(Poistunut julkaisusta)

Kouluttaudu robottien heimopäälliköksi
Opteam

Alkuperäinen julkaisupäivä 18.6.2018

Miltä kuulostaisi uusi ura huippumodernissa autotehtaassa robottien heimopäällikkönä? Nyt avautuu ainutlaatuinen mahdollisuus kouluttautua 70 päivän aikana täysin uuteen ja uniikkiin ammattiin robottiprosessinhoitajaksi Uudenkaupungin autotehtaalle. Kun koulutus on maalissa hyväksytysti, voit työllistyä Uudenkaupungin autotehtaalle vakituiseen työsuhteeseen robottien heimopäälliköksi.

Uudenkaupungin autotehdas on Valmet Automotiven valtakunnallinen hanke. Autotehtaan sankareina työskentelee jo yli 4000 henkilöä, jotka valmistavat Mercedes-Benzin loistoautoja. Autotehtaalla on loistava yhteishenki ja henkilöstöön kuuluu eri-ikäisiä ja erilaisia ihmisiä, joita yhdistää motivaatio tehdä suomalaisia laatutuotteita vientiin.

Robotiikka on autotehtaan toiminnan ytimessä – robotit hoitavat monet autonrakennuksen vaiheista ja niiden toimintavarmuus on liiketoiminnan elinehto. Rekrykoulutuksemme kautta voit nyt päästä kiinnostavaan työtehtävään: robottien heimopäällikkönä, toiselta titteliltäsi robottiprosessinhoitajana, seuraat robottien toimintaa, puutut tehokkaasti virheisiin ja pyrit jatkuvasti kehittämään prosessia entistä luotettavammaksi.

Robottien heimopäällikön työtehtäviin kuuluu:

 • Tuotantoprosessin kokonaisvaltainen valvonta
 • Robottien häiriöiden poisto, kuittaus sekä ennaltaehkäisy
 • Robottien mahdollinen uudelleenohjelmointi, paikkatietojen korjaus sekä laaduntarkistus

Toivomme, että työskentelet mielelläsi tiimissä, jaat havaintosi kollegoidesi kanssa ja etsit yhteistyössä aina parempia tapoja työskentelyyn – tätä varten sinulla tulisi olla hyvät kommunikointitaidot. Työ on liikkuvaa ja kävelyä kertyy päivän aikana jopa yli 10 km. Näin ollen hyvä fyysinen kunto on ehdottomasti etu.

Hakeaksesi ohjelmaan sinun EI tarvitse olla robotiikkaosaaja, sen me opetamme sinulle. Tärkeintä on motivaatiosi oppia uutta ja sitoutua uuteen työhön ja elämään Uudessakaupungissa.

Rekrytointikoulutus on tarkoitettu työttömille tai työttömyysuhan alla oleville tai ammatinvaihtoa harkitseville ihmisille, ikään tai sukupuoleen katsomatta. Rekrytointikoulutus toteutetaan yhteistyössä Valmet Automotiven, Opteamin, SEDU:n ja TE-toimistojen kanssa.

Koulutamme uuteen ammattiin jo tänä kesänä

Koulutuksen kesto on 70 päivää ja koulutus toteutetaan lähiopetuksena sekä työssäoppimisella. Lähiopetus tapahtuu Lapualla kesällä 2018 ja avustamme valittuja henkilöitä asuntojärjestelyissä koulutuksen ajaksi.

Työssäoppiminen suoritetaan Uudenkaupungin autotehtaalla ja hyväksytysti koulutuksen suorittaneet työllistyvät vakituisiin työsuhteisiin Valmet Automotiven tehtaalle Opteam henkilöstöpalveluyrityksen kautta.

Robottiprosessinhoitajan koulutusohjelmia järjestetään yhteensä neljä 2018 vuoden aikana Jokaiseen koulutusohjelmaan pääsee mukaan noin 12 henkilöä. Mukaan kannattaa hakea heti, sillä koulutukset voivat täyttyä nopeastikin. Kerro meille avoimesti aikataulustasi.

Koulutuksen sisältö:

 • Robotiikan perusteet
 • ABB robottien ohjelmointi
 • Robotiikan oheislaitteet
 • Työtehtävien vaatimusten läpikäynti
 • Häiriötilanteiden vaikutus tuotantoon
 • Työssäoppiminen Uudenkaupungin autotehtaalla

Sinua kouluttavat alan ammattilaiset ja saat työssäoppimisen aikana tueksesi muut Autotehtaan sankarit, tulevat työkaverisi, joista moni on muuttanut työn perässä Uuteenkaupunkiin. Muutto on varmasti vaivan väärti: sen lisäksi että koulutuksen tavoitteena on tuoda sinulle vakituinen työ autotehtaalla, robotiikkaan perehtyminen tässä urasi vaiheessa voi tuoda yllättäviä etuja myöhemmin tulevaisuudessa.

Kuinka pääsen mukaan koulutusohjelmaan?

Haku on avoinna sunnuntaihin 15.7.2018 saakka. Rekrytointia hoidetaan jo hakuaikana ja valinnat pyritään tekemään jo kesäkuun-heinäkuun 2018 aikana. Tämän jälkeen koulutus alkaa Lapualla 13.8. ja työssäoppiminen Uudessakaupungissa lokakuun 2018.

Koulutuksen haku on kaksivaiheinen. Täytäthän hakemukset molempiin järjestelmiin:

 • Täytä TE-toimiston koulutushakemus sähköisesti osoitteessa: https://koulutukset.te-palvelut.fi/kt/678959 tai lähimmässä TE-toimistossasi.
 • Täytä hakemuksesi OPTEAMin järjestelmään oheisen "hae"-painikkeen kautta.

Voit hakea ohjelmaan, mikäli olet työttömänä työnhakijana, irtisanomisuhan alaisena, määräaikaisessa työsuhteessa joka on päättymässä tai koulutustasi vastaamattomissa tehtävissä. RekryKoulutus on työhallinnon rahoittamaa koulutusta. Koulutuksen ajalta voit saada sitä ansiopäivärahaa, peruspäivärahaa ja työmarkkinatukea, johon olet työttömänä oikeutettu sekä kulukorvausta.

Lapuan kaupungilla on monipuolinen tarjonta vuokra-asunnoista, löytyy esim. edullisia kalustettuja opiskelija-asuntoja aivan oppilaitoksen läheisyydestä. Lisätietoja asunnoista saat www.kotiasunnot.fi tai gsm 044 4384 088.

Lisätietoja hakemisesta ja taloudellisista tuista antaa Työlinjan Koulutusneuvonta puh. 0295 020 702 tai koulutusneuvonta@te-toimisto.fi

Lisätietoa työtehtävästä tai tästä koulutuksesta sinulle antaa Opteamin henkilöstökonsultti Martti Lamminmäki p. 040 679 7517 martti.lamminmaki@opteam.fi sekä asiakkuuspäällikkö Pirjo Paasikivi p. 045 259 9166 pirjo.paasikivi@opteam.fi