(Poistunut julkaisusta)

Kriisityöntekijä, sosiaali- ja kriisipäivystys
Vantaan kaupunki

Alkuperäinen julkaisupäivä 11.3.2019

Vantaan kaupunki, sosiaali- ja terveydenhuollon toimiala, perhepalvelut
Sosiaali- ja kriisipäivystys

Vernissakatu 8 A, 6. krs., 01300 Vantaa

Työsuhteen kesto: Vakituinen 22.04.2019 tai sopimuksen mukaan - 


Haemme kriisityöntekijää Vantaan sosiaali- ja kriisipäivystykseen vakinaiseen virkaan. Työ on kolmivuorotyötä.

Vantaan sosiaali- ja kriisipäivystyksen tehtävänä on sosiaalipäivystyksen, akuutin kriisityön sekä traumaattisten tilanteiden ja suuronnettomuuksien jälkeisen psykososiaalisen tuen ja palvelujen järjestäminen vantaalaisille ja Vantaalla oleskeleville henkilöille. Näiden tehtäväkokonaisuuksien lisäksi sosiaali- ja terveysministeriö on nimennyt yksikön terveydenhuoltolain 38 §:n mukaiseksi valtakunnalliseksi toimijaksi psykososiaalisen tuen osalta. Yksikkö palvelee asiakkaita ja yhteistyötahoja ympärivuorokautisesti. Sosiaali- ja kriisipäivystys kuuluu hallinnollisesti psykososiaalisten palvelujen tulosyksikköön.

Toimistomme sijaitsee Tikkurilassa, juna-aseman välittömässä läheisyydessä. Yksikössämme on tällä hetkellä 24 työntekijää: sosiaalityöntekijöitä, kriisityöntekijöitä, poliisin sosiaalityöntekijä, johtava sosiaalityöntekijä, johtava kriisityöntekijä, valtakunnallisen valmiuden koordinaattori, toimistosihteeri sekä esimiehenä toimiva päällikkö. Työyhteisömme on huumorintajuinen, osaava ja kehittämismyönteinen.

Vantaan malli on olla rohkea ja aktiivinen. Arvoina ovat myös avoimuus, vastuullisuus ja yhteisöllisyys. Työ on monipuolista, mielenkiintoista ja alati kehittyvää. Kriisityöntekijä on kriisityön asiantuntija ja vastaa kriisityön prosessista traumaattisissa kriiseissä kuten onnettomuudet, läheisen äkillinen kuolema tai perhe- ja lähisuhdeväkivalta. Kriisityöntekijä tekee myös sosiaalipäivystystyötä ja kriisityöntekijän työparina toimii useimmiten sosiaalityöntekijä. Asiakastyötä tehdään asiakkaiden kotona, sosiaali - ja kriisipäivystyksen toimistolla sekä puhelimitse.

Keskeistä sosiaali- ja kriisipäivystystyössä on välittömän avuntarpeen arviointi ja tarvittavan avun järjestäminen asiakkaalle. Poliisi, pelastustoimi ja ensihoito sekä hätäkeskus ovat keskeisiä yhteistyökumppaneitamme. Teemme myös tiivistä yhteistyötä kunnan muiden palvelujen kanssa.

Työnantaja tarjoaa hyvän perehdytyksen, kehittämismyönteisen ympäristön, lähiesimiehen ja johtavan kriisityöntekijän vahvan tuen, sekä koulutusta sopimuksen mukaan. Työnantaja järjestää myös ryhmätyönohjausta sekä mahdollisuuden yksilötyönohjaukseen.

Työn menestyksellinen hoitaminen edellyttää kriisityön koulutusta, ajankohtaisen kriisityön tutkimuksen tuntemusta sekä kokemusta kriisityöstä. Odotamme hakijalta empaattista ja aktiivista työotetta, hyviä vuorovaikutus- ja ryhmätyötaitoja sekä hyvää paineensietokykyä ja joustavuutta.

Työsuhteen tietoja

Kelpoisuusvaatimus: Laki 817/2015 8 § tai laki 559/1994 5 § mukainen laillistus.


Kelpoisuusvaatimuksen lisäksi edellytämme: 

- B-ajokorttia

- hyvää suomen kielen kirjallista ja suullista taitoa

- kykyä asioida asiakastyössä englanniksi

Luemme eduksi: 

- Muun kielitaidon, erityisesti ruotsin kielen.


Palvelussuhteen ehdot määräytyvät Kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen (KVTES) mukaisesti

Edellytettävät luvat: valitun henkilön tulee esittää voimassa oleva rikosrekisteriote, tehtävässä edellytetään tartuntatautilain 48§:n mukaista rokotussuojaa, ennen valintaa on esitettävä hyväksyttävä työterveyshuollon todistus terveydentilasta

Työpaikkojen lukumäärä: 1

Koeaika: Tehtävässä noudatetaan 6 kuukauden koeaikaa
Kokoaika-/osa-aikatyö: Kokoaikainen
Palvelusuhteen muoto: Virka

Työaika: 38 h 45 min/viikko 3-vuorotyö


Yhteystiedot:
Sosiaali- ja kriisipäivystyksen päällikkö

Voutilainen, Reetta
040-5696090

reetta.voutilainen@vantaa.fi

Tavoitettavissa ma-pe, 8-16


Vantaa on vastuullinen työnantaja. Tuemme työntekijöidemme hyvinvointia ja osaamista sekä työyhteisöjen hyvää ilmapiiriä. Kehitämme jatkuvasti esimiestyötämme.
Lähetä hakemuksesi rekrytointijärjestelmämme kautta.