen julkaisupäivä 8.2.2019

Organisaation esittely

Opetushallituksen tehtävänä on kehittää koulutusta, varhaiskasvatusta ja elinikäistä oppimista, hoitaa näihin liittyvät palvelu- ja hallintotehtävät sekä ennakoida osaamis- ja koulutustarpeita. Opetushallitus edistää yhteiskunnan kansainvälistymistä ja suomalaisen koulutuksen tunnettuutta ja yhteistyötä
ulkomailla. Uudistuva Opetushallitus pyrkii vastaamaan yhä vaikuttavammin toimintaympäristön muutoksiin niin, että jokainen voi kasvaa potentiaaliinsa ja oppiminen on intohimo. Luomme avoimuudella luottamusta, muotoilemme yhdessä ratkaisuja, uskallamme uudistua oppijan parhaaksi ja elämme kuten opetamme.

Tehtävän kuvaus

Opetushallitus kustantaa vähälevikkisiä oppimateriaaleja sekä suomeksi että ruotsiksi mm. kieliin ja katsomusaineisiin, ammatilliseen koulutukseen sekä erityisopetukseen. Oppimateriaalit tukevat tasa-arvoisten koulutusmahdollisuuksien toteutumista pienille kohderyhmille, kuten kielivähemmistöille ja maahanmuuttajille. Painetuista tai digitaalisista oppikirjoista, täydentävistä verkkomateriaaleista, sähköisistä opettajan oppaista ja äänitteistä sekä muista opetuksen tukimateriaaleista koostuvat kokonaisuudet tarjoavat käyttäjilleen sisällöllisesti ja pedagogisesti laadukasta oppimateriaalia. Tutustu tuotteisiimme osoitteessa oph.fi/verkkokauppa.

Kustannustoimittaja tukee ja ohjaa käsikirjoittajia, graafikoita ja kuvittajia tuotantoprosessissa ja koordinoi tekijäryhmien toimintaa yhdessä vastaavan tuottajan kanssa. Toimintakenttämme on laaja, joten työhön sisältyy useiden eri ammattialojen, oppiaineiden ja luokka-asteiden oppimateriaalien toimittamista. Kustannustoimittaja osallistuu oppimateriaalikokonaisuuksien kehittämiseen, suunnitteluun, toteuttamiseen ja markkinointiin. Päivittäiseen työhön kuuluu eri medioissa julkaistavien käsikirjoitusten toimittaminen ja tekstien editointi. Tarvittaessa kustannustoimittaja vastaa myös kuvatoimituksesta.

Hakijalta odotamme

Sinulla on ylempi korkeakoulututkinto ja haluat tehdä merkityksellistä työtä opetus- ja kustannusalan ainutlaatuisessa asiantuntijaorganisaatiossa. Sinulla on pedagogista pelisilmää ja olet motivoitunut ottamaan haltuun eri oppiaineisiin ja ammattialoihin liittyviä aihealueita. Vuorovaikutustaitosi ovat erinomaiset ja kykenet hyödyntämään taitavasti eri viestintäkanavia. Olet idearikas ja osaat antaa rakentavasti ja innostavasti palautetta. Pystyt myös jakamaan työpanoksesi useiden yhtäaikaisten ja aikataulupaineisten tuotantojemme kesken.

Olet tekstien ammattilainen. Hallitset kokonaisuudet, osaat jäsentää sisältöjä ja tiivistää tietoa. Sinulla on taito esittää vaikeasti omaksuttavia asiasisältöjä yksinkertaisesti. Yhteistyö graafisen alan ja painoalan kanssa on sinulle tuttua ja pystyt koordinoimaan myös materiaalien visuaalista toteutusta. Hahmotat eri mediamuotojen vahvuudet ja osaat luovasti hyödyntää erilaisten digitaalisten ympäristöjen tarjoamia mahdollisuuksia. Osaat huomioida työssäsi myös esimerkiksi selkokielisyyteen, oppijoiden vaihteleviin kulttuuritaustoihin ja kuvanlukutaitoon liittyvät tekijät.

Työssä tarvittava kielitaito

Tehtävässä onnistuminen edellyttää erinomaista suomen kielen taitoa ja vähintään tyydyttävää ruotsin kielen taitoa. Englannin kielen taito luetaan eduksi.

Tehtävän tiedot

Tehtävän kesto: Määräaikainen
Työaika: Virastotyöaika
Tehtävä alkaa: 15.3.2019 tai sopimuksen mukaan.
Määräaikainen, päättyy: 28.2.2020
Sijaisuus
Virka on viraston yhteinen.

Tehtävän hakemista koskevat tiedot

Hae viimeistään: 20.2.2019 16:15
ID: 29-41-2019

Sähköiset hakemukset:

  • Hae tehtävää sähköisesti tämän linkin kautta.

Voit kuitenkin hakea tätä työpaikkaa myös toimittamalla hakemuksesi alla olevaan osoitteeseen. Sekä hakemuksessa että kirjekuoressa tulee mainita haettavan tehtävän ID. Hakemuksia ei palauteta.

Opetushallituksen kirjaamo
PL 380
00531 Helsinki

Palkkaukseen liittyvät tiedot

Palkkaus määräytyy aiemmin hankitun osaamisen ja kokemuksen mukaan välille 3400-3600 e/kk.

Tehtävä

Ilmoitettujen työpaikkojen määrä: 1

Yhteystiedot

Lisätietoja tehtävästä

Paula Merikko opetusneuvos, yksikön päällikkö
029 533 1783
paula.merikko@oph.fi

Muut tehtävään liittyvät tiedot

Lisätietoja: Opetushallitus

Koeaika on 5 kuukautta.