(Poistunut julkaisusta)

Kotiavustaja
Helsingin Kaupunki

Alkuperäinen julkaisupäivä 15.2.2019

Tehtävän kuvaus


Etsimme Pohjoisen gerontologisen sosiaalityön yksikköön aktiivista ja yhteistyökykyistä omaishoidon kotiavustajaa määräaikaiseen sijaisuuteen ajalle 18.2.2019-30.11.2019.

Yksikössämme työskentelee sosiaalityöntekijöitä, lähityön sosiaaliohjaajia, omaishoidon toimintakeskuksen sosiaaliohjaaja ja kaksi omaishoidon kotiavustajaa.

Omaishoidon kotiavustajapalvelu on harkinnanvarainen tuki, joka on kohdennettu sitovaa omaishoitoa tekevälle omaishoitajalle. Palvelu mahdollistaa omaishoitajan omien asioiden hoitamisen ja virkistäytymisen.
Omaishoidon kotiavustajan keskeisenä tehtävänä on omaishoitajan hoidossa olevasta asiakkaasta huolehtiminen tämän kotona, omaishoitajan poissa ollessa. Hän huolehtii turvallisesta ja virikkeellisestä yhdessäolosta hoidettavan kanssa. Työtehtävät ovat huolenpitotehtäviä, mm. avustamista ruokailussa, siirtymisissä, WC-käynneissä sekä ulkoilussa.

Lisäksi tehtäviin kuuluu tarvittaessa avustaminen omaishoidon toimintakeskuksessa järjestettävissä tilaisuuksissa.

Asiakastyö organisoidaan ja suunnitellaan pitkälti itsenäisesti.

Työ edellyttää monipuolisia arjen taitoja. Omaishoidon kotiavustajan on kyettävä toimimaan itsenäisesti toimintakyvyltään erilaisten ja erilaisissa elämäntilanteissa elävien asiakkaiden kanssa. Työ edellyttää hyviä vuorovaikutustaitoja ja kykyä luoda luottamuksellinen asiakassuhde.

Kotiavustajalla tulee olla kyky kirjata asiakaskäynneistä sekä valmiudet osallistua ryhmiin ja erilaisiin tapahtumiin avustavissa tehtävissä.

Työ sisältää päivä- ja iltatyötä.

Pohjoisen gerontologisessa sosiaalityössä omaishoidon kotiavustajan kirjaamis- ja toimistotyöpiste sijaitsee omaishoidon toimintakeskuksen tiloissa Malmilla, Takaniitynkuja 3.
Lähiesimiehenä toimii johtava sosiaalityöntekijä.

Jätä hakemuksesi helsinkirekry.fi kautta. Haastattelut aloitetaan hakuaikana.

Kelpoisuusehto


Tehtävään soveltuva ammatillinen koulutus tai muu soveltuva koulutus ( kotiavustajan- tai kotityöpalvelututkinto, kuntohoitaja, hieroja, hoiva-avustaja, laitoshoitaja).

Suomen kielen tyydyttävä suullinen taito.


Luemme eduksi


ajantasaisia ensiaputaitoja ja kokemusta vanhusten kanssa työskentelystä.