(Poistunut julkaisusta)

Kouluttaudu kunnossapidon osaajaksi!
Valmet Automotive

Alkuperäinen julkaisupäivä 11.2.2019

Nyt avautuu ainutlaatuinen mahdollisuus kouluttautua 70 päivän aikana uuteen ammattiin kunnossapidon asentajaksi tai automaatioasentajaksi Valmet Automotiven Uudenkaupungin autotehtaalle. Kun koulutus on maalissa, voit työllistyä autotehtaalle vakituiseen työsuhteeseen kunnossapidon arvostettuun tiimiin.

KEITÄ ETSIMME?

Huippumodernissa autotehtaassa täytyy tuotantolaitteiston toimia kuin rasvattu, siksi tehtaassa on hyvin tärkeää löytyä osaavia kunnossapidon ammattilaisia pitämään erilaisista laitteistoista huolta. Valmet Automotiven kunnossapito eli Maintenance & Facilities huolehtii Suomen suurimman tehtaan prosessien ja kiinteistöjen ylläpidosta.

Rekrykoulutuksemme kautta sinulla on mahdollisuus päästä osaksi kunnossapidon tiimiä. Koulutuksessa on kaksi polkua, mekaaninen kunnossapidon asentaja sekä sähköpuolen automaatioasentaja. Molemmissa pesteissä pääset työskentelemään monipuolisesti erilaisten työtehtävien parissa. Työtä tehdään kolmessavuorossa Autotehtaalla ja töitä tehdään myös viikonloppuisin.

Mekaaninen kunnossapidon asentaja

Mekaaninen kunnossapidon asentaja vastaa monipuolisesti autotehtaan tuotanto- ja muiden laitteistojen mekaanisista kunnossapitotöistä.

Tehtävässä huolehdit laitteiden käynnissäpidosta yhteistyössä tuotantohenkilöstön kanssa. Seuraat laitteiden toimintaa, tarkastat niiden kunnon sekä teet tarvittavat huolto- ja korjaustoimenpiteet suunnitelmien mukaisesti.

Tehtävässä pärjää, kun sinulla on:

 • Kiinnostusta tekniikan alaa kohtaan
 • Tekniikan alan osaamista työn, koulun tai harrastusten kautta
 • Kyky hahmottaa ja ratkaista ongelmat ripeästi
 • Yleisimpien toimisto-ohjelmien, kuten MS Officen hallinta
 • Suomen kielen ja käytännön englannin kielen hallinta

Automaatioasentaja

Automaatioasentaja huolehtii monipuolisesti tehtaan prosessien ja laitteistojen ylläpidosta. Tehtaan pitkälle automatisoidut tuotantolinjat tarjoavat kunnossapitäjille mielenkiintoisia ja haastavia tehtäviä. Automaatioasentajan tehtävässä vastaat sähkö- ja automaatiolaitteiden vianhaku-, korjaus- ja ennakkohuoltotehtävistä, huolehdit laitteiden käynnissäpidosta ja tarkastat laitteiden kunnon. Lisäksi teet tarvittavat huolto- ja korjaustoimenpiteet.

Tehtävässä pärjää, kun sinulla on:

 • Vähintään sähköalan perustutkinto
 • Kiinnostus oman osaamisen kehittämiseen, vaihteleviin työtehtäviin ja itsenäiseen työskentelyyn
 • Aktiivinen työskentelyote, halu toimia tiimin jäsenenä sekä haasteita pelkäämätön asenne
 • Yleisimpien toimisto-ohjelmien, kuten MS Officen hallinta
 • Suomen kielen ja käytännön englannin kielen hallinta

Hakeaksesi ohjelmaan sinun EI tarvitse olla valmis huippuosaaja, sen me opetamme sinulle. Automaatioasentajan koulutukseen on kuitenkin vaatimuksena vähintään sähköalan perustutkinto. Tärkeintä on motivaatiosi oppia uutta ja sitoutua uuteen työhön Uudessakaupungissa. Rekrytointikoulutus on tarkoitettu työttömille tai työttömyysuhan alla oleville tai ammatinvaihtoa harkitseville ihmisille, ikään tai sukupuoleen katsomatta. Rekrytointikoulutus toteutetaan yhteistyössä Valmet Automotiven, Baronan, SEDUn ja TE-toimistojen kanssa.

MITÄ KOULUTUS PITÄÄ SISÄLLÄÄN?

70 päivän koulutusohjelma koostuu noin 50 päivän lähiopetusjaksosta ja 20 päivän työssäopimisjaksosta. Koulutus on suunniteltu yhdessä Valmet Automotiven kanssa, jolloin se tarjoaa erinomaiset valmiudet oppia kunnossapidon tehtäviin autotehtaalla.

Lähiopetusjakso järjestetään Seinäjoella ja työssäoppimisjakso toteutetaan Uudenkaupungin autotehtaalla. Barona on auttamassa asumisen ja muiden käytännön asioiden järjestelyssä.

Mekaanisen kunnossapidon asentajan koulutus pitää sisällään:

 • Dokumenttien ja kaavioiden ymmärtäminen mekaanisen kunnossapidon näkökulmasta
 • Mekaanisen asennuksen tehtävät
 • Robotiikan perusteet
 • Vaadittavat työturvallisuus sertifikaatit
 • Työssäoppiminen

Automaatioasentajan koulutus pitää sisällään:

 • Dokumenttien ja kaavioiden ymmärtäminen sähköalan kunnossapidon näkökulmasta
 • Sähkötekniikan perusteet
 • Sähköturvallisuustutkintoon valmentaminen
 • Robotiikan perusteet
 • Vaadittavat työturvallisuus sertifikaatit
 • Työssäoppiminen

MIKSI HAKISIN MUKAAN?

Koulutusohjelma tarjoaa mahdollisuuden hyvin mielenkiintoiseen ja vakituiseen kunnossapidon tehtävään robotiikan huipulta. Lisäksi se on loistava mahdollisuus kouluttautua pienellä vaivalla uuteen ja mielenkiintoiseen ammattiin. Työllistyttyäsi pääset kokemaan ja näkemään kotimaisen huipputehtaan loistoautojen parissa.

Tämä koulutusohjelma on myös erinomainen mahdollisuus päästä osaksi autotehtaan sankareiden innostavaa työyhteisöä kunnossapidon klaanilaisena! Autotehtaan sankareina työskentelee tuhansia hyvällä asenteella varustettuja reippaita ihmisiä. Valmet Automotive on aidosti kiinnostunut henkilöstönsä hyvinvoinnista sekä hyvästä työilmapiiristä. Autotehdas tarjoaa työntekijöille erinomaisen työyhteisön.

KUINKA PÄÄSEN KOULUTUSOHJELMAAN?

Kunnossapidon koulutusohjelmiin haemme yhteensä 12 henkilöä. Koulutusohjelmat alkavat maaliskuun lopulla ja haku on avoinna 18.3 saakka. Rekrytointi aloitetaan jo hakuaikana ja valinnat pyritään tekemään 29.3 mennessä. Tämän jälkeen koulutus alkaa Seinäjoella 8.4.2019 ja työssäoppiminen Uudessakaupungissa huhti-toukokuussa.

Koulutuksen haku on kaksivaiheinen. Täytäthän hakemukset alla olevassa järjestyksessä:

 • Täytä TE-toimiston koulutushakemus sähköisesti osoitteessa: https://koulutukset.te-palvelut.fi/kt/684669?locations=Sein%C3%A4joki&&announced=0&sort=1 (Tämä on koulutuksen varsinainen hakemus, jonka perusteella tehdään hakijavalinnat)
 • Täytä myös hakemuksesi Baronan järjestelmään oheisen "Hae koulutukseen"-painikkeen kautta, jotta pääsemme hakuprosessissa jouhevasti liikkeelle.

HUOM! Seinäjoella on monipuolisia asumismahdollisuuksia koulutuksen teoriaopintojen ajaksi ja lisätietoa näistä saat haastatteluvaiheessa.