(Poistunut julkaisusta)

Kouluttaudu datan ja analytiikan osaajaksi ja aloita ura IT-alalla
Academic Work

Alkuperäinen julkaisupäivä 15.3.2019

Oletko utelias ongelmanratkaisija? Teetkö päätökset mieluiten faktojen ja numeroiden pohjalta? Jos lisäksi nautit loogista ajattelua vaativista tehtävistä, Academyn 12 viikon intensiivikoulutus ja ura IT-konsulttina datan ja analytiikan parissa voi olla sinun polkusi.

Datan ja analytiikan ammattilaiset ovat kuin vakavasti otettavia ennustajia ja siksi korvaamattoman arvokkaita. He pystyvät tietoa analysoimalla selittämään, miten ja miksi asiat tapahtuvat ja auttaa organisaatioita reagoimaan niihin viisaammin tulevaisuudessa – oli kyseessä sitten liiketoiminnan kasvattaminen, terveydenhuollon kehittäminen tai liikenneonnettomuuksien ehkäiseminen. Lue, miten data-analytiikka pyörittää maailmaa ja miksi osaajia tarvitaan!

Tulevana kesänä sinä voit aiemmasta taustastasi riippumatta kouluttautua Academyn maksuttomalla 12 viikon intensiivikoulutuksella datan ja analytiikan osaajaksi ja saada vakituisen työpaikan IT-konsulttina heti valmistumisen jälkeen - kunhan vain läpäiset haastavat hakutestimme ja vakuutat meidät motivaatiollasi!

Academy on kiihdytyskaistasi uudelle uralle

Academyn 12 viikon intensiivikoulutus mahdollistaa poikkeuksellisen tehokkaan tien uudelle uralle. Nopea oppiminen on mahdollista kiihdytetyn oppimisen ansiosta. Kiihdytetty oppiminen perustuu ennen kaikkea itse tekemällä oppimiseen, yksin ja ryhmässä. Kolmen kuukauden pituisilla kursseillamme käytännön harjoitteluun käytetään keskimäärin 500 tuntia.

Haastava koulutus ja vakituisen työpaikan saaminen sen jälkeen edellyttää analytiikkaosaajaksi aikovalta paitsi kivenkovaa motivaatiota ja halua oppia, myös oikeanlaisia oppimisvalmiuksia. Siksi hakuprosessi alkaa oppimisvalmiuksia mittaavilla testeillä, joiden läpäiseminen on täysi-ikäisyyden lisäksi ainoa vaatimus kurssille hakemiseksi. Testit läpäistyäsi pääset aloittamaan hakuprosessin koulutukseen lähettämällä motivaatiokirjeesi ja CV:si. Testit tehdään testikumppanimme TalentQ:n sivuilla.

Mitä Academyssa opitaan 12 viikossa?

Academyn koulutuksessa rakennat laajat ja tukevat perustukset tulevalle urallesi datan ja analytiikan parissa. Opit joukon teknologioita sekä muita analytiikkaprojektien parissa työskentelemiseen liittyviä taitoja. Se kaikkein arvokkain oppi IT-alalle tähtäävälle on kuitenkin se, että opit oppimaan: jatkuvasti kehittyvällä alalla pärjäävät ne, jotka osaavat ja haluavat kehittää osaamistaan jatkuvasti.

Koulutuksen aikana opit muun muassa…

 • tuntemaan analytiikan peruskäsitteet, tilastotieteellisen taustan ja teknisen arkkitehtuurin
 • ymmärtämään liiketoiminnan ja datan välisen yhteyden ja hahmottamaan, miten ja millaisen datan avulla ongelmia voidaan ratkaista
 • koodaamaan yksinkertaisia ennustemalleja valmiita kirjastoja käyttäen (Python/ R)
 • viestimään analytiikan tuloksia liiketoiminnalle mm. dataa visualisoimalla
 • käsittelemään suuria määriä dataa tietokannoissa (mm. SQL) ja muokkamaan sitä analytiikan tarpeisiin
 • tuntemaan yleisimmät data-analytiikan työkalut
 • jäsentämään projektin työvaiheiksi ketteriä menetelmiä hyödyntäen
 • vuorovaikutus-, myynti-, ja viestintätaitoja, jotka tukevat sinua työssäsi konsulttina

Mihin työllistyn koulutuksen jälkeen?

Koska datan määrä ja hyödyntämismahdollisuudet kasvavat jatkuvasti, analytiikkaosaajista on suuri kysyntä. Urasi alussa pääset käsittelemään, hallinnoimaan ja tulkitsemaan dataa sekä tekemään visualisoituja raportteja organisaation päätöksenteon tukemiseksi. Taitojen karttuessa etenet yhä analyyttisempiin tehtäviin.

Analytiikkaluokalta valmistuttuasi aloitat työt vakituisessa työsuhteessa Academic Workilla ja työskentelet junior-IT-konsulttina Academic Workin asiakasyrityksessä. Luokan suunnittelussa on ollut mukana useita yhteistyökumppaneita, muun muassa SAS Institute, Fortum ja Fennia. Osa konsulteista työllistyy näihin yrityksiin, osan asiakastoimeksianto varmistuu koulutuksen aikana.

Tiesithän, että koulutamme kesällä myös pilvipalveluosaajia, järjestelmäosaajia ja koodareita? Tutustu kurssivaihtoehtoihin ja löydä oma juttusi!

Oletko etsimämme henkilö?

Aikaisemman työkokemuksen sijaan keskitymme rekrytointiprosessissamme oppimispotentiaaliisi sekä motivaatioosi. Sinun tulee ensin läpäistä loogista, numeerista ja verbaalista päättelykykyä mittaavat testit, minkä jälkeen rekrytointiprosessissa keskitymme ennen kaikkea motivaatioosi, persoonaasi ja asenteeseesi.

Olet etsimämme henkilö, jos 

 • olet motivoitunut aloittamaan uran IT-alalla  
 • sinulla on kunnianhimoa menestyä vaativassa intensiivikoulutuksessa sekä vaihtelevassa IT-konsultin roolissa. 
 • haluat sitoutua asiakastyöhön, työskentelet mielelläsi muiden kanssa ja haluat oppia heiltä sekä kehittää omaa osaamistasi IT-konsulttina. 
 • sinulla on hyvät ongelmanratkaisutaidot sekä itseohjautuva työskentelyote 
 • sinulla on sujuva suomen ja englannin kielen suullinen ja kirjallinen taito 
 • HUOM! Valituksi tuleminen edellyttää mahdollisuutta opiskella ja tehdä töitä pääkaupunkiseudulla: koulutus edellyttää kokopäiväistä läsnäoloa Academyn kampuksella Espoossa ja valmistumisen jälkeen on sitouduttava työskentelemään pääkaupunkiseudulla, koska asiakasyritykset sijaitsevat pääkaupunkiseudulla. 

Käytännön asiat

Mitä?

 • Kokoaikainen 12 viikon intensiivikoulutusohjelma ja kokoaikainen, vakituinen työpaikka Academic Workin IT-konsulttina sen jälkeen 

Milloin?

 • Hakuaika koulutusohjelmaan 11.2. – 9.4.2019 (huomioithan että valinnat saatetaan tehdä jo ennen haun päättymistä) 
 • Startti-ilta 7.5.2019 klo 17, jossa tapaat muut koulutusohjelmaan valitut ja josta alkaa itsenäinen esiopiskelu ennen koulutuksen alkua 
 • Kokoaikaisen koulutuksen aloitus 03.06.2019 (kurssin aikana on viikon mittainen itseopiskelujakso 8.–14.7.) 
 • Valmistuminen 30.08.2019 
 • Ensimmäisen työpäivä ja vakituisen, kokoaikaisen työsopimuksen alku 02.09.2019  

Missä?

 • Koulutuksen sijainti: Keilaranta 4, 02150 Espoo  
 • Työskentelyalue: Pääkaupunkiseutu

Miten haen?

 • Aloita hakeminen testeillä, jotka pääset tekemään Academyn sivuilta löytyvästä linkistä. Mikäli läpäiset testit, saat hakulinkin, jonka avulla voit lähettää motivaatiokirjeesi ja CV:si. Hakuprosessi on monivaiheinen ja siihen kuuluu puhelinhaastattelu, persoonallisuus- ja motivaatiotestit, kompetenssipohjainen haastattelu ja referenssipuhelut. 
 • HUOM! Mainitse jo hakukirjeessäsi, jos joku yrityksistä kiinnostaa sinua erityisesti! 
 • Mikäli sinulla herää kysymyksiä, vastaamme mielellämme osoitteessa: info@academy.fi HUOM! Emme ota sähköpostilla vastaan hakemuksia. 
 • Yksityisyys: Kun lähetät hakemuksesi Academic Workille, hyväksyt ja suostut että Academic Work käsittelee henkilötietojasi Henkilötietolain mukaisesti. Lue lisää:
  https://www2.academicwork.fi/tietoameista/tietosuojaseloste

koodauskoulutus, koodikoulu, koodauskurssi, IT-koulutus, IT harjoittelija, IT tuki, IT support