(Poistunut julkaisusta)

Kriisityöntekijä
Vantaan kaupunki

Alkuperäinen julkaisupäivä 4.10.2018

Haemme kriisityöntekijää Vantaan sosiaali- ja kriisipäivystykseen vakinaiseen virkaan. Työ on kolmivuorotyötä.

Vantaan sosiaali- ja kriisipäivystyksen tehtävänä on sosiaalipäivystyksen, akuutin kriisityön sekä traumaattisten tilanteiden ja suuronnettomuuksien jälkeisen psykososiaalisen tuen ja palvelujen järjestäminen vantaalaisille ja Vantaalla oleskeleville henkilöille. Näiden lisäksi sosiaali- ja terveysministeriö on nimennyt yksikön terveydenhuoltolain 38 § mukaiseksi valtakunnalliseksi toimijaksi psykososiaalisen tuen osalta. Yksikkö palvelee asiakkaita ja yhteistyötahoja ympäri vuorokauden.

Yksikössämme on tällä hetkellä 26 työntekijää: sosiaalityöntekijöitä, kriisityöntekijöitä, poliisin sosiaalityöntekijä, johtava sosiaalityöntekijä, johtava kriisityöntekijä, valtakunnallisen valmiuden koordinaattori, toimistosihteeri sekä esimiehenä toimiva päällikkö. Yksikkömme sijaitsee Tikkurilassa hyvien kulkuyhteyksien varrella.

Kriisityöntekijän työparina toimii sosiaalityöntekijä. Asiakastyötä tehdään asiakkaiden kotona, sosiaali - ja kriisipäivystyksen toimistolla sekä puhelimitse. Kriisityöntekijä on kriisityön asiantuntija ja vastaa kriisityön prosessista traumaattisissa kriiseissä kuten onnettomuudet, läheisen äkillinen kuolema tai perhe- ja lähisuhdeväkivalta. Kriisityöntekijä tekee myös sosiaalipäivystystyötä. Työnantaja järjestää ryhmätyönohjausta sekä mahdollisuuden yksilötyönohjaukseen.

Keskeistä sosiaali- ja kriisipäivystystyössä on välittömän avuntarpeen arviointi ja tarvittavan avun järjestäminen asiakkaalle. Pelastustoimi, poliisi ja ensihoito sekä hätäkeskus ovat keskeisiä yhteistyökumppaneitamme. Teemme myös tiivistä yhteistyötä kunnan muiden palvelujen kanssa. 

Työn menestyksellinen hoitaminen edellyttää kriisityön koulutusta, ajankohtaisen kriisityön tutkimuksen tuntemusta sekä kokemusta kriisityöstä. Odotamme hakijalta empaattista ja aktiivista työotetta, hyviä vuorovaikutus- ja ryhmätyötaitoja sekä hyvää paineensietokykyä ja joustavuutta. 

Koeaika on 6 kuukautta.

Työhaastattelut pidetään 29.10.2018

Kelpoisuusehto:  Laki 817/2015 8 § tai laki 559/1994 5 § mukainen laillistus.

Lasten (alle 18 vuotta) kanssa työskentelevien tulee ennen tehtävän vastaanottamista esittää lainmukainen ote rikosrekisteristä.

Tehtävässä edellytetään tartuntatautilain 48§:n mukaista rokotussuojaa

Lisäksi edellytämme:  

  • B-ajokorttia
  • hyvää suomen kielen kirjallista ja suullista taitoa
  • kykyä asioida asiakastyössä englanniksi

Luemme eduksi: Muun kielitaidon, erityisesti ruotsin kielen.

Työsuhteen tietoja:
Sopimusala: Yleinen kunnallinen virka- ja työehtosopimus
Työaika: Jaksotyö

Vantaan kaupunki on savuton työpaikka.

Haethan paikkaa vain sähköisesti (www.tyonhaku.vantaa.fi).