Kouluttaudu ja työllisty kattoasentajaksi
Barona Rakennus Oy

Hae työpaikkaa
Alkuperäinen julkaisupäivä 14.1.2022

Uusi ammatti bitumikattoasentajana?

Barona Rakennus Oy ja TTS Työtehoseura kouluttavat yhdessä ELY-keskuksen ja TE-palveluiden kanssa 20 uutta kattoasentajaa bitumieristämiseen. RekryKoulutus on ainutlaatuinen koulutuskokonaisuus ja perehdytys uuteen ammattiin. Emme hae valmiita osaajia, vaan haluamme kouluttaa sinut alan ammattilaiseksi.

Kattoasentajien koulutus alkaa 21.2. ja päättyy 7.6.2022. Koulutuksen kesto on yhteensä 75 koulutuspäivää. RekryKoulutuksen tavoitteena on pitkä työsuhde koulutuksen jälkeen. Koulutus on osallistujille maksuton.

Kuusi syytä hakea koulutukseen:

 • Ainutlaatuinen koulutuskokonaisuus ja perehdytys uuteen ammattiin
 • 75 päivässä kouluttautuminen kattoasentajaksi: 25 bitumieristämistä käsittelevää lähiopetuspäivää sekä työssäoppiminen
 • Tavoitteena pitkäaikainen ja vakituinen työpaikka
 • Kolme uutta korttia: työturvallisuuskortti, tulityökortti sekä ensiapukortti
 • Sinun ei tarvitse olla valmis ammattilainen, vaan haluamme kouluttaa sinut alan ammattilaiseksi
 • Koulutusohjelma on maksuton

Bitumikattoasentajan työ

Bitumieristämisellä tarkoitetaan kattojen ja muiden rakenteiden vedeneristämistä. Työtehtäviä ja -kohteita on erilaisia asuin- ja toimitilarakentamisesta infrarakentamisen eristystöihin. Työtä tehdään työparin kanssa ja työmaat vaihtelevat muutaman tunnin töistä kuukausien projekteihin. Työ bitumieristäjänä on monipuolista ja vaihtelevaa.

Kattoasentajana käsillä tekeminen on keskiössä. Työ on fyysistä ja tarkkuutta vaativaa. Huimapää ei tarvitse olla, vaikka korkealla töitä tehdäänkin. Suuri osa työkohteista on tasakattoja ja työturvallisuus on keskiössä. Bitumikattojen tekijät ovat arvostettuja alan ammattilaisia. Koulutuksen lähtökohtana on, että kokemattomana ei tarvitse katolle lähteä! Palkkaus on vedeneristysalan työehtosopimuksen mukainen.

Koulutuksen sisältö

Koulutusaikana pääset oppimaan käytännön työtehtäviä ammattilaisten johdolla. RekryKoulutus rakentuu bitumieristystä käsittelevistä lähiopetuspäivistä sekä ohjatusta työharjoittelujaksosta. Koulutuspäivien aikana suoritetaan muun muassa työturvallisuuskortti, tulityökortti sekä ensiapukortti. Lisäksi koulutuksessa käydään läpi vesikattotyöhön liittyviä tekniikoita, teorioita, määräyksiä ja ohjeita sekä korkealla työskentelyä, vedeneristystyötä, valjas- ja telinetyöskentelyä, sääsuojausta sekä työmaalogistiikkaa.

RekryKoulutus toteutetaan suomen kielellä ja koulutuksen lähiopetuspäivät järjestetään TTS:n tiloissa Vantaalla. Koulutusohjelman lopussa on 50 päivän työharjoittelujakso työkohteissa kokeneemman tekijän ohjauksessa. RekryKoulutuksen tavoitteena on, että sen hyväksyttävästi suorittaneet osallistujat työllistyvät yhteistyöyritykseen koulutuksen päätyttyä.

Kenelle koulutus sopii?

 • Tämä työvoimakoulutus on kohdennettu ensisijaisesti työttömyysuhan alaisille henkilöille ja työttömille TE-toimiston asiakkaille ja työllisyyden kuntakokeiluiden työnhakija-asiakkaille.
 • Osallistuminen ei edellytä aiempaa kokemusta tai koulutusta alalta.
 • Koulutusaikana pääset oppimaan käytännön työtehtävissä ammattilaisten johdolla.

Hakeminen

Hae koulutukseen 4.2.2021 mennessä.

Haku on kaksivaiheinen. Jotta pääset mukaan hakuprosessiin, sinun tulee täyttää molemmat hakemukset huolellisesti:

Koulutuksen valintahaastattelut ovat 10.2.2022, jonne kutsutaan henkilökohtaisesti. Perustelethan hakemuksesi huolella.

Koulutukseen voivat hakeutua henkilöt, jotka soveltuvat fyysiseen, ulkona ja korkealla tehtävään työhön. Koulutus ja työ edellyttää kohtuullista suomen kielen taitoa, tasolla B1.1. Eduksi luetaan B-ajokortti. Työantaja on mukana haastatteluissa ja arvioi henkilön soveltuvuuden tehtävään työn vaatimien muiden kriteereiden pohjalta.

Koulutuksen ja työpaikan sijainti

Koulutuksessa on mukana asiakasyrityksiämme Uudeltamaalta ja Päijät-Hämeestä, mm. Katman ja Tampereen Katehuolto. Ilmoita hakuvaiheessa, millä alueella haluaisit työskennellä.

Koulutuksen lähiopetus järjestetään TTS Työtehoseuran tiloissa Vantaalla. Barona voi tarvittaessa avustaa majoituksen järjestämisessä. Koulutukseen liittyvä työssäoppimisjakso järjestetään asiakasyritystemme työmailla.

Koulutuksen jälkeisenä työpaikkana on ensisijaisesti asiakasyritystemme työmaat Barona Rakennuksen työntekijänä.

Lisätietoja koulutuksesta

TTS Työtehoseura:

Mia Tokkari, puh 044 7143 722, mia.tokkari@tts.fi

Jari Suuronen, puh 044 481 1112, jari.suuronen@tts.fi

Barona: Jari Maskonen, puh 050 572 4667, jari.maskonen@barona.fi

Koulutukseen hakeutuminen TE-toimistossa ja koulutuksen aikaiset taloudelliset etuudet:

TE-toimiston valtakunnallinen koulutusneuvonta ma-pe klo 9.00–16.15, puh. 0295 020 702 tai www.facebook.com/koulutusneuvonta

Hae työpaikkaa

Lähetä ilmoitus kaverille

Lisätiedot

 • Ilmoitusnumero: 1552479
 • Tehtäväalue: Rakennusala
 • Työsuhde: Määräaikainen työsuhde
 • Työn tyyppi: Kokopäiväinen
 • Hakuaika päättyy: 4.2.2022
 • Hakuosoite: www-osoite
 • Yhteyshenkilö: (jari.maskonen (a) barona.fi)
 • Puhelin: 0505724667
 • Sijainti: Helsinki, Lahti, Vantaa, Espoo